Expeditie Robinson 2005 Nieuwsberichten

Enkele kandidaten All-Stars editie bekend!

24 januari 2006 - Maar twee van de zes Robinsons-winaars gaan deelnemen aan de zevende editie van Expeditie Robinson All Stars, dat meldde Zijonline vandaag. "Natuurlijk had ik er liever alle winnaars bij gehad" geeft presentator Ernst-Paul Hasselbach toe. De nieuwe reeks start al in april op Talpa onder de naam Strijd der Titanen.
Op 18 februari vertrekken zestien deelnemers, alle 16 uit de vorige jaargangen van Expeditie Robinson, naar de Filippijnen. Onder het strenge oog van Ernst-Paul Hasselbach strijden ze er gedurende dertig dagen om de 'Ultieme' Robinson-titel.
De vier winnaars die al hebben toegezegt niet mee te doen zijn Derek (ER3), Jutta (ER 4), Frank (ER 5) en de kersverse winnaar Marnix (ER 6). "Misschien was het niet onze bedoeling om alle winnaars mee te krijgen, al had ik ze er wel graag bij gehad", zegt Hasselbach nu. "We schenken de afvallers uit verleden nu kans om een Robinson te worden. Daarom luidt de officiële titel niet meer Expeditie Robinson All Stars, maar Strijd der Titanen." Karin (winnares ER 1) en Richard (winnaar ER 2) doen in ieder geval mee. En ook Douwe, Maxime (beide ER 6) en Peter (ER 5) hebben 'ja' gezegd tegen de nieuwe uitdaging! De rest van de deelnemers blijft nog even geheim.
Samengevat gaat ER 7 dus: Expeditie Robinson, 'Strijd der Titanen' heten. De opnames beginnen 18 februari a.s. en zullen vanaf april worden uitgezonden op Talpa. Karin, Richard, Douwe, Maxime en Peter zullen in ieder geval meedoen.

To Be Continued...

Bron: zijonline

Expeditie Robinson All Stars naar de Filippijnen!

20 januari 2006 - De opnamen voor Expeditie Robinsin All Stars worden geschoten op de Filippijnen! Altans dat meldde zijonline.nl vandaag. Waarschijnlijk is de nieuwe reeks nog dit voorjaar te zien onder de naam 'Robinson All Stars' op Talpa en de Vlaamse commerciele zender Kanaal 2.
De zenders willen nog niet bekend maken wie er nu wel of niet gaat deelnemen. Er wordt blijkbaar nog volop onderhandeld met kandidaten die eerder te zien waren in Expeditie Robinson.
Ook wist zijonline te melden dat de all-stars deelnemers 'slechts' 30 dagen op een eiland moeten zien te overleven, in plaats van de 50 dagen bij oudere seizoenen.

Bron: zijonline

Expeditie Robinson All-Stars medio April 2006 op Talpa en Kanaaltwee

Dinsdag 20 December 2005: Volgend jaar is het dan eindelijk zover. De beloofde All-stars expeditie gaat dan toch eindelijk plaats vinden. Nadat hij vorig jaar door contractproblemen was uitgesteld, is het dan eindelijk zover! De meest opvallende,leukste en/of irritantste kandidaten van de afgelopen jaren, gaan nog 1 keer terug naar maleisie om hun geluk te beproeven en overall All-star te worden van Expeditie Robinson. De serie zal op Talpa en Kanaaltwee worden uitgezonden medio April/Mei 2006

Bron: Showbizzsite.be

Marnix Allegaert wint Expeditie Robinson 2005

Dinsdag 29 November 2005 De 37-jarige Marnix Allegaert is de winnaar van Expeditie Robinson 2005. De spannende live-uitzending, kwam dit jaar vanuit Brussel. Alle kandidaten waren aanwezig om de Robinson 2005 te kiezen. De Robinson werd dit jaar gekozen doormiddel van drie verschillende stemmogelijkheden. De nederlandse en belgische kijkers thuis mochten door middel van bellen en smsen aangeven wie hun favoriete robinson was. Deze uitslag telde voor 50% mee in het eindtotaal. De zes laatste afgevallen kandidaten kozen, ieder voorzich een Robinson. Dit telde voor 25% mee. De laatste proef die gespeeld werd in maleisie, telde ook voor 25% mee. Marnix was in de proef met 8 punten te sterk, en ook in de televoting en voor de afvallers was Marnix de echte Robinson van 2005. Marnix gaat met een hoop ervaring en 50.000 euro naar huis.

