Lenny

Profiel Lenny

"Ik denk dat je veel problemen kunt oplossen door erover te babbelen"

Lenny laat alles over zich heen komen. Hij gaat zijn best doen.
In het dagelijks leven kent hij heel wat regeltjes als politieagent. Of hij die op het eiland ook handhaaft..
De kandidaten die bij hem op het eiland zitten hoeven niet bang te zijn dat ze verhongeren. Lenny gooit zijn hengeltje uit en even later eet je een lekker visje!

Weetjes

Leeftijd: 24 jaar
Beroep: Politieagent
Neemt mee op expeditie: een voetbal

Quotes

Lenny maakt op een simpele manier duidelijk wie het mes vast mag houden: ’Ignazio is de killer.’ (aflevering 3)
"We laten een vettige boel achter en we gaan naar het paradijs." Lenny is blij het vrouwenkamp te zien. (aflevering 5)

Lenny gaat er ook voor: "De andere groep heeft problemen op de ladder. We gaan er in één ruk naar toe. We ruiken het bloed." (aflevering 5)
Lenny kreeg jeugdherinneringen bij het zien van de modder. ”Ik heb me als kind heel graag vuil gemaakt, hoe vuiler, hoe beter”! (aflevering 6)
Lenny: ”Je voelt, Wietske is met een charme-offensief bezig.” (Lenny en Ignace proberen Curd er van te overtuigen zich bij hun aan te sluiten en Wietske weg te stemmen.) (aflevering 7)
“Ik hoop dat ik lang op het competitieeiland mag blijven.” Lenny ziet het niet zitten om naar het afvallerseiland te gaan. (aflevering 8 )

”Wietske en Linda hou ik in het spel, terwijl die in mijn ogen het niet verdienen om in het spel te blijven. Ik vind ze de zwakke schakels, maar ze passen in mijn tactiek.” Lenny is misschien íets te openhartig. (aflevering 8 )
"De boom in met die tactiek. Vanaf nu volg ik mijn Robinson-hart." Lenny brengt zijn stem uit. (aflevering 9)
Lenny:”Ik zag direct dat het van mijn liefje was. Mijn “schetie”. (Lenny krijgt post naar aanleiding van zijn gewonnen Robinsonproef) (aflevering 10)

Lenny:”Dat was Commedia del Arte.” (Lenny vindt Curt’s reacties overdreven) (aflevering 10)
“Linda en Wietske wisselen constant van gedachten, ze hebben geen eigen mening en spelen een rolletje”, aldus Lenny die niet blij is met het gedrag van Linda en Wietske. (aflevering 11)

Lenny ziet dat het er goed voorstaat: “De wind staat goed mee dus het ziet er heel goed uit voor Fons.” (aflevering 11)

Fons heeft last van een blessure. Lenny:”Plots kreeg hij kramp in zijn linkerkuit. Daar gaat bizu voorbij, en Cornell zien we helemaal al niet meer.” (aflevering 11)

”Die kipnuggets komen naast me staan en dat is gewoon verschrikkelijk” Lenny zit zich te verbijten terwijl Ignazio naast met ín de kipnuggets zit te bijten. (aflevering 11)

Lenny heeft de dropjes gekocht, maar..: “Die dropjes smaakten klote, want een dropje voor een Belg is niet het lekkerste wat er is.” (aflevering 11)

”Nog 10 dagen hè, en we zijn thuis” Lenny is de enige die geen eten heeft gehad, behalve dropjes. (aflevering 11)

Lenny ruikt zijn kansen “Wietske, van mij mag je álles opeten hoor, je kunt het!” (aflevering 11)

Lenny vond dat hij de kipnuggets wel verdiende ”Ik heb ze een brief achtergelaten in het vorige robinsonspel, en dat waren ze duidelijk vergeten.” (aflevering 11)
Linda "Die kist.... daar zit misschien  wat in om de aandacht te trekken." ignazio: "Een vuurpijl." Lenny: "En anders zwem ik er naar toe." (aflevering 12)

"Kijk naar het strand, we staan daar met 4 personen en een gele vlag. Komen jullie? Lenny stelt een overbodige vraag over de walkietalkie.  (aflevering 12)

"Hoe minder mensen hier zitten, hoe dichter we bij het einde komen. Dat is alleen maar een goed gevoel. Wel spijtig voor degene die afvalt, maar ik zal het niet zijn. En hoe minder personen, hoe meer eten we hebben. Dat is vrij belangrijk. Lenny laat zijn gedachten even gaan. (aflevering 12)
Lenny denkt niet dat hij makkelijk kan winnen terwijl hij al 4 proeven op rij heeft gewonnen “Je kan onmogelijk zeggen dat je echt sterker bent dan de andere twee.” (aflevering 13)

Lenny die inziet dat Ignace een gevaar kan opleveren in de halve finale “Ignace en vuur zijn één, twee handen op één buik, vuur en Ignace.” (aflevering 13)

Lenny die zichzelf nou al als winnaar ziet “Een echte Robinson is ook een winnaar en een winnaar gaat niet met zijn grootste concurrent naar de eindstreep.” (aflevering 13)

Lenny twijfelt nog een laatste keer “Je denkt eerst eventjes van: kan ik Ignace er wel uitmikken? Maar dan denk je weer, klik hup, je wilt winnen, hup Ignace eruit.” (aflevering 13)

Lenny vindt dat hij het recht heeft om Ignace eruit te mikken “Ik heb zelf de touwtjes in handen dat heb ik zelf afgedwongen, denk ik en ik mag het spel nu zo spelen.” (aflevering 13)

Lenny vindt de overgebleven 3 kandidaten de echte Robinsons “Ongetwijfeld, hier zitten de 3 Robinsons van Expeditie Robinson 2006.” (aflevering 13)

Artikelen

Hier komen artikelen over Lenny

Geef je mening over Lenny op ons forum!