Interviews

Interview met Patrick

Hoe heb je je voorbereid op de Expeditie? Ik denk dat je geoefend hebt op vuur maken want dat kon je fantastisch, maar heb je nog andere dingen gedaan: boeken gelezen, extra gaan zwemmen of uren op een balk gestaan? Hebben de ervaringen die je zag op televisie je geholpen?
Als voorbereiding heb ik een paar keer gezwommen, en iets meer gegeten dan normaal. Als je vorige uitzendingen bedoeld, nee, want ik heb alleen van 2003 de laatste paar afleveringen gezien.

Sinds ik ER kijk, heb ik altijd n brandende vraag. Ok, het is misschien een beetje een rare vraag maar ik denk dat meerdere mensen die vraag wel in hun hoofd hebben zitten. Hoe wordt op het eiland de toiletgang geregeld?
Er is geen toilet, dus je doet je behoefte in de bosjes, op een rots of in de zee. Hier raak je snel aan gewend.

Ik vroeg me bij het zien van de aflevering van vanavond af hoe het kan dat jullie op de eilandraad zo verbaasd waren over het feit dat jullie alsnog een stem moesten uitbrengen nadat Henk was vertrokken. In de voorgaande edities van Expeditie Robinson ging het ook altijd zo. Ik kan me wel voorstellen dat jullie daar van te voren niet meer aan gedacht hadden, maar zelfs toen Ernst-Paul de gang van zaken uitlegde leken jullie nog steeds zo verbaasd. Hoe kan dat nou, hebben jullie voorgaande jaren niet gekeken dan?
Jawel hoor, maar de afspraak was dat we met zijn allen op Henk zouden stemmen, maar de productie had ons plannetje doorzien!
Ervaringen van vorige jaren heb je weinig aan, aangezien je hersens toch wel op een iets lager pitje draaien dan thuis.
Hebben jullie het er achteraf nog over gehad met elkaar, herinnerden de anderen zich dit ook niet meer? En ik ben benieuwd of jullie toen ook met elkaar afgesproken hebben om bij een eventueel volgend vrijwillig vertrek dit anders aan te gaan pakken, door er niet zo openlijk over te praten waar de camera's bij waren misschien?
Inderdaad, we hebben afgesproken als het nog een keer zou voorkomen dat we onze mond zouden houden en gewoon gaan stemmen.

Wat was je persoonlijke item?
Een golfstok met n balletje, hier heb je natuurlijk weinig behoefte aan op een eiland.

Op wie van de expeditie leden van 2003 vind jij je het meest lijken of wie bewonder(de) jij het meest toen???
Gio, een echte winnaars mentaliteit.

Wat vond jij van al dat vergaderen en overleggen  van kamp Nederland?
Al dat vergaderen viel wel mee hoor. Als het over nuttige zaken ging dan ging ik er lekker bijzitten, was het zinloos, zoals vergaderen over vuur maken en noten zoeken dan werd ik wel pissig zoals soms wel te zien is.
Al een paar keer komt de opmerking voorbij dat we maar kleine stukjs te zien krijgen. Hoe ziet de "echte" dag er dan uit? 10% wassen, 20% jagen, 50% slapen... etc.
Een week heeft 176 uur, het is natuurlijk onmogelijk om dit allemaal te laten zien. Alleen de dingen die eruit springen en in de verhaallijn passen laten ze zien.

Zijn er ook niet momenten dat je je ontzettend verveelt, want er is waarschijnlijk niet heel veel te doen op zon eiland?
Overdag heb ik me nooit verveelt, maar s nachts des te meer, aangezien ik op het eiland heel moeilijk kon slapen door alle geluiden en insecten om me heen.


Ik zou graag willen weten met wie jij geen goed contact had? Ik hoop wel met Marjolein en Shandinella die waren gewoon Super tof!!!!
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik met iedereen een goed contact heb gehad op het eiland (ook nu nog). Alleen kun je het met de een iets beter vinden als met de ander, en dat is helemaal niet erg want dat heb je in het dagelijks leven toch ook?
Zijn er deelnemers met wie je nog steeds regelmatig contact hebt? Denk je dat dit levenslange vriendschappen zijn?
Ik zie en spreek iedereen nog wel, ik heb recentelijk nog een feest georganiseerd, het was berengezellig.
(met zijn allen in de VERGADERZAAL geslapen...hahahaha...)

Je maakte voor je vertrek nogal zorgen over of je je vrouw en kinderen wel kon missen. Nu hebben we gezien dat het je toch erg moeilijk viel.. Had je er spijt van dat je toch gegaan bent?
Nee hoor, ik heb geen seconde spijt gehad

Word je momenteel op straat herkend? En wat zijn de reacties in je omgeving, van zowel familie en bekenden als onbekenden. Zijn er ook negatieve reacties, en zo ja, hoe ga je hier mee om?
Ik word regelmatig herkend, toe nu toe alleen maar positief. De mensen die mij beter kennen vinden dat ik lekker mezelf ben gebleven alleen in een uitvergrote vorm. Vervelend is het niet want je weet dat het maar tijdelijk is.

Hoi Patrick, Allereerst vind ik je deelname aan ER geweldig, je komt op mij over als een sympathiek mens, maar ook als iemand die niet snel zwakte of emoties wil tonen. Hoe is het dan om breed op de tv uitgemeten te zien dat je er even echt door zit na de verloren proef. Vervolgens werden jullie ook nog eens gefilmd tijdens het serveren, waar ook de nodige emoties om de hoek kwamen kijken.
Dank je... Het is in het begin best wel raar om jezelf te zien en te horen. Ik had inderdaad zelf ook niet gedacht dat ik zomaar mijn emoties zou tonen. Wat ER toch met je doet he....

Is er dit jaar expliciet toestemming gegeven aan de deelnemers om op een forum te posten?? Ik weet van vorige jaren dat er wel degelijk door deelnemers meegelezen werd, maar niet(onder eigen naam )gepost  Ik vind dit wel een verbetering!!!
Denk je dat ik me er iets van aan zou trekken??? Ooit iets gehoord over vrij land, meningsuiting enzo??? Ik verklap toch niets, dan kunnen ze er ook niets van zeggen.