Finale live-uitzending trok 1 miljoen kijkers

Dinsdag 29 November 2005 De live-uitzending van Expeditie Robinson 2005 trok gisteren 953.000 kijkers. Naar de terugblik van de hele Expeditie, die om 20.30 uur begon, keken 667.000 kijkers. Vergeleken met vorige week is dit dus een kleine stijging van het aantal kijkers. De live-uitzending vanuit Brussel bevatte een hoop spectakel. John en Carl werden geconfronteert met hun uitspraken tegen Esther. En de Finale-proef, die 4 maanden geleden gespeeld was, werd stap voor stap doorgenomen. Aan het einde van de Live show kregen we allemaal te horen dat we volgend jaar weer op Expeditie kunnen....

Bron: SKO

John de Mol voor de rechter

Woensdag 23 November 2005 Talpa baas John de Mol moet dit voorjaar voor de rechter verschijnen om te vertellen hoe hij het TV Format Expedition Robinson heeft weggekaapt voor de neus van Net5. Ook presentator Ernst-Paul Hasselbach moet zijn rol komen toelichten. Volgens de door Talpa verguisde SBS/Net5 advocaat Joris van Manen - die rehabilitatie wil - heeft de rechtbank in amsterdam toestemming gegeven om zes getuigen onder ede te horen. Van Manen wil de namen die worden opgeroepen niet bevestigen, maar wel dat het om de hoofdrolspelers in de kwestie gaat. Daatoe behoren zeker ook de voormalige Zweeds producente Anna Brakenhielm (nu werkzaam voor Talpa..) en Remko van Westerloo, programmadirecteur bij Talpa.

Finale Expeditie Robinson 2005 goed bekeken

Dinsdag 22 November 2005 Gisteren werd de Finale van Expeditie Robinson 2005 goed bekeken. Maar liefst 929.000 kijkers keken naar de aflevering. Dit aantal is een flinke stijging met vorige week toen keken er maar 820.000 mensen naar Aflevering 12. De Finale was spannend, Fleur viel van als eerste van de balk, waardoor ze net de finale miste. De drie overgebleven kregen de winnaar nog niet te horen. Na de stemming kregen ze niet de uitslag maar, kregen ze de mededeling dat ze nog een finale proef moesten spelen. Ook na de proef werd de uitslag geheim gehouden! Volgende week tijdens de live-show zien we de winnaar van Expeditie Robinson 2005!!

Bron: SKO

Aflevering 12 was goed voor bijna 1 miljoen kijkers

Dinsdag 15 November 2005 Aflevering 12 werd gisteren op Talpa bekeken door 820.000 mensen. Vergeleken met vorige week is dat een lichte daling van het aantal kijkers. De mensen die wel keken zagen in Aflevering 12 van Expeditie Robinson 2005, dat de laatste afvaller voor de finale bekend werd. Meredith ging met 1 zwarte stem naar huis. De zwarte stem had ze van Marnix gekregen nadat hij de immuniteitsproef gewonnen had. Marnix, Marleen, Emma en Fleur spelen dit jaar om de titel Expeditie Robinson 2005 en een geldbedrag van 50.000 euro.

Bron: SKO

De Expeditie nadert zijn einde

Dinsdag 8 November 2005 866.000 kijkers wisten afgelopen maandag de TV weer op Talpa af te stemmen voor aflevering 11 van Expeditie Robinson. Dit waren weer minder kijkers dan dat er vorige week naar aflevering 10 keken. In deze 11de aflevering ging Meredith doordat ze de Robinsonproef won naar het familie eiland, waar ze haar moeder naar 40 dagen weer in de armen kon sluiten. Deze aflevering betekende ook het einde voor Carl, die met 10 stemmen naar huis werd gestuurd door de overgebleven drie dames op Mensirip.

