The Day After

The Day After

We kijken terug met Patrick. De slopende omstandigheden bleken uiteindelijk toch te zwaar. Luisterend naar zijn lichaam besloot hij de expeditie te verlaten. We zullen Patrick niet terugzien in de Mangrove.
Na het reclameblok zien we de vier kandidaten voor All Stars van deze week.
Patrick vertelt over zijn beleving van Robinson
"Ziek zijn sluipt er daar heel langzaam in heb ik gemerkt en op t laatst gaat het heel hard".
Patrick, in het dagelijks leven een gedreven zakenman, kijkt samen met zijn vrouw Tessa naar de uitzending.
Patrick was zeer aanwezig op het eiland, maar wel aanwezig met een doel. Als eerste maakt hij vuur, terwijl de andere Nederlandse deelnemers vol bewondering toekijken. Dan wordt Henk tot coördinator benoemd. Volgens Patrick een strategische zet van Jeroen, Ronald en hem. Er wordt veel vergaderd en de dagen verlopen in harmonie.
Dan valt de bedrijvige Patrick stil. Zandvlooien en jeuk eisen hun tol. Daar is begrip voor weet Patrick. Toch blijkt nu dat Jeroen en Marjolein de pijntjes van Patrick uitgebreid besproken hebben. Ondanks dat vindt Patrick zichzelf geen zeur.
Gelukkig is er de biechtstoel om alle ergernissen van je af te praten. Even je hart luchten over zweetlucht, geen sigaretten en het gebrek aan een tandenborstel. Deze laatste zou wel heel welkom zijn.
Op dag 13 word er in de verdeling van de kampen gerommeld. Twee van de Belgen vertrekken naar het Nederlandse kamp en andersom vertrekken er twee Nederlanders naar het Belgische kamp.
Darline kiest Patrick. Naar nu blijkt een tactische zet. Patrick zou wel eens minder goed in de groep kunnen liggen en zo bij een eventuele eilandraad weggestemd kunnen worden. Patrick kan deze houding absoluut niet volgen.
Voor Patrick is de lol er inmiddels vanaf. Marjolein en hij verliezen vervolgens de proef. Naar Patrick nu vertelt: expres.
Van een warm welkom bij de Belgen was geen sprake. En als dan het eten ook nog tegenvalt is er voor Patrick weinig reden meer om nog in de expeditie te blijven. Marjolein lijkt er minder moeite mee te hebben en besluit ook uit tactische overwegingen om er maar het beste van te maken.
Dan is hij jarig, maar feest is anders. Ziek en uitgeput besluit hij de expeditie te verlaten. Wachten op eilandraad zou in zijn ogen uitstel van executie betekenen.
Emotioneel vertelt Patrick hoe de dagen op het eiland veranderd is. Hoe hij zijn kinderen echt wil laten genieten van het kindzijn.

Dan kijken ze naar de proef. Daar ziet Patrick hoe zijn vriend Ronald staat uit te rusten tijdens ’t spel. Hij begrijpt er niks van. “ Onvoorstelbaar dat Ronald daar staat te slapen bij die game”.
Ook wordt Patrick geconfronteerd met de verstekelingen in de Mangrove. Een echte verrassing! Lachen!! Hij droomt hoe hij beide kampen had leeg willen plunderen.

Patrick is trots op zijn deelname.. trots op zijn optreden en heeft vrede met zijn voortijdig vertrek.
All Stars..
Ook deze keer weer met vier kandidaten van eerdere expedities. Met ieder een eigen reden om de expeditie nog een keer te willen beleven. De kijker beslist wie we wèl en wie we niet terug zullen zien.
Wie graag terug wil is Pascale.
Nog altijd voelt zij de nederlaag tegen Richard als een verpletterende. Nooit ene stem op de eilandraden tegen en dan met 7 tegen 0 verliezen in de finale kwam heel hard aan. Toen ging ze om te winnen en ze liet in de proeven zien dat zij haar mannetje stond! Door haar winst op de balkproef bereikte ze als eerste deelneemster de finale van 2001. Nu 5 jaar ouder en vooral ook wijzer wil ze revanche!!
Ook Christien wil graag terug!!
Christien, in het dagelijks leven hondengeleidster bij de politie in Limburg, haalde het in 2001 net niet tot de samensmelting. Honger was kenmerkend voor het eiland waarop zij zich bevond. Ondanks dat bleef ze doorvechten bij iedere proef. Altijd bijgebleven is het verhaal van de schildpadjes die daar één voor één uit het nest kropen en richting zee waggelden...
Wie weet zien we Christien terug!
De derde kandidaat is Gio
De man die de heerlijkste gerechten wist te maken van werkelijk niets! De man die onlosmakelijk verbonden is met het bananendrama. Een beetje heetgebakerd, soms niet altijd even tactisch, maar met het hart op de juiste plaats. Gio zou graag terug gaan. Laten zien dat ook hij heeft geleerd van zijn expeditie. Hij wil winnen! maar na de proeven gezellig samenzijn..
Wie weet krijgt Gio een tweede kans!
En alweer de laatste kandidaat: Ryan
Ook de naam van Ryan is verbonden aan het bananendrama. Ryan, sportief, eerlijk, een strijder. Zijn eerlijkheid wordt hem niet altijd in dank afgenomen. Hij komt ver, heel heel ver, maar verliest de proef op de balk op het Duivelseiland. Graag had Ryan vorig jaar in de finale gestaan. Als revanche voor alles wat gezegd was...
Misschien krijgt hij zijn kans in de All Stars..
De kandidate met de meeste stemmen van de vorige week was: Jennifer


en... hoe zat het nu toch met die ??? ???