Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 12

Emma heeft maar een vrees voor een bewoner die naar Gual komt; “ Mijn rampscenario zou zijn als Carl terugkomt ”

“ Ze moesten aan de overkant eens weten wat er allemaal gaande is ” Marleen denkt dat Emma en Marnix verbaasd zullen zijn als ze horen dat Carl weg is.

Fleur is blij met de keuze alle stemmen op Carl te zetten; “ Ik voel me er wel goed bij, al zijn mijn stemmen weg ”

“ Als dat Meredith is word ik gek. Want dat kan niet ” Aldus Emma die niet verwacht dat Meredith komt.

Meredith is onder de indruk van Chico; “ Dat is keischattig ”

“ Hij steelt soms een beetje ” Emma geeft meteen al aan dat Chico soms ondeugend kan zijn.

“ Zeg dames, geniet ervan, het is jullie van harte gegund. Zorg goed voor Chico ” Marnix tegen Emma en Meredith voor hij vertrekt naar Mensirip.
Marnix is erg blij met het bericht dat zijn vrouw dicht in de buurt is; “ Ik kreeg die prachtige foto en dan weet je gewoon dat je vrouw een mijl of twee bij je vandaan is. Nu is het zo dichtbij en toch zo ver weg ”

“ Dames proficiat, wat een stunt!!! ” Marnix is erg blij met de goede actie van de dames door Carl eruit te werken.

Marnix vindt dat de dames het goed gedaan hebben zo; “ Ze hebben allemaal geprobeerd om Carl een hak te zetten, als wraak voor zijn gedrag ”

“ Hij was gewoon superblij en trots op ons dat het uiteindelijk is gelukt, zelfs zonder zijn hulp. Uiteindelijk is het girlpower geweest en hebben we de mannen niet nodig gehad ” Fleur is blij dat Marnix blij is en dat ze als dames eens iets hebben laten zien.

“ Het zou kunnen dat we niet meer hoeven te stemmen, en als we toch moeten stemmen dan zijn mij stemmen van jou ” Emma geeft nog maar eens aan dat ze haar stemmen wil delen met Meredith.

Marleen geeft aan dat ze op Fleur kan vertrouwen; “ Ik kende Fleur eigenlijk niet, ik kon moeilijk tot haar doordringen. Fleur heeft de muur die zij om zich heen had gebouwd langzaam laten afbrokkelen. We hebben daar zelf ook een bijdrage aan geleverd. Ik kan haar vertrouwen en daardoor wordt het eigenlijk alleen maar leuker ”
“ Zeker weten, ik zit de laatste dagen goed in mijn vel, echt zoals ik ben. En ik ben met personen die mij die ruimte hebben gegeven en waar ik me gewoon goed bij voel. Dan krijg je ook inderdaad de kans om een hechtere band te creλren ” Fleur voelt zich erg goed in deze groep.

Meredith is bang dat ze weg moet van Winnaarseiland; “ Emma en ik hebben de tijd van ons leven op Gual en zien dan opeens een boot aankomen ”

“ Goedemorgen dames. Jullie zitten beide heel dicht bij de finale. Maar vandaag is er maar ιιn iemand die verzekerd is van een finaleplaats. Om te bepalen wie, gaan jullie een duel aan met elkaar. Jullie moeten Jenga spelen. De verliezer gaat terug naar Mensirip en de winnaar blijft hier op het eiland " Lotte brengt verschrikkelijk nieuws voor de 2 dames.

Voor de hartsvriendinnen is dit verschrikkelijk Emma zegt over de proef; “ Van een droomscenario ga je over in een rampscenario. Allemaal in een periode van 24 uur. Dat is heel hard. Dat is een klap in je gezicht. We waren zo blij dat we hier zaten en plots moet je gedwongen met elkaar duelleren. Dat is vreselijk ”

“ Eet maar een lekkere pannenkoek. Met veel rijst en denk aan mij ” Meredith gunt Emma een leuke tijd met haar zus.

Emma vind het zielig voor Meredith; “ Die finaleplaats, ik weet het niet. Ik vond het vreselijk. Ik voelde me echt schuldig, ik zit hier al twaalf dagen op mijn luie gat. Het is een fantastisch paradijsje, maar ik vind het vreselijk voor Meredith ”
“ Het is echt zo onbeschrijflijk mooi. Dat kan gewoon bijna niet ” Emma is superblij met de komst van haar zus.

Emma is erg gelukkig om Elisa weer te zien, maar Elisa had eerst een klein probleempje; “ Ik herkende haar in eerste instantie niet! Toen ik wat dichterbij kwam en haar gezicht zag herkende ik haar pas. Haar haren zijn veel blonder en ze is veel magerder geworden. Zσ erg zelfs, dat ik haar echt niet herkende in het begin ”

“ Je vrouw staat op twee meter afstand, maar je kunt haar niet aanraken. Ik vind dat zo grof, het is gewoon hard. De eerste uren moet je echt bijkomen van zo’n klap ” Marnix vond het moeilijk om niet naar zijn vrouw te rennen tijdens de proef.