Bron: SKO

Familie betreedt eigen Expeditie Robinson eiland

Dinsdag 1 November 2005 Gisteren keken 914.000 mensen naar de tiende aflevering van Expeditie Robinson 2005. In de alweer tiende aflevering gebeurde er veel. Douwe moest de Expeditie verlaten door de zwarte stem die hij op de immuniteitsproef kreeg. Van de overgebleven kandidaten kwam er 1 famillielid over. Deze famillieleden namen plaats op het famillie eiland, waar ze ook moeten zien te overleven! Het kijkcijfer aantal is iets minder dan dat van vorige week. volgende week gaat de strijd weer door!

bron: SKO

Bijna 1 miljoen kijkers zagen Maxime vertrekken

Dinsdag 25 Oktober 2005 Aflevering negen van Expeditie Robinson 2005 trok gisteren het aantal van 945.000 kijkers. Dit kijkers aantal is opnieuw hoger dan de uitzending van vorige week. De 945.000 kijkers zagen Maxime na een wanhoopsactie van Douwe met 8 stemmen verdwijnen. Carl won opnieuw immuniteit en verblijft volgende week weer op winnaarseiland. Wat de kandidaten niet weten, is dat hun famillie komt overleven. De spanning zit er goed in, maar helaas nadert het einde van de 2005 serie alweer.

Bron: SKO

Meer kijkers voor Aflevering 8

Dinsdag 18 Oktober 2005 De alweer achtste aflevering van Expeditie Robinson 2005 trok afgelopen maandag 865.000 mensen naar de tv. De mensen die keken zagen de komst van het aapje Chico en het jammerlijke vertrek van Elbert. Vorige week keken er 775.000 mensen naar aflevering 7. Dit betekend dus een stijging van maar liefst 100.000 kijkers. Volgende week zal er weer een Expeditielid de Expeditie moeten verlaten. Maar wie gaat dat worden?

Bron: SKO

Weer daling in kijkcijfers

Dinsdag 11 Oktober 2005 Opnieuw daalde de kijkcijfers voor Expeditie Robinson deze week. Vorige week trok het programma nog ruim 800.000 kijkers nu waren er 775.000 mensen die de tv op Talpa afstemde om half negen. De mensen die het programma wel zagen, beleefde een spannende aflevering. De samensmelting vond plaats, en er waren twee afvallers deze week. Wim en Annita moesten de Expeditie verlaten. Bij de eilandraad werd er niet gestemd zodat er na aflevering 7 nog negen Expeditieleden strijden om de titel "Robinson 2005"

Bron: SKO

Lichte daling van de kijkcijfers

Dinsdag 4 Oktober 2005 De alweer zesde aflevering van Expeditie Robinson 2005 trok gisteren 838.000 kijkers. Dit betekend een lichte daling in vergelijk met de aflevering van vorige week, waarin John het veld moest ruimen. Wat de ongeveer 100.000 kijkers niet zagen is het vertrek van Esther. Esther moest na het verliezen van de leiderschapsproef haar immuniteit inleveren, en kon vervolgens niet op steun van de groep rekenen. Zo was Esther dus de zevende afvaller van deze zesde Expeditie Robinson

Bron: SKO

Bijna 1 miljoen voor Aflevering 5

Dinsdag 27 September 2005 Aflevering 5 trok gisteren op Talpa 930.000 kijkers!. Steeds meer mensen weten onlangs het feit dat er programma`s zoals Spoorloos worden uitgezonden, toch nog de TV op Talpa te zetten om Expeditie Robinson te bekijken. Sinds de daling van de kijkcijfers bij aflevering 2, zit er een stijgende lijn in de kijkcijfers. Hopelijk zet deze lijn zich voort en gaan we opnieuw af op een succesvol seizoen van Expeditie Robinson.

