Koen

Profiel Koen

"Ik heb de laatste jaren een zeer comfortabel leven geleid"

Koen heeft de afgelopen jaren meer gezeten dan gestaan. Op zijn eigen zitzakken. Hij is ondernemer en leidt een luxe-leventje als miljonair.
Daar wil hij nu even van af en daarvoor is Expeditie Robinson de perfecte oplossing!
Al is hij 40 jaar, hij voelt zich nog jong en gaat nog graag op stap.

Weetjes

Leeftijd: 40 jaar
Beroep: Ondernemer
Neemt mee op expeditie: kaartspel

Quotes

Koen kan de muzikale inspanningen van Matthijs niet waarderen: "Ik heb het idee dat het voor Matthijs meer een scoutingkamp is. Jongens onder elkaar met een gitaar erbij. Ik word daar niet vrolijk van, het interesseert mij niet." (aflevering 2)

"Wij hebben er voor gekozen, met alle risico`s van dien om alle vis van vandaag in de waagschaal te gooien. Dus eigenlijk alle fiches op rood om het dubbele terug te krijgen." Koen houdt wel van een gokje wagen. (aflevering 2)
Koen heeft het volste vertrouwen in de komende proef ‘Ik verwacht niet dat de dames zich zo goed hebben kunnen voorbereiden zowel met eten, de spirit en de sfeer.’ (aflevering 3)

‘Dat kattengejank, jemig zeg..’ Koen kan het gitaarspel van Matthijs niet waarderen. (aflevering 3)
Koen baalt dat ie zijn "badjes en douchjes" nog even moet missen: "Die beautyfarm zou het moreel een stuk kunnen opkrikken. Dit is nog erger dan een clochard. Die gaat om de zoveel dagen naar de opvang en kan daar douchen." (aflevering 4)

"Kom op, rotbeesten. Voor jullie is het een spel, maar voor mij is het eten." Koen probeert de vissen er van te overtuigen dat ze moeten bijten (aflevering 4)

Koen heeft andere hobby`s: "Levend begraven worden is niet my cup of tea. Het zal nooit mijn hobby worden." (aflevering 4)
"Hij is van de alternatieve kant en ik leef in 2006. Dat moest verrekend worden. Robin is iemand die macht misbruikt. Dat is voor mij wel duidelijk." Koen is geen fan van Robin. (aflevering 5)

Klaar ziet het zwarte, vette strand van de mannen: "Wanneer komt de werkster?" waarop Koen antwoord: "De werkster komt elke avond. Ze heet eb en vloed." (aflevering 5)
Koen is blij met de vishaak die Bernadette heeft meegenomen: ”Ik zou hier full-time mee vissen” (aflevering 6)
Klaar: ”Ik wil niet weg. Ik wil niet weg.”
Even later tegen de rest: ”Ik moet weg.”
Koen: ”Nu, vandaag? Shit!”
(de kampleiders hebben bericht gehad dat hun rol er bijna op zit en dat ze moeten vertrekken) (aflevering 7)

Koen roept demotiverende dingen over Ignace naar Bernadette: ”2 Vliegen in 1 klap. Bernadette aanmoedigen en Ignace ontmoedigen.” (aflevering 7)

Koen: ”Als je het gewoon mathematisch bekijkt is het gedaan met ons.” (Koen beseft dat het na de komende eilandraad 3 tegen 5 wordt in de samensmelting.) (aflevering 7)
De ‘drie’ zonderen zich even af.
Koen:
“We houden een meeting.”
Bernadette: “Een meeting?”
Koen: ”Ja, er zijn duidelijk aan de overkant ook meetings geweest.” (aflevering 8 )

“Je moet heel die vis demonteren om die haak te pakken te krijgen.”. Koen gaat vissen maar vangt niet veel soeps. (aflevering 8 )

Olga, Bernadette en Koen houden een gezamelijke biecht.
Olga:
“Vanavond verlaat ik het eiland, dus dit is de laatste dag om met deze gezellige groep te zitten. Morgen zit ik lekker alleen. Ik hoop dat Bernadette en Koen het lang volhouden op dit eiland.”
Koen: ”Neenee, ik zou het liefste zo snel mogelijk meegaan. En dan wachten wie er komt. Als er van dat groepje nog wat afvallers naar het eiland komen is het payback-time.” (aflevering 8 )
Koen vertelt over de eilandraad: "De sfeer op de eilandraad was verschrikkelijk, heel gespannen. om verschillende redenen. De hoofdreden was dat wij er als sitting ducks zitten." (aflevering 9)

"Ik ben er van overtuigd dat het idee van Ignace kwam omdat hij het nodig had. Jij had het niet nodig en Curd had het niet nodig. Ignace had het nodig. Die meisjes hadden het zeker niet nodig, want die kunnen de finale nooit halen. Die zouden nog verliezen van een dove, blinde man in een rolstoel." Koen spreekt met Lenny over het complot. (aflevering 9)

Op de vraag van Ernst-Paul of ie gelukkig is dat ie revange heeft genomen of dat ie Olga weer ziet antwoordt Koen: "Beide, Alleen op een eiland met een playmate of the Year, ik heb wel eens minder leuke dingen gedaan." (aflevering 9)
Koen is verbaast: "Hoe komt het dat jij hier bent en niet Linda? We hadden Linda verwacht." (aflevering 12)

"Echt vrolijk wordt je hier niet van. Het kan morgen weer anders zijn als ik mijn Prozac heb gehad. Maar nu is het echt ...F*ck Ook Koen heeft het wel gezien op Isla Monte. (aflevering 12)

Koen: "Vissen lukt al 3 dagen niet. Het enige wat we nog eten zijn slakjes. Ik word al misselijk bij het woord 'slak'." (aflevering 12)

Artikelen

Hier komen artikelen over Koen

Geef je mening over Koen op ons forum!