The Day After

Aflevering 2

Voor het reclameblok blikken  we met Henk terug op de uitzending van gisteravond. Na de reclame volgt de verkiezing voor de All Stars deelnemers. Matthias Scholten presenteerde de uitzending vanuit de Robinsonstudio in Villevoorde.
De terugblik van Henk
8 Dagen verbleef Henk in het Nederlandse kamp voor hij inzag dat hij het fysiek niet zou redden en besloot de expeditie te verlaten. 3 Proeven waren inmiddels verloren en dat tij moest gekeerd. Henk besloot op te stappen.
Tijdens deze uitzending wordt Henk geconfronteerd met uitspraken van de andere kandidaten over zijn coördinatorschap.
Klaar die in de mangrove de democratische vergadercultuur uitlegt aan Sarah en Ernestine. “Ze zat te zeiken”, aldus Henk, “omdat we af en toe eens spraken over de dingen van de dag. Ze zou alleen op een eiland moeten zitten en niet in een teamverband. Of met een paar mensen die het wel doen zoals zij het wil”.
Ook Patrick heeft moeite met al dat vergader en maakt in de tijd dat de anderen praten snel een vuur. Hij ziet zichzelf als een beter leider dan Henk omdat hij sneller handelt.
“Ja, kijk… zegt Henk, “van Patrick kan ik me dat goed begrijpen. Die had zelf graag leider willen zijn en werd het niet. Dus als die er tegenin kon gaan dan zou ie dat niet laten. Tis jammer dat Patrick dat niet accepteerde en zich ten dienste van de groep stelde” volgens Henk.
De uitspraak van Ronald “als Henk leider wordt, stuur ik dat van onderaf en loopt alles prima”,  klonk Henk niet vreemd in de oren. Jammer vond hij dat Ronald hier niet direct eerlijk voor uit kwam.
Henk zag zichzelf niet als leider, maar als een echte coördinator. Iemand die de ideeën van anderen verwerkte tot een werkbaar geheel.
Dan wordt Henk geconfronteerd met de verloren proeven. De Belgen vormden meer een eenheid dan de Nederlanders, zo vertelt hij. Ook fysiek schat hij de Belgen hoger dan het Hollandse team. Op dat moment valt voor Henk het doek. Hij realiseert zich dat hij het fysiek niet redt. Graag had hij langer gebleven, maar de loodzware omstandigheden laten hem slechts één mogelijkheid: opgeven.
Henk… dit was zijn laatste avontuur.
All Stars..
In dit deel van de uitzending worden er voor de All Stars editie elke keer vier potentiële kandidaten uit de vorige seizoenen belicht en beslist de kijker telkens welke persoon er doorgaat naar deze bijzondere versie van Expeditie Robinson.
De eerste kandidate is Fatima.
Ze is een 34-jarige hoofdagente uit Limburg en moeder van Jessy, haar zoontje van negen maanden. Jessy en Fatima's deelname aan expeditie Robinson zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn geboorte heeft namelijk alles te maken met haar gedwongen vertrek van toen... Haar vroegtijdige vertrek destijds zorgt ervoor dat ze nu heel gemotiveerd is om terug te keren en haar doel te bereiken: Robinson worden! En zo Jessy (die in de speciaal ontworpen expeditie robinson kinderstoel zat!!!) te laten zien dat mama een doorzetster is.
De tweede kandidaat is Richard.
De Robinson van seizoen 2001. Een keiharde overlever die weigerde te buigen voor barre levensomstandigheden of voor andere expeditieleden. De voormalige mijnwerker werd unaniem uitgroepen tot Robinson van 2001, maar dat weerhoudt Richard er niet van om alles opnieuw te beleven. De Richard van nu lijkt zo’n 20 kilo extra ballast te hebben gewonnen, waarvan 5 kilo extra motivatie om ook tijdens de All Stars te laten zien dat er maar één echte Robinson bestaat!!!
Als derde volgt Nele.
In de allereerste editie werd de jonge Nele gebeten door 'een eng beest'. het afzien en de ongedierte werd haar te veel. Ze werd al eerste weggestemd. Nu is het jonge meisje van toen veranderen in een jonge dame die weet wat ze wil: terugkeren in Expeditie Robinson en laten zien dat ze het nu wel kan overleven! Nog steeds jong, maar duidelijk gemotiveerd!!
En de vierde kandidaat voor All Stars is Judge.
Judge wil winnen in de Olympische Spelen onder de robinson expedities!!!
Judge eindigde vorig jaar in de finale, maar helaas... De man vol charme en humor moest het afleggen tegen Jutta die er vandoor ging met de Robinson-titel van 2003. Reden genoeg voor Judge om mee te doen met de All Stars-editie...
Wie van de vier doorgaat wordt bepaald door de bellers en sms-ers…