Bron: SKO

Vierde aflevering scoort goed in Nederland en Belgie

Dinsdag 20 September 2005 Aflevering 4 van Expeditie Robinson scoorde gisteren in Nederland en Belgie hoge kijkcijfers. In Nederland wisten 829.000 mensen het programma op de zender Talpa te vinden. In Belgie keken 366.441 mensen naar de 4de Aflevering op kanaaltwee. De aflevering waarin de twee kampen samengevoegd werden, werd als zeer heftig en spannend ervaren, op naar volgende week!

bron: ExpeditieRobinson.net

Aflevering 3 trekt 898.000 kijkers

Dinsdag 13 September 2005 Talpa bracht gisteren alweer de derde aflevering van expeditie robinson, dat de afgelopen twee weken meer dan een miljoen kijkers scoorde voor Talpa. Zo niet gisteren: er keken 898.000 kijkers (madl: 14.1%) naar het programma met Ernst-Paul Hasselbach.

Bron: SKO

Aflevering 2 Expeditie Robinson trekt 768.000 kijkers

Dinsdag 6 September 2005 New Orleans, een week na Katrina. RTL4 laste gisteren een exclusief programma van het RTL Nieuws in, getiteld New Orleans, een week na Katrina. Er werd rechtstreeks verbinding gemaakt met diverse verslaggevers, waaronder Max Westerman. Zij getuigden van de omstandigheden waarin de slachtoffers van de orkaan Katrina verkeren. De special werd door 1.013.000 kijkers (madl: 18.4%) bekeken. Het programma stond onder andere recht tegenover de start van het nieuwe seizoen Radar en de tweede aflevering van expeditie robinson geprogrammeerd. Deze programma's scoorde gisteren respectievelijk 731.000 kijkers en 768.000 kijkers.

Bron: SKO

Aflevering 1 Expeditie Robinson trekt 1 miljoen kijkers

30 Augustus 2005 Expeditie robinson (Talpa, 20:37) - Na Thuis (120.000 kijkers) en NSE (250.000 kijkers), zorgde de eerste reguliere aflevering van Big Brother gisteren voor het eerste lichtpuntje in de vooravond van Talpa. Talpa gokte in eerste instantie op zo'n 350.000 kijkers voor de afleveringen na de kick-off, maar de 778.000 kijkers (madl: 16.4%) van gisteren overtroffen dat aantal. Later op de avond trok de herhaling nog eens 108.000 kijkers.

Samen trok vervolgens nog 382.000 kijkers, waarna het om half negen tijd was voor expeditie robinson 2005. In dit nieuwe seizoen strijd een team met jonge mensen tegen een ouder team om de overwinning. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson werd door 1.040.000 kijkers (madl: 17.5%) bekeken.

Bron: SKO

Expeditie Robinson van start met 2 extra geheime kandidaten

29 Augustus 2005 Vandaag was het dan eindelijk zover, Expeditie Robinson 2005 ging van start op Talpa. Het begon met de in de trailer al veel besproken "kruisigings" proef. De jongeren waren in de persoon van Maxime de sterkste waardoor ze zonder problemen hun eiland konden betreden. De ouderen zaten echter met een dilemma, er moest een van hun vertrekken. Na de stemmingsronde bleek Douwe degene te zijn die moest vertrekken, waarna ook de ouderen hun gang naar het eiland vonden. Maar niet alleen de ouderen en de jongeren doen mee, ook twee 30ers zijn in het geheim een dag eerder begonnen aan de expeditie.

De kampen weten niks van het bestaan van de 30ers, en de twee 30ers weten niks van het bestaan van de twee kampen. Wanneer de eliminatieproef gewonnen is door de Jongeren wordt het opnieuw tijd voor de ouderen om een teamgenoot weg te stemmen. Margriet is het eerste slachtoffer van de eilandraad en moet de expeditie verlaten. Douwe krijgt een tweede kans, genoeg spanning dus in de komende afleveringen.
Wil je je mening geven over aflevering 1, dat kan op het forum!!

Ernst Paul bij Giel Beelen

Dinsdag 23 augustus 2005 Ernst Paul Hasselbach was vanmorgen te gast bij Giel Beelen op 3fm. Met dank aan JvB voor het comprimeren van het bestandje.

