ExpeditieRobinson.net Fandag 2005

Observatie Robinson....

Millesime
2 uur 30 trein heen en terug, 140 km heen en terug.. Dat had ik er best voor over om de kandidaten te zien maar ook mijn Cyberfamilie, de mensen van Realitynet van crew tot gewone lid.
Het was koud maar bij het oplossen van de quiz kregen we het vlug warm. Flarden beelden kwamen voor de geest en de vragen waren pittig en zeer afwisselend.   Veel zweten en kreunen dus, maar tussendoor koffie drinken en praten met de kandidaten. Ze waren er bijna allemaal:  de lieve Esther met haar glimlach op de lippen in een mooi minirokje en pittige laarsjes. Onder haar deskundige leiding werd de veiling tot een goed einde gebracht. De Robinson-urn ging zelf voor ruim € 200.00 de deur uit. Ook de jonkies waren present :  Emma, Meredith, Tom en Wim. Emma had haar zusje thuisgelaten (die moest studeren) en Meredith, och arme, voelde zich niet al te best . Tom daarentegen voelde zich goed en was blijkbaar heel tevreden met de fandag. De twee boezemvriendinnen Marleen en Annita; twee lieve mama’s die zo mooi konden vertellen over hun avonturen o.a. hoe ze van een simpel maal toch telkens een feestmaal konden  toveren. Natuurlijk waren de 2 Nederlandse meiden present Fleur met haar ‘post-Robinson’ kapsel en Nicole duidelijk gelukkiger en rustiger dan op de expeditie. Beiden moesten talrijke keren op de foto en oneindig veel handtekeningen geven.
Er waren ook 2 familievaders Elbert, die nu niet meer moest treuren om zijn vrouwtje en dochtertje maar die nu samen met hem meegekomen waren, vertelde nogmaals over de porties eten die hij verorberde en hoe hij in het resort zo ongelukkig was wanneer de kantinedeur dichtging.
De Robinsonwinnaar Marnix was ook gekomen met zijn vrouwtje en twee van zijn drie kinderen. Marnix vertelde enthousiast over de pracht van het eiland Kelong waar de laatste robinsonproef zich afspeelde. Ook present was de King van Friesland, Captain Caveman Douwe  die zijn roem als grootste humorist van het eiland verder zette in de Observant pratende over het niet uitzenden van zijn sanitaire behoefte en dat zijn mooiste moment op het eiland Fleur was. Hij had zelfs een horde fans meegebracht met fleurige T-shirts.

Ook 2 kandidaten van vorig jaar waren er: Frank de Indiaan en Peter de chocolatier. Beiden waren nog niet vergeten want ook zij moesten menig handtekeningen zetten

Helaas wie we moesten missen waren Margriet en Maxime (beiden weer op ontdekking naar nieuwe avonturen) en Johnny die ziek in Den Haag gebleven was.
Verder was er nog het resultaat van de  quiz  waar 2 finalisten moesten strijden in een jengaspel voor een T-shirt met zijn of haar Robinson.
Het was een geslaagde middag en zowel de Crew als de actieve leden van Realitynet hadden samen met de kandidaten en de leden gezorgd voor een fantastische dag.

Groetjes Millesime!

De Expeditie Robinson fandag......

