De selectiedag

Bij aankomst moeten we ons melden en krijgen dan een sticker met nummer en kleurcode opgeplakt.Ik ben nr 142, met rode stip en Dineke is 142A/rood.
We krijgen een vragenformulier overhandigd, met de mededeling dat we die beide moeten invullen.Voor we in de grote zaal verdwijnen wordt er van ons ieder afzonderlijk een polaroid foto gemaakt.
In de zaal staat koffie en thee klaar, met koekjes, dus daar eerst maar eens op aangevallen.
Dan het vragenformulier goed bekijken. Het is geen formulier maar een pakket van ongeveer 10 kantjes met vragen over allerlei aspecten van de zaak, zowel psychologisch als privť.Het is een flinke klus om deze in te vullen en het kostte me meer als een half uur.
Er zijn veel vragen waar ik over moet nadenken.Het is ff hard werken.
Er zit ook een blok vragen bij over de expeditie en hoe je jezelf ziet en hoe je dingen zou doen.
Dineke blijkt dezelfde vragen te hebben.We gaan maar eens informeren waarom. Zij wil helemaal niet meedoen aan Robinson, dus heeft het ook geen nut deze vragen te beantwoorden.
Dan blijkt, dat de organisatie op het laatste moment het idee heeft opgedaan om deze expeditie in koppels te laten doen.Dat wist ik dus niet, het is me niet verteld.
Toen ik hoorde dat er iemand mee moest die dicht bij me stond, heb ik aangenomen dat ze weer iemand gingen overvliegen voor een paar dagen, net als de vorige keer.Of in ieder geval iemand achter de hand wilden hebben voor iets dergelijks.
Ik schrik er wel ff van. Zou ik dan helemaal voor niks hier naar toe zijn gekomen?Ik zou niet weten met wie ik een koppel zou moeten vormen om aan het programma deel te moeten nemen. Mijn vriend wil niet en Dinke ook niet.Mijn familieleden die ervoor in aanmerking zouden komen, kunnen niet zomaar 2 maanden vrij nemen. Die werken in het onderwijs. Nog afgezien van de vraag of ze zouden willen, ze weten niet eens dat ik hier vandaag ben.
Kortekaas, dezelfde die me had gebeld, stelt me gerust.
Het idee is erg laat ontstaan, maar het kan best zijn dat ze daar weer van afstappen, veel kandiís die naar Geldrop zijn gekomen wisten dit niet.Er zitten redelijk wat oudere mensen in de zaal. Waarschijnlijk hier met hetzelfde idee naar toe gekomen als wij.
Ik informeer gelijk maar ff hoeveel kandiís ze hebben opgeroepen.De nummers die ik kan zien lopen tot 160, maar er waren 2 selectiedagen.Blijkt dus dat dit het totale aantal kandiís is over beide dagen. Van de 4000 aanmeldingen zijn er nog 160 over.
Ik ben al wel een beetje trots op mezelf, zover heb ik het toch maar alvast geschopt :D