Meredith over de moeder van Fleur en haar komst naar Mensirip; “ Het is een fantastische vrouw en net zo nuchter als Fleur. Ze heeft echt wel even steun kunnen bieden aan Marleen en Marnix, want die hadden het erg moeilijk ”

Luc was blij om Marleen terug te zien tijdens de proef; “ Ik vond het heel tof om haar te zien, vond dat ze er heel goed uitzag. Ik had haar alleen graag even langer gezien dan twee minuten. Wat mij vooral opgevallen is, is de open blik en spontane blik, zoals ze eigenlijk altijd is. Ze keek erg tevreden ”

Fleur verteld Marijke wat ze gemist heeft tijdens de expeditie; “ Weet je waar wij helemaal zot van zijn en waar we uren over praten? Chocola. En mijn ontbijt, mam. Ik mis mijn ontbijt zo. Yoghurt en fruit, ik mis het zo erg. Ik heb al gezegd dat ik als ik terugkom eerst met mijn moeder naar de supermarkt ga om alle lekkere dingen te halen die ik wil ”
Marijke had zeker verwacht dat haar dochter Fleur zo ver zou komen; “ Je bent zo sterk, ik ben echt niet de enige die dacht dat je het zo ver zou redden. En als je bij de laatste vijf hoort, dan ben je echt goed hoor. Het kan niet meer stuk ”

Meredith legt uit hoe zij de immuniteitsproef aanpakte; “ Ik probeerde meteen de cijfers te onthouden. Want ik haalde alles door elkaar ”

“ Het deed pijn, je merkt op zo’n moment dat je fysiek minder aan het worden bent ” Marnix vond het hangen aan de stang erg zwaar en pijnlijk.

Marnix legt zijn moeilijke keuze voor de zwarte stem uit, nadat hij immuniteit heeft gewonnen; “ Eigenlijk verdiend iedereen een finaleplaats, dus het was erg moeilijk kiezen. Omdat ze geen stemmen meer hebben, beslist de zwarte stem of ze mogen blijven of niet. Ik heb hetzelfde gedaan als bij Douwe: de eerste die afviel kreeg hem, Meredith dus ”

“ Marnix, ik ben echt niet boos, niet kwaad. Ik begrijp het volkomen. Ik zou echt niet weten wat ik had moeten doen ” Meredith probeert Marnix schuldgevoel een beetje te verminderen.

Meredith vind dat ze niet moeten denken dat ze erg kwaad is; “ Jullie staan allemaal te janken en ik sta hier heel rustig, Komaan zeg, verdomme ”

“ Ik ben blij dat ik het kan delen omdat ik achteraf beter begrijp waar ze heeft gezeten. Ons hele leven delen wij alles al. Het is dan ook super dat we dit kunnen delen ” Emma’s zus is erg blij met haar bezoek aan haar zus op Winnaarseiland.
Volgens Meredith zijn haar kampgenoten best trots op haar prestaties; “ Ik denk dat ze dat ook wel waarderen dat ik zo jong was en toch wel sterk was en heb laten zien dat ik wat in mijn mars had. Ik ben in ieder geval wel ontzettend trots op mezelf dat ik het zo lang heb volgehouden. Ik heb het gevoel dat ik me nu sterker voel en dat ik meer zelfvertrouwen heb.
Dat vind ik super, want ik hoopte dat ik dat ging bereiken ”


“ Dag vriend ” Meredith zegt gedag tegen een sprinkhaan.

Meredith geniet van haar laatste avond in de expeditie; “ Zon mooie avond heb ik hier nog nooit gezien. De lucht ziet er helemaal roze uit. Ik denk dat het speciaal voor mij was. We staan hier alle vier perplex naar de hemel te kijken. Het is een mooi afscheid voor mij. Ik had het gevoel van: Het moet gewoon zo zijn. Ik heb een prachtig afscheid gehad ”

Marnix geeft nog maar eens aan hoe moeilijk het is een zwarte stem op iemand in te zetten die je ook de finale gunt; “ Ja, heel erg. Je moet iemand een zwarte stem geven… Dat is gewoon…. Iedereen wie in deze fase van de expeditie zit die verdient gewoon een finaleplaats ”

“ Dat was mijn beste dag van de hele expeditie ” Meredith over de dag dat ze met Emma op 1 eiland zat.

Emma verteld over haar 13 dagen op Winnaarseiland; “ Ja het was fantastisch een prachtig eiland gewoon. Het hutje op zich het was echt een vakantie eiland het was een droom ”

“ Al die ontbering van honger en gemis en verlangen naar wat dan ook.
Dat wordt gewoon allemaal opgelost en dan heb je zon gevoel van vreugde en tevredenheid over je hele lichaam stromen. Ik weet nog heel goed dat ik dat voelde en dat was prachtig ”
Aldus Meredith over haar expeditie.