Luister hier Hier naar het interview

bron: 3FM

Familieleden van Expeditie Kandidaten lijden ook honger

Zaterdag 13 Augustus 2005 Vandaag heeft Talpa bij haar aftrapuitzending een klein tipje van de sluier gelicht over Expeditie Robinson. Bekend was al dat de strijd zou gaan tussen jong en oud. Maar daarnaast zullen ook de familieleden van de kandidaten een week lang op de proef worden gesteld op een apart eiland. Voor de rest zijn veel elementen uit de expeditie gelijk gebleven.

Het vooruitblik op Expeditie Robinson 2005 is hier te zien

Expeditie Robinson start 2 weken eerder

Maandag 1 augustus 2005 Talpa heeft besloten om de concurentie met Terra Incognita aan te gaan. De uitzendingen van Expeditie Robinson 2005 starten nu 2 weken eerder dan eigenlijk gepland was. Op Maandag 29 Augustus  wordt er begonnen met de eerste aflevering, deze uitzending is van 20.30 tot 21.30 uur te zien op Talpa. Op Zondag 4 September komt er een speciale kandidaten aflevering. Deze aflevering begint om 21.30 en duurt tot 22.30 uur.

Voor het complete uitzendschema kijk je op het talpa uitzenschema

Bron:www.startkabel.nl/k/expeditierobinson

 

Vrijdag 29 juli 2005 SBS dient een forse schadevergoeding in bij televisiezender Talpa. De aanleiding daarvoor is een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Dat bepaalde donderdag dat Talpa onrechtmatig heeft gehandeld door zich de rechten van het programma Expeditie Robinson 2005 toe te eigenen. SBS zond het programma de afgelopen vijf jaar uit op Net5.

Over de hoogte van de claim kon SBS vrijdag nog niets zeggen. De procedure is in voorbereiding. Behalve Talpa kan ook Strix, exploitant van het programma, een claim tegemoet zien

Het Amsterdamse Gerechtshof heeft bepaald dat Talpa onrechtmatig jegens SBS heeft gehandeld door zich de rechten op het televisieprogramma Expeditie Robinson toe te eigenen. Dit geeft voor SBS goede grond om forse schadevergoedingen te eisen.

Ook de Zweedse exploitant van het programma, Strix, heeft onbehoorlijk gehandeld door afspraken met SBS over Expeditie Robinson 2005 niet na te komen. Niettemin mag Talpa het programma uitzenden, omdat de rechten op het programma in handen zijn van een derde partij, Castaway. Die partij kan volgens het Gerechtshof, ondanks het onrechtmatig handelen van Talpa en Strix, niet in kort geding verboden worden een contract met Talpa aan te gaan.
SBS zal in een aparte procedure een forse schadevergoeding van Talpa en Strix vorderen. Deze procedure is nu in voorbereiding.

Bron: mediatref.com

SBS verliest hoger beroep Expeditie Robinson

Vrijdag 29 juli 2005 Het Amsterdamse Gerechtshof heeft gisteren (28/7) vervroegd uitspraak gedaan in het Spoedappel dat SBS tegen de uitspraak in k.g. van het Hof in Utrecht had aangespannen in de kwestie Expeditie Robinson. (Uitspraak stond voor 4 augustus op de rol.) Het Hof heeft alle eisen van SBS afgewezen en de firma veroordeeld tot de kosten van het geding. Dat deed het Hof in Utrecht eerder ook. Al zijn de gronden van afwijzing in hoger beroep niet precies dezelfde als in het eerdere kort geding. Talpa kan dus zonder zorgen binnenkort Expedition Robinson uitzenden. Het hof zei wel dat Talpa en exploitant Strix onrechtmatig en onbehoorlijk hebben gehandeld, waardoor SBS genoeg grond ziet voor een claim.

Bron: tvformats.web-log.nl

Expeditie Robinson start op 12 september

Maandag 25 juli 2005 Expeditie Robinson start bij Talpa op 12 september. De uitzendtijd is op prime time van half negen tot half tien 's avonds. Na de mannen tegen de vrouwen en de Belgen tegen de Nederlanders zijn de kampen voor de vijfde serie dit maal ingedeeld op leeftijd. In het ene kamp zijn deelnemers te vinden tussen de 18 en 30 jaar oud, en in het andere kamp de 30-plussers.

