Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 4

Elbert heeft genoeg van kamp Noord; “ Die stomme Belgen laat ik me niet meer door kisten! Ik heb het knopje gevonden nu!”

“ Had dan beter gezocht man! Dan had je het knopje de eerste week al gevonden ”! John ziet de humor er wel van in dat Elbert zich plots weer bekeerd heeft

“ Dan zakt bij mij m’n broek af, en dan heb ik zoiets van: Met hem wil ik niks meer te maken hebben! ” John vindt het toch stom van Elbert dat hij nu alweer wil vertrekken

John: “ Jij zegt steeds ik ga naar huis, ik ga naar huis! Wij helemaal in tranen, van: wat moet het nu worden met ons ” Elbert: “ Nee, jullie willen alleen die spelletjes winnen! ” John: " Zonder jou kunnen we ook spelletjes winnen! Dat hebben we de eerste drie keren ook gedaan ” Elbert: “ Ja, de eerste drie hebben jullie ook verloren! ”John: “ Ik zou me doodschamen! Echt waar! ” John en Elbert in een nogal nutteloze discussie

Esther en Marnix genieten met volle teugen op hun nieuwe eiland
“ Marnix, wil jij beautyfarm spelen met mij? ”

“ Die rotzooi komt niet in mijn haar! Ik ben geen mietje ofzo! ”Douwe kijkt toe hoe Esther en Marnix genieten van hun beautyfarm.
Wim vraagt zich af of Fleur echt zo is als dat ze zich op het eiland voordoet; “ Is Fleur echt zo helemaal, of speelt ze gewoon zo een spelleke? ”

“ Ik voel me vandaag echt zwaar klote… ”Fleur baalt dat Nicole weg is.

Heel kamp noord is geschokt door de brief die ze krijgen; “ Jullie verlaten straks dit eiland, en sommigen komen nooit meer terug… ”

Behalve Elbert die ziet het helemaal anders; “ Ik heb er zin in! Kan ik eindelijk weg van dit rottige eiland! ”

“ Het kan zijn dat op een nog rottiger eiland terecht komt, Elbert, houd daar rekening mee ” Annita waarschuwt Elbert voor zijn enthousiasme.

In tegenstelling tot kamp noord had Emma dit al voorzien; “ Dit had ik echt verwacht. Dit is Expeditie Robinson en ik wist het, ik wist het! ”
“ Helemaal zalig! Er gebeurt is iets! Ze me op een ander eiland, of op een eiland apart: doe met mij wat ge wilt, ik ben er klaar voor! ”Maxime is klaar voor de herindeling die er aankomt

Esther is nieuwsgierig en voelt dat er nu echt iets gaat gebeuren;
“ Dan kom je boven, zie je dat grasveld en dat podium, en dan weet je dat er iets heel spannends gaat gebeuren… ”Esther is nieuwsgierig en voelt dat er nu echt iets gaat gebeuren.

“ Mijn eerste gedacht was: een proef! Er gaat een proef komen tussen mij en Esther! ”Marnix zijn eerste gedachte toen hij het podium op kwam bij Ernst Paul.

Esther vind het gaaf om nieuwe leider te zijn van een van de kampen;
“ Dit is voor mij echt een uitdaging en ik hou van uitdagingen! ”

Marleen is erg verbaasd over het zien van de twee geheime kandidaten; “ En dan kom je boven en dan zie je twee nieuwe kandidaten staan, heel eigenaardig… ”
“ Toen ik Marnix zag dacht ik van: Jippie! Dat is een sympathieke jongen ” Elbert is blij dat hij door Marnix is gekozen.

Ook Maxime is blij dat hij is gekozen door Marnix;“ Ik werd gekozen door die jongen, hij leek me erg symphatiek. Toen ik boven kwam zag ik direct Douwe staan, en ik dacht: Yes! Die zit er ook bij! ”

Meredith is nogal in de war als ze kennis maakt met Esther; “ Aangenaam… Ik snap er niks van, maar… ”

“ Marnix en ik hebben een paar keer bij de foto van John gestaan en gezegd: Dat is een hele wijze man… En ik was dus heel blij dat ik hem in mijn team kon kiezen ” Esther over de keuze voor John.