Tee-Jay
... een begrip waar m'n vrienden en ik al weken lang naar toe geleefd hebben, staat eindelijk op het punt van beginnen. Samen met 6 andere echte die-hard E.R. kijkers leek het me een leuk idee om iedereen te laten zien voor wie we nou eigenlijk komen deze dag. Daarom hebben we allemaal een Douwe t-shirt gemaakt, voorop een foto van Douwe met de tekst: "Douwe Popma is een Koning" , achterop z'n mooiste quotes.
Nadat we Tom al waren tegengekomen bij station Amersfoort, kwamen we aan bij de Observant. Eenmaal binnen weet je niet waar te kijken, opeens al die kandidaten in levende lijve We kregen een quiz in onze handen geduwd en zijn maar gaan zitten, we zullen ze maar niet gelijk lastig vallen, dachten we. Steeds meer kandidaten kwamen binnen druppelen en langzaam aan begonnen we maar met ze te praten, daar is de fandag immers voor. Ze zijn stuk voor stuk super aardig, en vooral met Tom hebben we een hele tijd staan praten. Na een tijdje begint iedereen te lachen, ja hoor Douwe is ook gearriveerd! Het feest kan beginnen, ik geef hem als één van de eersten een hand en hij vind onze shirts prachtig. Om de paar tellen maakt hij een mooie opmerking, geweldige kerel!
Ook is er tijd om met alle andere robinsonners te praten en op de foto te gaan, we verzamelden evenzo alle handtekeningen op onze shirts, prachtig aandenken. Dan begint de veiling, we hadden al met z'n allen afgesproken om misschien op iets leuks te gaan bieden, maar toen we hoorden dat we een uitje met DOuwe EN Fleur konden winnen, moesten we wel bieden! We hebben het dan ook gewonnen, voor een uiteindelijke prijs van 41 euro, dit hadden we zelfs niet kunnen dromen! Toen we even later met Tom stonden te praten vertelde hij ons dat het hem wel leuk leek om ook mee te gaan, wat het helemaal een topavond moet maken! (zodra we zijn geweest, zal januari ofzo worden, zal ik een verslag op de site plaatsen)
Na nog meer praten en foto's, kwam er een vragenvuur, hierin kwamen we leuke nieuwe dingen te weten. Bijvoorbeeld dat Esther vitamine pillen mee gesmokkeld heeft en dat Tom een inktvis heeft gevangen met blote handen. Hierna was er weer tijd voor de foto's en gesprekken, alle robinsonners waren echt aardig. Rond kwart over 5 begonnen de meeste mensen al weg te druppen, alleen wij bleven tot het einde, we wilden ze natuurlijk wel zien weg rijden! Zij gingen met z'n allen eten bij een pannenkoeken restaurant, wij zochten ook maar wat op.
Almetal was het een zeer geslaagde dag, voor ons krijgt het dus nog een vervolg met dat uitje met Douwe, Fleur en Tom.
 
 
Groeten Tjeerd ( Tee-Jay)

Een Onvergetelijke ER fandag

Nîcky
Ik heb weken moeten wachten en eindelijk was het zo ver 10 December De Fandag van Expeditie Robinson in Amersfoort.
Toen ik en Monique aankwamen op het perron van Amersfoort, kwamen we sommige Crew/actieve leden tegen waarna we gezellig met zijn allen richting De Observant liepen. De stemming zat er al goed in, toen we aankwamen zagen we de rest van de Crew/actieve leden die al aan het voorbereiden, waren voor deze geweldige dag. Fleur was als eerste binnen en later ving ik Elbert op met zijn vrouw en kinderen. Iets erna kwam Douwe rustig aanfietsen, ik schoot in de lach vond het zo geweldig dat Douwe ook aanwezig was. Vervolgens kwamen Nicole, Marnix, Anitta, Peter en Frank ook. Marleen en Meredith zouden later komen en waren ook aanwezig op de Fandag. Toen iedereen binnen was begon de veiling.
Ik vond het echt leuk dat er €210 voor de Urn werd geboden omdat er zo veel geld naar KiKa ging. Uiteindelijk werd er €1049 opgehaald. Erna kwam het vragenvuur, dat vond ik zo leuk er werden leuke vragen gesteld.
Ondertussen ging ik de Quiz nakijken met JvB en Eirc. Het verliep vlotjes en Millesime en Taco hadden het minst aantal fout. Het Jenga-spel beslist wie won en dat werd Taco uiteindelijk.
Hij kreeg een shirt met zijn Favoriete deelnemer uit ER 2005 erop, hij koos voor Marnix. Erna heb ik nog veel foto’s geschoten, en ik sta met iedereen op de foto, behalve met Anitta helaas maar, volgende keer beter.
Ik heb echt genoten van deze geweldige leuke middag, die ik nooit meer zou vergeten. Monique heeft zich ook goed vermaakt en daar was ik ook blij om. Ze heeft veel gepraat met Plienke. Naderhand had ik iedereen bedankt voor deze leuke middag. En toen liep ik naar het Station, voor mijn was het een geslaagde middag.

Groetjes Nicky