the Day After

 

Lorelei
Vanavond het verhaal van Mitchell. De vrouw die geen blad voor haar mond nam, en zich daardoor stilaan impopulair maakte bij de Belgen.
Na de reclame zien we 4 nieuwe kandidaten voor de All Stars
Al van meet af aan is het duidelijk: Mitchell zegt waar het op staat. In het Belgische kamp botst ze daarom al snel met Mick, die haar er zelfs van verdenkt een complot tegen hem te smeden..
Michell zegt over hem: "Mick is een haan . Hij is iemand die angst heeft voor sterke vrouwen - die niet graag intellligente vrouwen om zich heen heeft".
Volgens Mitchell is het enige dat Mick uit het 'botsing-incident' op het eiland probeerde te halen, het gevoel dat hij nog steeds 'de man' was, zodat Mitchell hem uit de weg zou gaan.
Door deze aanvaringen voelt Mitchell zich echter steeds sterker: "Het gaf me een stoot adrenaline om alle ontberingen te doorstaan. Ik ben iemand die in moeilijke, extreme situaties geen angst heeft, van een ander persoon. En dan mag die persoon zo agressief zijn, zo onbenullig, dan heb ik er gewoon geen angst van".
Mick wordt weggestemd, maar in zijn plaats komt de diplomatieke Nederlandse Marjolein. Als buitenstaander weet ze zich door een charme-offensief toch al snel een plekje te verwerven in de harten van het voormalige Belgische kamp.
Mitchell heeft juist opzettelijk gekozen dit niet te doen- ze is wie ze is, en heeft in haar leven nooit een man gehad om voor haar te zorgen - ook op het eiland wilde ze dit niet. "Er was een gemis van het vrouwelijke 'lief' zijn, en toen kwam Marjolein, en die vulde dat weer in".


Mitchell begint zich steeds ongemakkelijker te voelen. Ze voelt zich niet langer thuis. "Thuis voelen betekent je veilig voelen. Thuisvoelen betekent,je zo zot gedragen als je wilt en er niet op aangekeken worden - zo rechtuit en zo cru zijn als je wilt, en er niet op aangekeken worden. En dat was ik niet op het eiland".
Na de samensmelting brengen Marjolein en Mitchell de kliekjesvorming binnen de nieuwe groep ter sprake. De groep neemt dit Mitchell veel kwalijker, omdat zij directer en zonder er doekjes om te winden zegt wat ze ervan denkt.
Hierdoor houdt ze uiteindelijk nog weinig vrienden over in bij de Belgen, en wordt zij weggestemd. Het doet haar pijn dat haar zelfs het respect niet gegund wordt om even drie seconden de pijn hiervan te verwerken - er worden meteen vrij hypocriet voorstellen gedaan voor etentjes in de toekomst."Respecteer mij, respecteer mijn pijn, en laat me gewoon even zijn. Maar dat respect heb ik zelfs niet gekregen. En dat heeft me enorm gekwetst".
 
Mitchell gaat naar de mangrove, waar Mick, Klaar, Ernestine en Shandinella haar opwachten. Al tijdens de boottocht naar Si Mirat realiseert Mitchell zich dat er een goede kans bestaat dat ze Mick daar ook aantreft.
Als dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn, weet Mitchell al dat het afgelopen is. "Ergens had ik het gevoel van, dat gaat gewoon gebeuren, dat kan niet anders".Om Micks reactie 'Het is patat, ik zie een kleinen dwergske, een hobbit', moeten Mitchell en haar vriendinnen Lies en Florence erg lachen. "Een beetje zilieg he..Hobbits zijn zulke lieve mensen..als je niks origineler kan bedenken.. dan past 'Mitch the bitch' nog beter!".

Op het moment dat Mitchell Mick zag staan vanaf de boot wist ze dat het gedaan was. "Ik wist dat hij nooit, nooit zou accepteren, dat ik zou blijven. Hij kan mij gewoon niet aan. En erger is , dat hij me niet aankan niet om wie ik echt ben, maar om het hele idee dat hij over mij gevormd heeft. Daar is niks van waar". Ook om Mick's aanklacht, dat Mitchell een lepe wolf in schaapskleren zou zijn wordt erg gelachen. Florence, haar vriendin, zegt: "Mitch is Mitch- ze neemt geen blad voor de mond, ze kan niet liegen! Ze heeft maar n gezicht, en dat zie je direct."Micks negatieve verhalen worden door de dames op het eiland in twijfel getrokken, nu ze zelf Mitchell hebben ontmoet. Ze vinden haar heel redelijk, en willen haar eigenlijk een kans gunnen om op het eiland te blijven, en het team aan te sterken. Mitchell probeert uiteindelijk met Mick te praten, en beargumenteert dat zij in ieder geval nooit in zijn gezicht gelogen heeft - zij is altijd eerlijk ervoor uitgekomen dat ze hem niet mocht..in tegenstelling tot de rest.