Annita baalt dat ze opnieuw bij Elbert op een eiland zit; “ Ik heb spijt dat ik al mijn maatjes kwijt ben, want Elbert… die is… ehm… niet echt mijn maatje… ”

“ Ik zag alle kampgenoten bij elkaar staan, en ik werd er eigenlijk heel gelukkig van… Ik ben dol met mijn tweede kans, en ik ga hem ook dubbel en dwars waarmaken! ” Nicole bij haar terugkomst in de Expeditie.
“ Ik ben blij dat Elbert in het andere kamp zit. Hij denkt misschien zelf dat hij veel doet, maar volgens ons allemaal is dat niet zo ” Carl is blij dat hij Elbert kwijt is.

“ Marnix, wie kies jij als sterkste van je team?” Marnix: “ik kies Elbert ” Elbert? Dat is een verassing!” Ernst-Paul reageert quasi-verbaasd op Marnix’ keuze voor Elbert als sterkste van het team.

“ Dan zit je al twee weken op zo’n eiland zonder comfort of iets, en dan zie je zo’n bed staan, en dan denk je: wat krijgen we nu? Hij valt me nog mee dat ze geen eigen koelkast erbij heeft ofzo…” John over Esther’s leidershutje.

Kamp Noord mag na het winnen van de proef in bad, Fleur geniet;
“ Ik heb volgens mij wel vier keer mijn haar gewassen, en het ruikt ook weer helemaal lekker! ”

Maar Douwe weigert in bad te gaan; “ Voor mij hoort dat niet echt bij het Robinsongebeuren, zoals dat hoort te zijn ”
John: “ Wij hoeven geen leider! ” Esther: “ Nou, ik hou daar ook helemaal niet van, dus dat schaffen we meteen af! ” John en Esther in discussie over het leiderschap.

Dan begint Carl erover dat Esther haar immuniteit op kan geven, John begint meteen te vertellen over de situatie die dan ontstaat; “ Deze proef heb je het al slecht gedaan, dus dan zou ik zeggen van: we stemmen je weg. Hup, moven, de zee in… ”

“ Ik vind het verschrikkelijk, die attack die ze de hele tijd krijgt, en dan heeft ze toch de energie om weer verder te gaan, waar ze dat vandaan haalt weet ik niet. Ik vind het knap, want ze krijgt constant een grote bek als dank, dat is toch niet terecht? ” Nicole over John en Carl’s ‘gepest’ tegen Esther.

Annita over Elbert tijdens zijn rondleiding; “ Ik heb me mateloos aan hem geërgerd… ”

“ Dan zetten we haar op een vlot, terug naar Hakkiemakkiestan ofzoiets. Ik geloof het echt niet hoor: ze heb nog geen krasje, het is net of ze zo uit een magazine is gestapt. En dan zeggen: wij hebben 15 dagen in de grot gezeten. Dat gaat er bij mij niet in…” John geloofd niet Esther heeft overleefd in de grot.
Dan is het tijd voor de eliminatie proef, die niet voor iedereen even makkelijk is, bijvoorbeeld voor John; “ Ja, ik ben natuurlijk geen koordanser… Dit was echt een ramp voor mij! ”

Douwe vind de eliminatieproef helemaal geen ramp, hij vind het geweldig;“ Ik deed soms alsof ik ging gooien maar dan gooide ik niet, en dan vielen ze er al af! ”

“ We hebben echt spektakel geleverd met die proef, vooral ook Douwe: geen net doen of hij ging smijten en dan vielen ze al ” Maxime praat na over de eliminatieproef.

“ Het enige wat jij kunt doen is zeggen: vanavond is die eilandraad, ik hang mijn kleren aan de wilgen en ik stap eruit. Als wij vanavond iemand weg moeten stemmen, en jij zit dan naast me, dan heb ik een klote gevoel! Dat mag jij gerust weten! En dan zou ik zo zijn om te zeggen van: Ik geef op. En als je dat niet doet ga je het heel zwaar krijgen, dat kan ik nu al zeggen ” John probeert Esther ervan te overtuigen dat ze beter kan opstappen.

“ Ik ben weggestemd omdat ik een Nederlander ben en geen Belg, en dat is echt waar ” Nicole’s reden voor het feit dat ze is weggestemd.