De uitzendingen zullen vanaf 12 September iedere maandag te zien zijn om 20.30 uur tot     
21.30 uur s`avonds. Voor het volledige uitzendschema kijk je even op de dutchmedia.web-log.

Bron: Mediawatchers.nl
         dutchmedia.web-log.nl

SBS in hoger beroep om Expeditie Robinson

vrijdag 15 juli 2005 Het touwtrekken tussen SBS Nederland en nieuwkomer Talpa om de uiterst succesvolle realityserie Expeditie Robinson is een nieuwe fase ingegaan.

De in Amsterdam zetelende zender heeft bij de rechtbank een spoedappèl aangevraagd dat moet voorkomen dat de zender van mediatycoon John de Mol de serie dit najaar gaat uitzenden. Volgens SBS Nederland, dat Expeditie Robinson vier seizoenen lang op NET 5 uitzond, heeft de rechter bij het vorige maand verloren proces een onvolledig verhaal te horen gekregen. „Onze argumenten om Expeditie Robinson te behouden zijn onvoldoende gehoord, bovendien zijn we er inmiddels achter dat enkele nauw betrokkenen een dubieuze rol hebben gespeeld”, aldus woordvoerder Eric Eljon van het concern.

Terwijl de opnamen inmiddels zijn gestart en presentator Ernst Paul Hasselbach de deelnemers een hart onder de riem steekt op het onbewoonde eiland in Zuidoost-Azië, meent SBS Nederland dat zij nog steeds over de uitzendrechten beschikt. „De Zweedse producent STRIXS is gewoon overgelopen naar de concurrent terwijl er een contract lag. Daar komen ze niet zomaar onderuit. Onze presentator zijn we kwijt, maar een nieuwe editie van Expeditie Robinson kan ook prima door iemand anders uit onze stal worden gepresenteerd”, aldus Eljon.

Onafhankelijk van het spoedappèl loopt tevens een omvangrijke bodemprocedure waarin SBS Nederland onder meer eist dat de serie ook voor de nieuwe seizoenen voor de zender wordt veiliggesteld.

Capitain Caveman

woensdag 13 juli 2005 Capitain Caveman
Een bezoeker van zijn stamcafé omschrijft ER-deelnemer Douwe Popma als een oermens. "Vind hem maar eens, een man die eruit ziet als de laatste editie van `caveman` het beeld alleen al is geweldig. Hij vloekt en hij scheldt. Ik zie hem al lopen daar op dat eiland, knots in de ene hand en een vrouw aan de haren in de andere. Verder `vrete en sûppe`zoals hij zou zeggen, `ìedereen sien vreet houwe`en 'gâân maar even voorover staan jeu, dan zakem er even bij die injénse'. Ik denk dat die laatste spreuk dezelfde uitwerking zal hebben op het kijkersvolk als het bekende `laat je nie gek make!!` van Big Brother Ruud. Ik zie het helemaal met hem zitten. Top televisie wordt het!! Heel friesland zal aan de buis gekluisterd zitten en de Nederlandse taal zal weer enkele mooie uitdrukkingen rijker worden."

Schipper Popma

dinsdag 12 juli 2005 Schipper Popma
De 47-jarige Leeuwarder schipper Douwe Popma is een van de oudere deelnemers van Expeditie Robinson, zo bevestigen bezoekers van zijn stamcafé De Stee. "Se fyne my in núver mantsje", zei Popma onlangs in onvervalst stadsfries in Stadsblad Liwwadders. ‘’Ik ben altijd een dwars kind geweest. Een beetje ontspoord. Het zwarte schaap. Mijn broer en zus waren heel beschaafd en zijn ook keurig terechtgekomen. Ik ben dwars. Ook bij het zeilen. Als ik je naaien kan, dan doe ik dat, tenminste in de zeilerij

