Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 6

Meredith begint door het eten tekort op Kamp Zuid het echt moeilijk te krijgen; “ Het is niet te doen. Ik voel me in 22 dagen voor de eerste keer fysiek niet zo sterk en ik weet in mijn achterhoofd dat het nu echt op is. Ik heb echt wel eten nodig om terug op krachten te komen ”

“ De laatste drie dagen heb ik er heel, heel veel last van. Wat hier zit in mijn hart dat moet eruit, ik red het niet, echt niet ” Elbert over zijn Heimwee en de drang naar huis.

Elbert laat weten dat het niet de bedoeling is om zijn teamgenoten in de steek te laten; “ Het zit zo diep, ik wil zσ graag bij mijn vrouw en kind zijn ”

“ We hebben alle elementen om te kunnen winnen ” Emma ziet de proef rooskleurig tegemoet.

“ Meredith en ik hebben al zeven proeven achter elkaar verloren, dat is wel een beetje frustrerend ” Wim is de wanhoop nabij en wil deze proef nou eindelijk eens een keer winnen.
Meredith en Wim hebben het erg moeilijk met het verlies van de proef, zodat de twee niet kunnen bellen met het thuisfront Vooral Meredith heeft het moeilijk;  “ Als je dan verliest is het zσ moeilijk. Ik had meteen een brok in mijn keel. Het is zo dichtbij, dat gesprek met je geliefde en dan...” Ze begint te huilen en zegt; “ Ik mag er niet aan denken ”

Wim vind het jammer dat hij niet mag bellen; “ Ik zit nu wel even in de put daarmee, dat is normaal denk ik als je verliest. Nu komt dat gewoon even boven allemaal, nu besef je dat je heimwee hebt ”

“ Esther, ik denk dat je het wel ongeveer verwacht had en ik ben het verplicht aan mezelf en aan John, dus ik ga op de gong slaan ” Carl roept Esther bij zich, en legt uit dat hij met haar de leidersproef wil spelen

Esther na het verliezen van het duel met Carl; “ Nu maar hopen dat we een eliminatieproef krijgen die we winnen, al kan ik het me niet voorstellen. Dat hebben ze nog geen ιιn keer gedaan “

Carl is helemaal in zijn nopjes na de overwinning op Esther; “ Ik had alleen maar te winnen, terwijl Ester alleen maar te verliezen had.” Volgens Marleen waren Esther en vooral Carl erg zenuwachtig. Esther zelf zegt: “ Ik probeerde heel rustig te zijn, maar er staat toch wel heel veel op het spel. Ik wil gewoon niet weg, al zit ik al acht dagen in een groep die heel vijandig tegen mij is. We zullen nu ook niet gaan winnen, zeker niet nu ze op mij kunnen stemmen ”
Meredith is wel heel erg verbaasd dat het eten in Kamp-zuid op is; “ Hoe het eten ineens op kan zijn, heel raar ?!?! “

“ Ik vind het een moeilijke keuze. Ik moet de belminuten verdelen onder mijn kampgenoten en iedereen wil natuurlijk zeven minuten krijgen om naar huis te bellen, dat is normaal “ Marnix over de moeilijke keuze wie hij welke minuten geeft tijdens de belbeloning.

Een blije Elbert over de 7 minuten bellen die hij van Marnix krijgt; “ Toen kwam Marnix dus met vijf minuten voor zichzelf, omdat hij twee kinderen heeft. Ik kreeg zeven minuten, omdat hij vond dat ik het, het hardst nodig had en omdat ik met die eetprijs niet mee kon. Ja, ik vind natuurlijk dat hij het goed verdeeld heeft ”

“ Ik hoef niet te bellen, hoef niemand te laten weten hoe het met me gaat. Geen bericht is goed bericht ” Douwe over het inleveren van zijn 1 minuut bellen naar het thuisfront.
De vrouw van Elbert spreekt hem toe nog even te blijven; “ Je moet echt niet stoppen, je krijgt er zo’n spijt van ”

” Be strong like a lion, Wroeaaaaahhhh “ Maxime is helemaal door het dolle heen na het telefoon gesprek met zijn vriendin.

Elberts telefoontje naar huis heeft hem goed gedaan; “ Ik heb er zoveel energie van gekregen! Ik ga nog helemaal niet weg, ik knok ervoor ”

“ Douwe en Elbert zie ik wel als me maatjes en toevallig zijn dat Nederlanders misschien is dat wel iets van nature dat je toch een beetje naar elkaar toetrekt ” Fleur over haar maatjes Douwe en Elbert.

Douwe voelt zich goed bij Elbert en Fleur; “ Ik vind Fleur gewoon een enorm lekkerwijf, daar moet ik eerlijk voor uitkomen, Maar Elbert en ik lijken heel veel op elkaar, dus ja dat trekt dan ook naar elkaar toe ”
Maxime over de proef The Chase; “ Ik vond het moeilijk om in te houden, ik wilde ze wel opvreten ”

Meredith na het verliezen van de proef; “ Ik ben teleurgesteld en vind het jammer dat ik vandaag niet zo goed was als bij de andere proeven ”

“ Het is min of meer een verdrongen feit, ik ben ook uitgestreden. Ik kan niks meer doen, ik was helemaal klaar om vandaag die proef te winnen. Ik had ook nog energie over, ik had Meredith wel op willen tillen. Ik heb echt alles gedaan wat ik kon, ik wil absoluut niet naar huis ” Esther realiseert dat dit het einde van de expeditie is

Kamp Noord steekt Esther een hart onder de riem, omdat ze de situatie van Esther een beetje kennen; “Elbert; “ Sorry meid heel flauw” “

“ Je weet dat Esther niet goed ligt in die groep dus ja als je verliest, dan weet je gewoon dat Esther exit is. En dat vond ik wel heel erg jammer want ik had Esther wel heel graag willen leren kennen ” Fleur over het verlies van Kamp-Zuid en het naderende vertrek van Esther
Esther krijgt een enorme boost van de schouderklopjes van Kamp-Noord; “ Wat me wel heel erg goed deed was dat, dat andere team me allemaal lieten merken van Esther wat jammer we hadden je er graag bij gehad en zo. Dat heeft me toch wel even een opkikker gegeven hoor, dat doet je wel wat “

Carl is geschrokken van de positieve woorden die Kamp Noord voor Esther overhadden; “ Het was alsof wij de 4 boemannen zijn ”

“ Hoe de mening van een mens de hele groep kan beοnvloeden. Ze hebben Esther nog nooit gezien hoe kunnen ze daar nou zo over oordelen ” Carl snapt totaal niet dat de mensen van Kamp-Noord zo vriendelijk zijn tegen Esther.

“ Ik had graag een keer een gesprekje gehad met Esther. Gewoon om te weten wat er aan de hand is in dat team ” Het zit Marnix totaal niet lekker het gebeuren op Kamp-Zuid.

Carl nadat hij 10 dagen lang oorlog tegen Esther gevoerd heeft; “ Na 10 dagen kunnen we wel concluderen dat Esther het minst goed in de groep ligt “