The Day After

The Day After

We kijken terug met Marjolein, de belangrijkste deelneemster van aflevering 5.
Na de reclame zien we 4 nieuwe kandidaten waarop gestemd mag worden voor de All Stars Robinson in 2005.
“Het is haar mooi niet gelukt… “ was het eerste commentaar van Marjolein, die op het eiland echt zich zelf is gebleven.
Marjolein was blij dat ze de expeditie mocht voorzetten. Ze voelde zich sterk! Vooral omdat het Belgische kamp haar accepteerde zoals ze was.
Marjolein bekijkt de aflevering samen met haar hartsvriendinnen Loekie en Lilian.
Vorige week nog moest Marjolein afscheid nemen van haar kampgenootjes en verhuizen van het Nederlandse naar het Belgische kamp samen met Patrick die al snel opgaf.
“Op het moment dat wij naar de Belgen gingen, Patrick en ik, was hij al niet lekker. Hij zat absoluut niet goed in zijn vel. Het was voor hem heel erg moeilijk zichzelf opnieuw op te laden en te zeggen ik ga er helemaal voor. Hij had daar de energie helemaal niet meer voor.”
Marjolein beseft dat ze zich moest aanpassen om in het Belgische kamp te overleven.
“Je moet gewoon alles maar nemen hoe het op je af komt.” Marjolein beschrijft zich zelf als een echte controlefreak. Ze heeft veel nagedacht toen ze van eiland wisselde. Over wat ze wel en absoluut niet moest doen om het voor zichzelf te verpesten. Gewoon rustig blijven, dat is ook een vorm van beleefdheid.
Marjolein is ook heel rustig in het dagelijkse leven. Iemand die eerst even de boel aankijkt. Haar vriendin vindt het slim zoals ze dat gedaan heeft. In vorige series zag je hoe mensen die zich meteen uitspreken zich daarmee buiten de boot zetten. “En dat doet ze heel goed, dat heeft ze goed begrepen.”
Frank omschrijft Marjolein als een fijne meid… en Marjolein voelde zichzelf op het eiland ook echt zichzelf.
Mitchel noemt Marjolein tactisch en slim. “Misschien uit angst” aldus Marjolein.
Want misschien was het wel helemaal niet zo vanzelfsprekend dat Marjolein als enige Nederlandse zou vertrekken. Dat terwijl het toch de afspraak was dat de Nederlanders er het eerste uit zouden liggen.
Marjolein heeft respect voor de mensen in de mangrove waar de sfeer niet echt gezellig is. Het gedrag van Mick verbaast de 3 meiden. De ene keer lief, de andere keer het tegenovergestelde. Echt iemand die 2 rollen speelt.
Dan gebeurt er iets. Mitch is te laat voor het koken van het avondeten en Marjolein doet dit in haar plaats. Het smaakt iedereen prima, maar Mitch is er niet blij mee. Zij voelt hoe haar positie in het Belgische kamp verzwakt ten gunste van Marjolein. Ook zijn de mannen van het kamp niet tevreden over de verdeling van het eten. Ze zijn bang dat er te weinig is. Mitchel's positie in de groep begint te wankelen.
In de biechtstoel vertelt Marjolein over het rollenpatroon. Bij de Belgen blijkt dat zeer traditioneel. Een groot verschil tussen mannen en vrouwenwerk. Dat is bij de Nederlanders heel anders. Daar werden de taken meer op 1 lijn gesteld. Maar.. Marjolein past zich ook daar goed bij aan. Want waarom veranderen.. Toch noemt Marjolein de robinsonvrouwen niet echt het zwakke geslacht. “De vrouwen zijn doorzetters”, volgens Marjolein terwijl de mannen eigenlijk alleen maar emotioneler worden.
Met de eilandraad in zicht komt de stemafspraak naar voren. Deze blijkt niet meer te gelden. Zeer tegen de zin van Mitchel. Marjolein voelt zich sterk, maakt zich niet zo heel veel zorgen voor de eilandraad en vertelt in de biechtstoel dat ze heel graag de samensmelting wil halen.

Ze is geweest die ze wilde zijn. Als dat niet genoeg zou zijn, jammer.. maar dan was het niet genoeg. Met een grote glimlach geeft Marjolein aan trots te zijn op haar rol in Robinson. Ze zag dezelfde Marjolein als die van thuis.
All Stars..
De kandidaten voor All Stars van deze week zijn: Franca, Kris, Raymond en Lydia. Wie van deze vier doorgaat zullen we volgende week weten.
Franca:ze deed mee aan Expeditie Robinson 2003. Als modejournaliste wist ze zich behoorlijk staande te houden. Ze trapte op een zee-egel, maar vetrok geen spier toen de stekels werden verwijderd. Franca voelde zich soms een moeder voor de 2 enfants terribles van 2002 (Lydia en Deborah) en wist met haar altijd vrolijke uitstraling velen voor zich te winnen. Zelf vindt ze dat ze het spel niet hard genoeg heeft gespeeld. Reden genoeg voor haar om terug te gaan om het over te doen.
Kris: Kris deed mee aan de het allereerste seizoen van Expeditie Robinson. Hij werd gezien als een sterke kandidaat, maar na de samensmelting verander dat. Hij werd tot zijn eigen verbazing weggestemd. Geen mooie manier om de Expeditie te verlaten. Hij wil dan ook niets liever dan teruggaan... Kris... hij zal bij een aantal mensen onbekend zijn, maar met zijn openhartige uitstraling en ondeugende blik moet hij toch zeker een kans maken om volgend jaar in actie te komen.
Raymond: Hij deed mee aan Expeditie Robinson 2002. Hij begon op een manneneiland en daar voelde hij zich heel erg thuis. Maar dan moet hij naar het vrouweneiland. Door de vrouwen wordt zijn handigheid zeker gewaardeerd, maar medewerking... nee.. daar hebben ze eigenlijk geen tijd voor. Raymond kan zijn draai niet vinden en besluit de Expeditie te verlaten. Het zou zeker fijn zijn deze stoere motorrijder bij All Stars terug te zien.
Lydia:Lydia deed mee aan Expeditie Robinson 2002. Het leek alsof de Expeditie voor haar een groot genieten was. Samen met haar Deborah genieten de twee van hun avontuurlijke survival alsof het een vakantie is. Wie herinnert zich het lied niet van de "2 meisjes op het strand". Dit alles tot grote ergernis van hun kampgenoten. Toch komen ze samen heel ver. Maar als ze voor de grap rijst steelt, is de maat vol en wordt ze weggestemd. Lydia is inmiddels wel 2 jaartjes ouder, maar of ze haar streken kwijt is? Dat zouden we kunnen zien als zij de kandidate wordt voor All Stars.
De kandidaat met de meeste stemmen van de vorige week was: Gio
2 meisjes op het strand...
ze lezen modebladen...