Ernestine is aan het einde van haar latijn en verlaat de expeditie. Even lijkt het erop dat Mitchell mag blijven omdat Klaar en Shandinella hier voor zijn.Mick wijkt echter niet van zijn standpunt "Mick is erg overtuigd van zijn eigen mening. Wat hij denkt is de ultieme waarheid, en daar blijft hij bij.En hij zal ook alles doen om zichzelf te beschermen in die positie." Mick dreigt de expeditie te verlaten als beide dames Mitchell toch tot het eiland toelaten.
Uiteindelijk wordt besloten dat Mitchell het eiland moet verlaten, vanwege de wrijving tussen haar en Mick.
Mitchell heeft hiervoor wel begrip, en neemt de dames niets kwalijk - in de mangrove is immers een diepe emotionele band ontstaan, die je niet zomaar opzij zet voor iemand die je niet kent. Toch waardeert ze erg dat de vrouwen zo haar zaak bepleit hebben.Vooral de oprechtheid en directheid van Klaar ligt haar goed: "I love Klaar!"
Ze heeft vrede met haar vertrek van Si Mirat : Ze kan leven met haar slechte kanten en niet alleen de goede. "Ik heb in de spiegel gekeken en die is niet gebarsten "

All Stars
Deze week weer 4 nieuwe kandidaten die graag mee willen doen met de All Stars Robinson in 2006. Wie van deze 4 volgend jaar mee mag?? Dat weten we volgende week zondag.

Pieter
Pieter hij nam deel aan Expeditie Robinson 2001.De nuchtere Rotterdammer voelt zich thuis en speelt het spel slim. Zijn spierkracht, dadendrang en sociale vermogen maken hem tot het middelpunt van de groep. Het hoogtepunt van zijn expeditie was het moment dat hij een diner voor het andere eiland moest serveren. Om de 'vijand' het erg naar de zin te kunnen maken, is een mentale zelfoverwinning.Hij struikelde uiteindelijk over de Belgische Richard die hem te slim afwas bij de survivalspelletjes. Pieter weet dat hij fysiek de expeditie aan zal kunnen- zijn uitdaging ligt op het psychologische vlak.Het gezelschap van 'hufters' te slim af te zijn en het spel te winnen, dat is zijn nieuwe doelstelling.
Carine
Carine neemt deel aan expeditie Robinson 2000.Ze is de oudste van haar groep, Met haar levenservaring probeert ze structuur in de groep aan te brengen, waar het soms wel eens aan wil ontbreken.Als moeder en kleuterleidster heeft ze als geen ander door hoe belangrijk saamhorigheid en geborgenheid voor een de groep zijn.Carine trotseert de barre omstandigheden en de heimwee naar haar gezin - maar omdat ze het lichamelijk erg zwaar heeft vraagt ze de anderen in de groep om haar weg te stemmen.Carine wil bewijzen dat je als werkende vrouw met kinderen ook kan overleven in de Expeditie, en zij wil graag terug omdat zij denkt dat zij dit kan.

Walter
Walter nam deel aan Expeditie Robinson 2002. Hij lijkt favoriet voor de overwinning. In het mannenkamp is hij een bron van inspiratie die de zaak op poten zet, zowel voor de praktische dingen als de onderlinge verstandhoudingen. Voor Walter was het verblijf op het Manneneiland een onvergetelijke ervaring. Hij heeft er erg veel plezier, in tegenstelling tot wanneer hij bij het vrouwenkamp wordt ingedeeld. Hij schrikt enorm van de chaos die daar heerst en helpt opnieuw alles van  voren af aan op te bouwen. Hij krijgt het vrouwenkamp weer in het gareel, maar heimwee deed hem uiteindelijk de das om. Walter is echter vastbesloten, dat hem dit niet nogmaals zal overkomen : hij wil terug om tot het bittere einde te gaan. Of hij gaat weg omdat hij wordt weggestemd, f hij is n van de laatste twee op het eiland - andere opties zijn er niet!

Ilona
Ilona deed mee aan Expeditie Robinson 2003.Ze is met haar 23 jaar een van de jongste deelnemers.Tijdens haar verblijf geniet ze intens van de elementen en de prachtige natuur. Het is feest als ze tijdens de expeditie een stuk brie wint - maar niet altijd is wat op het menu staat even lekker. En keer is er een lokale delicatesse in de vorm van een larve, waarvan het eten haar angst inboezemt.Ze vond het erg fijn die tot dan toe onbekende emotie te voelen. Ilona belandt op Duivelseiland, waar ze het uiteindelijk aflegt tegen Judge bij een eindproef : honger en lichamelijke verzwakking hebben zijn tol geist. Ilona gaat terug om dit keer wl te winnen, en de larven moeten ook op hun hoede zijn, want dit keer gaat zij ze wel degelijk eten! Bon aptit !
De winnaar van vorige week is : Keo
Pieter geniet enorm van ober voor de vijand spelen