Bernadette

Profiel Bernadette

"Ik voel me geen echte robinson"

Bernadette doet mee aan Expeditie Robinson om alles weer op een rijtje te zetten.
Haar drukke leven van thuis, de zorg voor haar kind met het syndroom van Down en het verdriet van haar overleden dochter zijn voor haar erg inspannend.
Ze wil nu even aan zichzelf denken door mee te doen aan Expeditie Robinson.
Bernadette lijkt, met haar 46 jaar, misschien een beetje de 'oma'  van de expeditie, maar achter die zachtaardige, zorgzame vrouw gaat een fanatieke basketbalster schuil!

Weetjes

Leeftijd: 46 jaar
Beroep: Medisch Secretaresse
Neemt mee op expeditie: Familiefoto

Quotes

’Ik vind het heel raar, ik denk haast niet aan mijn gezin.Het spijt me voor hen, maar ik ben hier zo in een andere wereld.’Bernadette is alles voor zichzelf op een rijtje aan het zetten en heeft het reuze naar haar zin. (aflevering 3)

Als Saron zich helemaal niet lekker voelt na de proef heeft Bernadette medelijden: ’Ik heb een klein beetje medelijden met Saron. Ik wil het eigenlijk niet zeggen maar het komt door het moedergevoel, ik wil altijd opkomen voor degenen die het zwaar hebben.’ (aflevering 3)

‘En toen begon dat balletje te rollen. Ik kon mijn ogen niet geloven,’aldus Bernadette, die ziet dat ze de imuniteitsproef hebben gewonnen. (aflevering 3)
Bernadette dacht er zo het hare van: "Ik denk, nou dat is snel, wat een watjes." (aflevering 4)
"Als je voor robinson gaat dan moet je wel een beetje af kunnen zien, en ook wel een beetje pijn kunnen lijden. Doorzetten, niet zeuren, we meoten er doorheen en zo snel mogelijk." Bernadette is niet flauw voor de dames. (aflevering 5)
Bernadette heeft een tactiek: ”Ik duik er gewoon op de kop in, en probeer de dikste modder te pakken” (aflevering 6)

De groep is boos op Bert, omdat hij de vishaken achter de hand hield
Olga:
”Wat jij doet, is gewoon stiekem iets verstoppen, om zo beter uit te komen in de samensmelting!”
Bernadette: ”Dat moet je niet doen hè, liegen.” (aflevering 6)
Bernadette neemt afscheid van Klaar: ”Casa Sola loves you!!” (aflevering 7)

Bernadette: ”Win je een keer wat, word je er ziek van!” (Olga is ziek geworden en heeft maagpijn.) (aflevering 7)
”Komen we met de boot aanvaren, iedereen kijken waar we terechtkomen en wat doet Linda? Ze zit achterstevoren haar nagels schoon te maken. Dan denk ik.. Meid, blijf thuis” Bernadette heeft in de gaten dat het niet meer om ‘een echte robinson’ gaat en daar is ze niet blij mee. (aflevering 8 )

Als Evi, tijdens de eilandraad, aan Bernadette vraagt of sfeer nog altijd goed is antwoordt die wat teleurgesteld: “Nou nee.. van samensmelting is eigenlijk weinig sprake.” (aflevering 8 )
Koen is gallant: "Bernadette ik kan je vanavond alleen een hotel met zeezicht aanbieden Iganzio valt hem bij: "Maar wel met meer dan 5 sterren." En Bernadette kan dat wel waarderen: "Wat wil ik nog meer? Drie mannen en een Vijfsterren hotel met zeezicht." (aflevering 9)

Bernadette haakt als eerste af bij de buikspierproef: "Toen die balk naar beneden kwam had ik al moeite. Het is echt geen proef voor mij, bovendien heb ik 4 keizersneden gehad, dus ik heb geen buikspieren (aflevering 9)
Bernadette bij haar stem op de eilandraad:”Er is een heel mooi programma in Nederland. Dat heet Praatjesmakers, dat is voor kinderen. Geef je daar voor op.” (aflevering 10)
Ook Bernadette heeft door dat ze wel heel goed naar elkaar luisteren: ”Ze praten elkaar ook steeds na, vullen elkaar aan.. Het is net een ééneigen tweeling, maar dan heel nep.” (aflevering 11)

“Ik noem ‘m Cornell, dat is een uroloog bij ons in het ziekenhuis, en die loopt altijd heel hard.” Bernadette heeft een geschikt kreeftje gevonden. (aflevering 11)

“Als je niet wint, heb je het zelf niet gedaan, dan heeft je kreeftje het gedaan.” Bernadette kan slecht tegen haar verlies. (aflevering 11)

Bernadette moedigd haar kreeft aan: “Do it for me Cornell!” (aflevering 11)

“Ik heb nog geen proef gewonnen. En de sportvrouw wint de proef met het kreeftje.” Bernadette is blij met haar eerste winst in het spel. (aflevering 11)
"Lenny, Linda, Ignace. Er hangt hier iets... de zak van Sinterklaas. Bernadette bouwt de spanning wat op bij het vinden van de post. (aflevering 12)

Bernadette ziet de bui al hangen: "En ik word me daar toch zenuwachtig, want om 3 uur zou die boot gewoon weer vertrekken richting Panama. En ik zag hem al steeds verder naar links gaan. Ik denk: het zal toch niet gebeuren he." (aflevering 12)

Artikelen

Hier komen artikelen over Bernadette

Geef je mening over Bernadette op ons forum!