The Day After

the Day After

       
Voor het reclameblok blikken we terug met Mick.
Mick die als eerste werd weggestemd uit het Belgische kamp. Een unaniem besluit van de Belgen. Zij waren Mick liever kwijt dan rijk. Terecht? Dat zal de tijd leren, want Mick koos voor de Mangrove en heeft nog alle kans op een plaats in de eindstrijd.
We starten de terugblik met de eilandraad.
Medogenloos wordt afgerekend met Mick en mag hij van de groep afscheid nemen. “Ja mensen, succes! En ik hoop dat Mohammed mag winnen.” Dat waren de sportieve laatste woorden van Mick.
Thuis praten we verder. Mick en vrouw Gina kijken samen naar de aflevering die zo slecht voor hem afliep. De beelden roepen emoties op. De confrontaties met Mitch, de verjaardag die niet gevierd werd, het gevoel een uitgestotene te zijn zonder het tij te kunnen keren. De herinnering aan de kooi, toen de groep nog hecht was. Gina kan zich niet herinneren Mick ooit te hebben zien huilen. Het grijpt haar erg aan.
Op het eiland trekt Mick zich terug in de hoop dat de gemoederen bedaren. “Ik vind dat ze mij geen kans gegeven hebben  ook nie voor het uit te praten. ’t Ligt ook aan mij hoor, ik ben mij af gaan sluiten van het Belgische kamp. Frank komt nog langs om te vragen of ik weer terug wilde komen, maar voor mij was ’t al kapot. Het probleem was Mitch.”
De beelden zijn een harde confrontatie met hem zelf, de uitdrukking van zijn gezicht verraadt hem en zijn impulsieve aard. Jammer vindt hij dat hij deze expeditie niet heeft kunnen laten zien wat hij waard was. De echte Mick kennen ze niet. Alles wat hij zegt of doet wordt verkeerd opgevat. De grootste klap is echter Mo die vertelt de eliminatieproef te willen verliezen om Mick uit het Belgische kamp weg te kunnen stemmen. Bij het begin van de wedstrijd voelt Mick dat zijn einde op het eiland nadert. De frustratie leeft hij uit op Patrick met een unfaire tackel en hij mag de wedstrijd verlaten. Zoals verwacht wint Nederland en verschijnen de Belgen op de eilandraad.
Emotioneel is Mick als Roos met hem praat. Zijn vrouw en hij een kindje, dat gaat er nu toch van komen.
Verbaasd is Mick als hij hoort van de Mangrove. Het leven als verstekeling tussen de twee kampen.
Enthousiast is Mick als hij besluit deze tweede kans met beide handen aan te grijpen.
We zien Mick terug!!

All Stars…
In de uitzending van a.s. maandag staan weer 4 nieuwe oud-Robinsonners in het middelpunt van de belangstelling. Alle 4 zouden zij graag het avontuur nog éénmaal opnieuw beleven. Ieder met een eigen reden om de beproevingen nogmaals te doorstaan.
We ontmoeten dan:
Jennifer
Een kandidate uit 2001. Samen met Richard (de uiteindelijke winnaar) drukte zij een stempel op deze expeditie. Ze kwam heel ver, maar moest de expeditie vanwege gezondheidsredenen verlaten. Voor velen een dramatisch moment in de serie. Jennifer was een super kandidate, gezellig, een doorzetster, een vechtster en een groepsmens. Een terechte keuze voor All Stars.
Mark
Kandidaat in 2002. Het jaar van het mannen en het vrouweneiland. Het jaar van Nolleke en het jaar van de afvallers Walter, Raymond en Keo. Voor Mark begon de expeditie niet eenvoudig. Hoog waren zijn verwachtingen. Van de ervaring, van zijn eigen inbreng. In het begin liep het allemaal anders. Pas toen de expeditie vorderde kregen we de echte Mark te zien. Een integere, vriendelijke, sociale man. Met ambitie!! Ook hij wil graag een tweede kans!!
Loes
Ook kandidate in 2002 maar dan van het vrouweneiland. Deze Belgische verpleegster liet in de proeven regelmatig haar ware krachten zien! Als langste wist zij haar arm gestrekt te houden, om zo de plons van de emmer te ontlopen. Het leverde haar een prijs op. Of immuniteit tijdens de eilandraad, of een tafel met een heerlijke maaltijd voor haarzelf en haar kampgenoten.. De keuze was voor Loes niet moeilijk. Een heerlijk feestmaal voor allemaal. Een kandidate die een 2e expeditie zeker heeft verdiend!!
Harry
Kandidaat in 2000, de eerste Nederlandse expeditie. Harry, de piraat, heeft zich vanwege gezondheidsredenen laten wegstemmen. “De geest wilde wel, maar het lichaam niet meer.”
In een interview in 2000 antwoordde hij op de vraag of hij nog eens mee zou willen doen “Jazeker, er blijven steeds uitdagingen en ik wil het op nieuw doen.”
Nu is het zover.. Wie weet wordt Harry vanavond een kandidaat voor All Stars.
De kandidate met de meeste stemmen van de vorige week was: Fatima