The Day After

The Day After

Vanavond het verhaal van Ernestine. De vrouw die het langst aanwezig was in de Mangrove.
"Een hel op aarde."
Na de reclame zien we 4 nieuwe kandidaten voor de All Stars.
"Een hel op aarde"...... zo omschrijft Ernestine haar verblijf in de Mangrove.
Ernestine verloor de allereerste proef. "Ik had dat rokje uit moeten trekken, maar dat wou ik niet. Ik had een stringbody aan en ik had geen zin om die rok uit te trekken... Ik ga echt niet in mijn blote kont voor heel nederland die kooi proberen in te komen. En dat heeft me een plaats in de expeditie gekost."
Als allereerste verliezer krijgt Ernestine het aanbod om te blijven. Als verstekelinge, in de mangrove mag ze onder heel zware omstandigheden zien te overleven. En ze accepteert. Samen met Sarah wordt Ernestine geblinddoekt per boot de mangrove binnen gebracht.
"En dat water, je weet niet wat er onder zit. Het stinkt. Het is altijd overal nat."
De mangrove was totaal iets anders dan wat Ernestine had verwacht. Zo verschillend van wat ze gewend was. Ze schrok hoe ze er uitzag. Zonder make-up en in vol ornaat. Daar had ze veel moeite mee. Nee, dan Klaar. "Die kon zich totaal overgeven aan de natuur. Ze was gewoon vies, een beest" aldus Ernestine. "Klaar hield geen rekening met de mensen om haar heen." Ernestine voelt zich geintimideerd door Klaar.
Maar.. dan komt Mick, een schatje volgens Ernestine; druk, aanwezig, Ernestine kan om hem lachen. Mick is als een nieuwe frisse wind door de bomen. Zijn komst verbetert de sfeer. Maar ook Mick krijgt woorden met Klaar. Tijdens het roven van voedsel bij kamp Noord komt het tot een uitbarsting. Klaar wil een klein beetje voedsel achterlaten, maar Mick wil alles meenemen. "De mangrove moet op krachten komen" volgens Mick. Ernestine is boos op Klaar die blijft doorzeuren over de voedselroof en daarmee het bloed bij de anderen onder de nagels vandaan haalt.
Ernestine bekijkt de aflevering met goede vriend Gert en ziet hoe kamp Noord de voedselroof ontdekt… Nu vindt ze het erg zielig…, maar ‘spel is spel’ en ze heeft er geen spijt van.
Na de zoveelste ruzie in de mangrove heeft Ernestine het dan eindelijk gehad.. Ze heeft er genoeg van en voelt zich niet meer gelukkig.
Maar... dan gebeurt er iets. Luide muziek dringt door in de mangrove. De moerasketiers besluiten op onderzoek uit te gaan en zien, vlak voor de ingang van de mangrove, een boot met feestende Robinsonners. De samensmelting!! De ruzie wordt gestaakt. Deze nieuwe wending betekent ook voor de mangrovebewoners een nieuwe impuls. Want wat gaat er nu gebeuren! De sfeer is weer opperbest en het liedboek komt te voorschijn.

"Typerend voor Erna deze hoge pieken en diepe dalen", volgens vriend Gert.
Zelf omschrijft Ernestine het verblijf op het eiland als een emotionele rollercoaster.

De verstekelingen concluderen dat de samensmelting ook de verhuizing naar een ander eiland betekent en besluiten kamp Zuid te kraken. Voor Ernestine een geweldige ervaring. Eindelijk ruimte. Ieder kan zijn of haar 'ding' doen. Flessenpost meldt dat de 3 verstekelingen het eiland verder mogen gebruiken. Èn dat zij, bij de komst van een nieuwe verstekeling met zijn drieën mogen beslissen over het lot van de nieuwkomer(s).
Als eerste verschijnt Shandinella. Ernestine beschouwt haar als een echte aanwinst voor de groep. 'Een goudmeid'.
De verstekelingen dat Shandinella mag blijven.
Maar dan..
Op de andere eilandraad wordt Mitch weggestemd.
"Ik zei voor de grap.. straks staat Mitch er. Mick zei.. als die er in komt, die hoeft niet eens van de boot af te komen" vertelt Ernestine. Ook Klaar is het daar mee eens. We zijn de 3 moerasketiers. Één voor allen, allen voor één.
Een vooruitziende blik zo blijkt....

Ernestine is trots op haarzelf omdat ze de hel, ‘het mangrovegebied’, heeft overwonnen en dat ze er heelhuids is uitgekomen.
Een 'hel' waar ze eigenlijk wel een beetje heimwee naar heeft.All Stars..
Deze week weer 4 nieuwe kandidaten die graag mee willen doen met de All Stars Robinson in 2006. Wie van deze 4 volgend jaar mee mag?? Dat weten we volgende week zondag.
Keo:Keo deed mee aan Expeditie Robinson 2002. Hij begon in het mannenkamp en haalde het tot na de samensmelting. Ik zie hem nog voor me. Met een dikke sigaar als vredespijp in de mond. Helaas voor Keo hield zijn lichaam het niet vol. Dat er tijdens ER 2002 de nodige frustraties opgebouwd zijn, bleek wel tijdens de finale-uitzending.. Voor Keo is het hoofdstuk ER nog niet afgesloten. Wie weet lukt hem dat in 2006.
Jacobien: Ze deed mee aan Expeditie Robinson 2002. Jacobien begint op het vrouweneiland en ziet in Meintje een kameraad. Meintje wordt tot haar schrik als eerste naar huis gestuurd. Voor Jacobien een grote teleurstelling. Toch zijn er zeker ook mooie momenten geweest. Het bezoek van vriend en dochter was zo'n mooi moment. Na de samensmelting moet je al snel vertrekken.. Toch te vroeg? Misschien wordt 2006 wel het jaar van Jacobien!!
Karen: Karen deed mee aan Expeditie Robinson 2003. Ze was dikke maatjes met Ilona. De twee hebben niet door dat ze andere kampleden zich ergeren aan hun hechte vriendschap. Tot haar grote verbazing wordt Karen onverwacht met grote overmacht weggestemd en ze belandt op het Duivelseiland. Ze vermoedt een complot en heeft er alles voor over om wraak te nemen op allen die haar weggestemd hebben. Helaas lukt het haar niet op het Duivelseiland te blijven... Misschien heeft ze bij All Stars meer geluk.
Ron:Ron deed mee aan de allereerste Expeditie Robinson. Hij is heel openhartig en zegt waar het op staat. Dat zorgt voor de nodige spanningen in het kamp. Uiteindelijk wordt hij dan ook weggestemd. Het zou fijn zijn als ook van deze eerste expeditie leden meedingen naar de titel van All Stars Robinson. Misschien wordt het wel Ron?!
De winnaar van vorige week is: RaymondEen emotioneel weerzien tussen Jacobien en dochtertje en vriend..