Bron: Mediawatchers

Rechter: Expeditie Robinson mag op Talpa

maandag 11 juli 2005 Presentator Ernst Paul Hasselbach en Lotte Verlackt kunnen opgelucht adem halen,Expeditie Robinson is na de zomer gewoon op Talpa te zien. Sbs Spande een kort geding aan om te voorkomen dat het survivalprogramma van "hun" net 5 naar de zender van John de Mol verhuisde,maar de rechter was het er niet mee eens met Sbs dat Talpa het programma op onrechtmatige wijze heeft binnengesleept en wees de eis af. Talpa is opgetogen met de uitspraak:,, Het ging niet alleen om het uitzenden van Expeditie Robinson. Sbs beweerde dat er dieven rondlopen bij Talpa. Het is niet mis als je voor alles en nog wat wordt uitgemaakt, maar we hebben altijd het gevoel gehad dat we in ons recht stonden. Sbs overweegt een hoger beroep.

Deelnemers gekruisigd

zondag 10 juli 2005 Deelnemers gekruisigd
De Expeditie Robinson neemt steeds extremere vormen aan. De eerste beelden die Talpa tijdens haar presentatie liet zien duiden er op dat de eerste uithoudingsproef voor de deelnemers - verdeeld in een jonge en een oude groep - een kruisiging in de brandende zon inhield. De deelnemers zaten niet echt vast, maar dienden zichzelf omhoog te houden aan de touwen. Eerder was deze proef al opgenomen in de Deense versie van ER. Dat kwam de productie daar op felle kritiek te staan, nadat een deelnemer het bewustzijn verloor en naar beneden viel. In september zien we hoe de Nederlanders en Belgen het er afbrachten.

Bron:Mediawatchers

Talpa mag Expeditie Robinson uitzenden

vrijdag 01 juli 2005 Talpa mag Expeditie Robinson uitzenden
De populaire survivalserie Expeditie Robinson is volgend seizoen toch te zien op Talpa.
Rechtenkwestie
De rechter besliste dat de nieuwe zender van John de Mol de rechten op het programma bezit. SBS, die de serie de afgelopen vijf jaar op Net5 heeft uitgezonden, vond dat zij ook de rechten in bezit had voor de productie van komend seizoen. Talpa bestreed dat.

Vuil spelletje
Volgens SBS had Talpa het programma op onrechtmatige wijze verworven. Daarbij zouden ook de eigenaar van het format, Castaway, en productiebedrijf Strix een vuil spelletje hebben gespeeld.

Dieven
Talpa is blij met de uitspraak. "Het ging niet alleen om het uitzenden van Expeditie Robinson", zegt een woordvoerder. "SBS beweerde dat er dieven rondlopen bij Talpa. De rechter heeft SBS op alle punten in het ongelijk gesteld en veroordeeld tot betaling van de kosten van de procedure. We hebben altijd het gevoel gehad dat we in ons recht stonden."

Hoger beroep
SBS laat het er niet bij zitten. "We gaan in hoger beroep en spannen een bodemprocedure aan", meldt een woordvoerder. "Het is best ingewikkeld om aan te tonen dat drie bedrijven hebben samengespannen om Expeditie Robinson bij ons weg te halen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat alsnog gaat lukken. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd."

Naam 'Tien' niet (meer) te koop

vrijdag 03 juni 2005 AMSTERDAM (ANP) - SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica) wil de rechten op de tv-naam 'Tien' niet verkopen aan Talpa, het bedrijf van John de Mol. Dit heeft SBS-topman P. Tillieux vrijdag bekendgemaakt.

Donderdag meldde een Talpa-woordvoerder dat SBS de naam wel zou willen verkopen voor 5 miljoen euro, nadat SBS eerder die dag een rechtszaak over de naamskwestie had gewonnen.

Of SBS de naam inderdaad voor 5 miljoen te koop heeft aangeboden laat een woordvoerder vrijdag in het midden, omdat de gesprekken donderdag vertrouwelijk waren. ,,Talpa klapte erover uit de school, maar dat gaan wij niet doen. Feit is nu dat de naam niet te koop is.''

