Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 7

Wim voelt zich steeds zieker worden; “ Drie dagen voel ik me slecht en dit is de vierde dag. Ik dacht dat het beter ging maar er zit gewoon niks meer in. Ik voel dat, ik kan gewoon niet meer. Ik voel me zo slecht, zo misselijk en zo draaierig. En ik weet gewoon dat, dat puur van de honger is ”

De dokter maakt zich zorgen over de conditie van Wim, maar ook Meredith heeft haar twijfels; “ Ik denk dat het echt niet fijn moet zijn als je zo verder wilt gaan. Als je lichaam niet mee kan, dan is dat gewoon zo denk ik. Als je dan toch doorgaat, dan maak je, je lichaam kapot ”

“ We stappen de boot in en dan realiseer je, je dat er veranderingen aankomen, want we gaan hier waarschijnlijk niet meer terugkomen ” Fleur voelt de Samensmelting al aankomen.

“ Wim was gewoon leeg, ik zag dat hij geen kracht meer had. Ik vind het nu dubbel jammer dat Esther weggevallen is, zo’n sterke kandidaat in plaats van Wim die gewoon op was ” Marnix over de verplichte opgave van Wim met de bijbehorende consequenties.

Wim over zijn vertrek om gezondheidsreden; “ Ik heb nooit gedacht dat het voor mij gedaan zou zijn. Ik ben niet iemand die onmiddellijk opgeeft. Vandaag kwam alles tegelijk omhoog, mentaal en fysiek, ik was volledig op. Ik heb een beetje het gevoel dat als ik gisteren bij de eilandraad had gezegd dat het genoeg was geweest, Esther niet had hoeven gaan en dan zat zij nu wel in de samensmelting ”
Marnix over de keuze van de plek van zijn kampleden in de boot;
“ Dus Emma vooraan, toen heb ik gewoon Fleur als 2e gezet en Douwe als derde omdat die ook iets trager is door zijn leeftijd, en dan gewoon de sterkste achteraan Annita, Elbert en ik als laatste “

” Ik had al een voorgevoel van: Dit kan niet, het is te perfect. Er moest weer een addertje onder het gras zitten. Maar ja. “ Emma voelde al dat het niet helemaal in de haak zat.

Marnix over het toch nog moeten afvallen van 1 kandidaat; “ Verdorie er valt nog iemand af vandaag. Dat geeft een wrang gevoel “

“ Ik zie het eilandje steeds dichter bij komen. Ik denk jonge, jonge dit gaat spannend worden “ Elbert voelt de spanning tijdens de race.

“ Je weet dat je een goede kans maakt want ik zat samen met Emma voorin de boot “ Fleur schat haar kansen best goed in om in de expeditie te blijven.

Emma twijfelde enorm over het moment van uit de boot springen; “ Moet ik er nu uitspringen om te zwemmen? Moet ik nu wachten? Je voet die spanning ”
“ Ik zie actie dus ik er ook gelijk achter aan “ Elbert op zijn fanatiekst.

Douwe begint niet echt sterk aan zijn sprint; “ En daar ging ik al bijna op me smoel “

Elbert over de race naar de immuniteitsstoel; “ Dus ik ren en ik zie Marnix, want ik heb in me zelf in me hoofd ik gooi alles aan de kant wat in me weg komt. Dus ik geef hem een gooi, en hij valt met stoel en al om. Ik gaf hem die gooi want hij zat al bijna op die stoel “

“ Rennen voor je leven echt zo hard als het maar kon. En toen vlogen ze me van alle kanten voorbij dus ik denk, O Fuck dat gaat helemaal fout “ Douwe doet zijn best, maar lukt het lukt niet erg.

Annita gunt Marleen het voorzetten van de Expeditie; “ Ergens vind ik het wel jammer dat ik eruit lig, maar ik gun het haar ook meer dan wie ook “
 
“ Die eerste hap was niet normaal ” aldus Meredith die helemaal gek is op mayonaise en daar tijdens de feestavond weer eens een hap van neemt.
Carl is blij dat hij nog niet afgerekend wordt over wat er met Esther is gebeurd op kamp zuid; “ Die glimlach krijg ik gewoon niet van mijn gezicht “

Douwe heeft erg genoten van de feestavond; “ Die muziek was hartstikke leuk, we hebben wat biertjes gedronken en het was echt bere-gezellig ”

“ Het is een nacht om nooit te vergeten ” Meredith is helemaal van de wereld door de feestavond.

