Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 2

“ Ik snap het niet, ik vind het heel raar waarom die jongen ineens naar huis wilt, dan had hij zelf ook op vakantie kunnen gaan ergens anders om te zien of hij ook zonder zijn vrouwtje of kindje kan, maar niet op expeditie! ” Aldus Maxime die de beweegredenen van Johnny, om mee te doen aan de expeditie, totaal niet kan vatten.

Esther verteld over haar eerste indruk van Douwe;“Der komt een boot aan en daar stapt een soort oermens uit, met een wilde haardos. Het leek echt wel een wildeman, ik dacht wat komt die hier nu doen? ”

Marnix ziet het helemaal zitten met de opdracht die zij krijgen; “ Vanaf morgen gaan we er echt in vliegen…gaan we onmiddellijk al het bamboe verzamelen die we kunnen vinden en maken we een mooi vlot! ”

“ We hebben, ja echt een week, in het ongewisse geleefd hier, en nu beseffen we echt wel dat het eigenlijk om twee eilanden gaat…een groep van jongere mensen en een groep van oudere mensen ” Marnix beseft nu pas hoe deze expeditie in elkaar steekt dankzij de komst van Douwe die hem veel heeft kunnen vertellen.

“ Ja die bodybuilder is echt mijn favoriet, hij heet Egbert of zoiets. ’t Is ongelooflijk, wat een krachtpatser…wat een krachtpatser…daar had ik echt veel bewondering voor ” Aldus Douwe wanneer hij Marnix en Esther over de andere expeditieleden inlicht.
Elbert voelt zich vreselijk opgelaten wanneer hij zijn kampgenoten ziet zwoegen en hij dankzij zijn blessure niet kan meehelpen bij de eerste proef: “ Ik vind het niet leuk als jullie aan ’t werk zijn en ik zit niks te doen. Ik hoop dat ze me niet wegstemmen, wat zo maar zou kunnen natuurlijk, als ze hetzelfde zouden voelen al ik: van goh je hebt de boel in de steek gelaten en pff je gaat er maar uit! ”

“ We hadden allebei de boei, dus dat was echt knokken…en dan ja heb ik eigenlijk geprobeerd haar ze snel mogelijk efkes onder te houden, onder water, ik had echt wel willen winnen!! ” Aldus een verliezende Marleen na de eerste proef met de boeien in het water.

Elsje heeft weliswaar haar duel verloren maar kan het gelukkig nog wel relativeren met een stukje humor; “ Ik heb haar natuurlijk onder water geduwd, en zij mij ook, en dat was TOF!! Dat is SUPERTOF!! Maar ik vind het niet zo gezellig dat ik verlies…maar ca va hé! ”

Nicole verwoord haar gevoelens over Maxime; “ Maxime is ook een beetje een joker, der gaat van alles in zijn hoofd om en ’t zou ook fijn zijn als hij ’t eerst verwoord naar de groep toe ”
“ Ze wil ze nog niet schoonmaken, maar dat komt vast nog wel! ” Douwe heeft heimelijk lol om Esther wanneer die wel de vissen durft te vangen, maar nog niet durft te ontdoen van het haakje en laat staan ze durft schoon te maken.

Elbert raakt een beetje in een dip wanneer Elsje geblesseerd naar het vaste land is gebracht en hij daardoor zijn “ maatje ”moet missen; “ Ik mis Elsje wel, ik kan met de anderen niet zo’n goed een gesprek voeren als dat ik met Elsje had, en dat ga je dan wel missen ”

“ Drie keer op rij verliezen is nooit leuk en we hadden nu zoiets van wat er ook gebeurd, we moeten winnen ” John is in ieder geval extra goed gemotiveerd voor de tweede proef en gaat er dan ook 100% voor.

Tom weet waar het aan gelegen heeft dat de jongeren verloeren hebben en dat Elbert daarin een grote rol heeft gespeeld; “ Het was vandaag zijn ding, en ik heb er min of meer mijn eigen doodvonnis getekend, door naast hem te gaan staan ”

“ Je staat daar de stoere kerel uit te hangen, met je spieren te rollen…kom jongen je bent 50 jaar, dat is toch niet nodig! ” Karl neemt het Elbert niet in dank af dat hij een soortement van show heeft opgevoerd tijdens de krachtproef.
Ook Annita doet een duit in het zakje om trend het “omstreden” optreden van Elbert bij de proef; “ Denk niet ’t is niet dat we nu allemaal gaan winnen hé, vergeet dat dus niet, omdat jij plots mee doet ”

Elsje baalt enorm omdat zij vanwege een enkelbreuk moet stoppen met de expeditie; “ Ik moet met de expeditie stoppen op ’t moment dat ik eigenlijk niet wil stoppen, maar ik kan niet anders ”

“ Dat is zo’n lief stoer menneke, met zijn stoere borstkas ” Elsje heeft in Elbert haar eigen Jerommeke gevonden en zal hem ook danig gaan missen nu ze uit de expeditie moet vertrekken.

Esther ziet het somber in na de eerste proefvaart met het zelfgebouwde vlot; “ Er was een hele harde wind, en hele hoge golven en op een gegeven moment moesten we tegen de wind, tegen de golven in en dat was echt heel zwaar, we gingen alledrie helemaal kapot ”
Ook Marnix ziet de overtocht naar het andere eiland nog niet echt zitten; “ Met die proefvaart zie je echt wel dat het een zware opdracht wordt! ”

Tom probeert zich, vlak voor de eliminatie, nog even in te dekken over zijn optreden tijdens de krachtproef; “ Het was volledig Elbert’s pakkie aan deze keer, de uitslag was niet veel anders geworden als één van hun op mijn plek was gaan staan ”

“ Ik merkte aan de sfeer de afgelopen anderhalve dag wel, dat er..eh…dat het stiller werd rondom mij " Tom heeft toch min of meer zien aankomen dat hij de meeste stemmen zou krijgen tijdens de stemming.

Johnny kijkt terug op zijn korte optreden in de expeditie; “ Ja ik had toch wel meer van mijn eigen verwacht. Ja..eh.. ik heb natuurlijk de andere afleveringen ook gezien en toen dacht ik ..eh.. bij mijn eigen, man dat kan ik ook, ze moeten mij op dat eiland zetten! Weet je dat dacht ik altijd…ja dat is…ja daar baal ik wel van, vind ik wel jammer ook, maar ik vind het jammer dat ik nooit dat robinson gevoel heb gehad ”