Volgens de zegsman heeft de advocaat van Talpa vrijdag excuses aangeboden voor het feit dat zijn cliënt de vertrouwelijkheid van het gesprek van donderdag heeft geschonden. Een gesprek dat nota bene op initiatief van het bedrijf van De Mol werd gehouden.

SBS-topman P. Tillieux heeft na alle commotie geen zin meer om met Talpa om tafel te gaan zitten. ,,De naam Tien is niet te koop. Al zou Talpa 10 miljoen euro bieden, dan nog zeggen we nee. Voor ons is dit een principiële kwestie.''

Ernst Paul op Radio Noordzee

vrijdag 20 mei 2005 Vandaag was Ernst-Paul Hasselbach te gast bij Gordon op Radio Noordzee. Men kon vragen sms'en en daar heeft Guik dankbaar gebruik van gemaakt. Dit leverde de volgende antwoorden op.

De 18 deelnemers van deze expeditie worden volgende week vrijdag (27 mei) op de hoogte gesteld van hun deelname en vertrekken de 2e week van juni naar de eilanden voor een opnameduur van 2 maanden.

In het concept zullen enkele veranderingen komen, maar welke dat zijn is een verrassing.

De eerste aflevering is in de eerste week van september en wordt opnieuw gepresenteerd door Ernst-Paul. De naam van de vrouwelijke Belgische collega is nog niet bekend.

Ook de All-stars expeditie zal volgend jaar rond dezelfde periode worden opgenomen en worden getoond op tv. Voor België is dit Kanaal2 en voor ons wordt dat Tien (nu Talpa)

Expeditie Robinson verhuist naar Talpa

maandag 17 januari 2005 Nieuws over ER!!!
Het enige reality programma van de Nederlandse televisie dat jaarlijks een groei in kijkcijfers laat zien – ‘Expeditie Robinson’ – verhuist naar Talpa TV. 

België Na de eind december verworven televisierechten van het Eredivisievoetbal, is ‘Expeditie Robinson’ het eerste programma waarvan bekend wordt dat Talpa, de televisiezender in oprichting van John de Mol, het zal gaan uitzenden. Talpa heeft bij de Britse eigenaar Castaway de uitzendrechten verworven voor de komende drie jaar in zowel Nederland als België. Naar een partner in Vlaanderen wordt nog gezocht.


Paradijs
Het is de bedoeling dat het programma opnieuw een co-productie met ‘de’ Belgen wordt. Talpa wil vanaf september a.s. een serie van 13 nieuwe afleveringen ‘Expeditie Robinson’ uitzenden die op een nieuwe locatie worden opgenomen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat de paradijselijke eilandengroep Palau in de Stille Oceaan.

Formule
“Ik vind het geweldig om uitgerekend dit programma binnen te halen”, zegt John de Mol. “Er keken afgelopen seizoen gemiddeld anderhalf miljoen mensen naar ‘Robinson’ en dat was meer dan in het seizoen ervoor. Dat komt omdat het zo’n geweldige formule is die nog tal van mogelijkheden biedt. En met Castaway, het bedrijf van Bob Geldof en Charlie Parsons, heb ik oude banden.

Kopie
Daar beweerden ze zes jaar geleden dat ‘Big Brother’ een kopie was van ‘Robinson’. Daarmee hebben ze ons tot bij de hoogste rechter achtervolgd, maar wij kregen overal gelijk. En terecht, want beide succesprogramma’s behoren tot hetzelfde genre, maar zijn heel verschillend. Het kan raar lopen in dit wereldje.”

Maleisië
‘Expeditie Robinson’ werd het afgelopen seizoen uitgezonden op NET 5. Opnames werden gemaakt in Maleisië, met Ernst-Paul Hasselbach (38) als presentator. Hasselbach verhuist mee naar Talpa en wordt een van de eindredacteuren van de zender onder leiding van programmadirecteur Remko van Westerloo.

Naam
Talpa’s TV-zender, waarvan de naam nog niet bekend is, begint in augustus dit jaar met uitzenden, elke avond vanaf 18 uur op het kanaal van Nickelodeon