Elbert doet alsof het bouwen van de slaapplaats een fluitje van een cent is; “ Allemaal gaten graven, stenen halen, even palen neerzetten. Ja, eigenlijk heel simpel. Je weet hoe je een hut moet maken: de achterkant wat hoger dan de voorkant en dat is het eigenlijk. Het was een goede samenwerking ”

“ Als er 4 man zo'n hokje aan het bouwen zijn dan hoef ik daar heus niet bij hoor, nou staan ze me allemaal weer raar aan te kijken dan denk ik okι hoi doei weg “ Douwe gaat weer lekker zijn eigen gangetje.

Marnix laat op zijn eigen wijze aan Carl weten wat hij van de kwestie Esther vindt; “ Het zou jammer zijn als Esther zegt; “ Ze hebben me geboycot en eruit gegooid “. Als dat dan blijkt, dat ze echt wel geboycot was, dan heb ik het daar moeilijk mee “

“ Ik weet dat Carl, Esther heeft uitgedaagd. En dat Carl ook de oorzaak is van het wegstemmen van Esther “ Marnix ziet Carl als de aanstichter en zal daarom op hem stemmen tijdens de eilandraad.
“ Ik vind hem een stiekemerd, hij heeft het achter de ellebogen. Tijdens dat ene spel met die zandzakjes. Hij maakte ze eerst nat. Ten eerste worden ze dan hartstikke zwaar, maar als je iemand treft gaat die gegarandeerd onderuit. Hij gooide hoofdzakelijk op de benen.
Als je benen onder je weggegooid worden, kwak je op die balk, met alle gevolgen van dien. Ik vind gewoon dat als je met het spel bezigbent en je wijkt van de regels af, dan leg je een stukje bloot van je persoonlijkheid ”
Douwe heeft het niet erg op Carl.

Fleur is het helemaal met Douwe eens; “ Annita bijvoorbeeld, ze is flink onderuit gegaan, maar ik ook. Blauwe billen aan overgehouden, was helemaal niet nodig ”

“ Voor mij zijn Marnix en Carl twee toffe gozers. Het zijn toch twee gasten waar je wat aan hebt. Ze zijn tenminste nog bezig met van alles en nog wat. Die zorgen een beetje dat het vuur blijft branden, zal ik maar zeggen ” Maxime is echter wel erg te spreken over Carl.

Fleur over het Macho mannen gedrag; “ De heren trekken allemaal naar elkaar toe. Ze willen allemaal zoveel mogelijk vangen en hun best doen. De een vangt een vis en de ander wil daar nog een vis overheen vangen ”

“ Ze moeten er gewoon vanaf blijven, vind ik. Als je niet weet waar je mee bezig bent, moet je er met je poten afblijven. Als zo’n fuik goed werkt hoef je niks te doen, die vist 24 uur per dag. Maar als ze dat geduld niet op kunnen brengen gaan ze toch lekker met die haken vissen. Ik zie dat gewoon als machogedrag ” Douwe is woest over slopen van zijn fuik. Carl en Marnix zijn volgens hem de daders.
Carl na het winnen van de eliminatieproef; “ Ik ben natuurlijk blij. Maar ik speel het spel nu van dag tot dag “

Carl is niet echt te spreken over Elberts positieve woorden naar Esther toe; “ Ik hoor ook wel dat Elbert zijn best heeft gedaan om mij zo negatief mogelijk af te schilderen. Vooral de reactie van Elbert naar Esther toe. Dan denk ik: hoe kan je dat nou zeggen, jij hebt haar nog nooit langer dan twee minuten gezien en nog nooit gesproken ”

 “ Ik ben er helemaal klaar mee, met het eten, met het in het zand slapen, met het hele spel! “ Elbert wil na de Eliminatie proef alweer vertrekken.

Ernst Paul heeft een geheimzinnige mededeling voor Marnix en Carl omdat zij immuniteit gewonnen hebben; “ Jullie wacht een bijzonder avontuur. Morgenochtend vroeg ga ik jullie daar alles over vertellen ”

“ Je kunt nu in ieder geval een verrassingsaanval doen als je nu echt schijtziek van iemand bent dan kun je hem er in een keer uitbonjouren “ Douwe ziet de lol van het nieuwe stemmen wel in.

Elbert vindt dat het spel nu wel weer leuk wordt; “ Als het spel weer zo open ligt dan is het toch veel leuker om er weer aan mee te doen “

Emma over Elbert’s opnieuw omgeslagen gedrag; “ Dan moet je zelf toch wel inzien dat je toch wel serieus geacteerd hebt dan “