Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 5

Douwe pest de zieke Emma een beetje om het moreel toch enig sinds hoog te houden; “ Hey wijfie moet je al kotsen? ”

Esther is het zat en geeft aan John te kennen dat ze het zat is; “ Vanaf minuut 1 heb je me al duidelijk gemaakt dat je teleurgesteld in me was terwijl dat ik nog niks gedaan had, even een adempauze nu ”

“ Je bent gewoon een autoritaire bitch ” John over Esther die zijn houding en mening totaal niet respecteert.

Esther is het meer dan zat dat ze constant wordt getreitert en geeft John en Carl haar mening nu eens; “ Jullie zijn koning in het manipuleren, en geven mij totaal geen kans ”

“ Die eerste 10 seconden die duurde lang ik had al zoiets ik hou het niet meer, als ze niet heel snel komt ” Esther over haar prestaties tijdens de proef.

Esther over Marleen tijdens de proef ; “ Zij is daar beneden bezig en voor mij duurt het allemaal heel erg lang iedere seconde duurt gewoon een half uur, en wanneer ze naar boven zwom, trok ik gewoon aan haar arm, met de bedoeling hier moet je zijn ”
Marnix over het etentje wat ze gewonnen hebben tijdens de proef; “ Het is een hele mooie vergiftigde prijs ”

“ Het is maxime het is typisch een maxime houding ” Emma over de kok op de boot die de boodschap voor de andere teamgenoten komt brengen.

Emma is helemaal enthousiast door de uitnodiging van Marnix voor het eten; “ Ik sprong letterlijk een gat in de lucht “

“ Kom op dames wegwezen, opzouten nu ” Douwe vertelt Emma en Annita dat ze niet te lang moeten nadenken, maar gewoon moeten gaan.

Elbert geeft ook te kennen aan Annita en Emma dat het goed is dat ze gaan eten; “ Kom op meiden jullie moeten gaan en geen schuldgevoel ofzo, want dat hoef je echt niet te hebben oke ? “

Carl denkt aan het verlaten van de Expeditie; “ Ik vind het stom dat ik iemand anders mijn leven laat vergallen, daar heb ik gewoon geen zin in “
“ We hadden eten voor 5 man en dat hebben we nu opgegeten met zijn drieλn dus wij waren ook hartstikke blij “ Douwe bekijkt het etentje van de belgen op een positieve manier

“ Jammer jongen je blijft maar lekker leider ” Douwe vind Marnix een prima leider!

Esther staat versteld van de reactie van de groep wanneer ze horen dat ze de leider mogen uitdagen; “ Ik heb nog nooit zo snel zoveel gezichten op zien klaren ”

John geeft zijn harde mening wanneer hij hoort dat Esther een complot wilde smeden; “ Esther je moet je eigen diep en diep en diep schamen meisje want je bent nog lager als het laagste ”

Esther zag de bui na het verhaal van het complot al hangen; “ Toen had dat gesprek al geen kans meer om verder te gaan toen zei iedereen ooohhh wat ben jij laag ”
“ Als jij dit gaat doen nou neem me niet kwalijk dan wil ik dit spel met jou spelen hoor want dan ben ik van je af of ik ga of jij gaat donderse meid ”! John is door het dolle, en gaat de confrontatie met Esther aan.

” Hey kom op nou , spelen!! , moven!! “ John heeft er zin in!

John baalt dat hij verliest maar geeft aan Carl aan dat het nog wel goed komt volgens hem; “ De rechtvaardigheid komt nog wel. Let maar op ”

Bij het wakker worden voelt Douwe zich als een bekend stripfiguur; “ Jezus ik ben zo stijf als pinokkio! Echt waar als ik hier weg kom dan ben ik net zo stijf als die plank. Godverdomme ”

“ Ik heb niet gesnurkt ” Emma ontkent stellig dat ze herrie gemaakt heeft s`nachts.

Douwe is het niet helemaal met Emma eens over die herrie; “ Wat zei je?, jij snurkte als een os man, Dat snurken dat is nog niet zo erg maar die scheten die je laat. Dat is niet normaal man hoe krijg je zoveel geluid uit zon klein wijfie? ”
“ neeeeeeeeh neeeeeeh neeeeeeh “ Meredith geeft alle kracht en emotie voor de Eliminatieproef.
 
Esther krijgt totaal geen steun na het verliezen van de eliminatieproef; “ Iedereen zegt Marleen goed gedaan, Meredith goed gedaan, maar niemand zegt iets tegen mij “

“ Mijn hart verbrand van binnen “ Elbert laat zichuit over zijn heimwee gevoelens.

Ernst Paul tijdens het vraaggesprek bij de eilandraad over de kreten die Meredith uit sloeg; “ Ik heb jou kreten horen maken die volgens mij tot aan het vaste land te horen waren “

Carl over het wegstemmen van zijn vriend John; “ Ik heb besloten om vandaag op John te stemmen ik vind het verschrikkelijk, John is natuurlijk mijn vriend, maar ik weet dat hij geen enkele kans meer heeft “

“ Ik voel me niet een verliezer ik voel me echt een winnaar. Ten opzichte van haar denk ik van meisje, meisje ik voel me zo gelukkiger als jij, jij moet nog zoveel tegenslag krijgen van iedereen niet alleen hier maar ook in Nederland of waar ze ook naar toe gaat dat is heel jammer voor haar ” John over zijn vertrek uit de Expeditie en Esther die hem totaal niet ligt.