Douwe (afgevallen in aflevering 5)

Profiel Douwe

De nederlandse Douwe deed me in de zesde editie. Daar stak hij per vlot een ruwe zee over en stemde topfavoriet Maxime uit de expeditie. ´Vorig jaar moest ik direct afzien: ik kwam van Oerol en had een dikke kater. Het volgende moment werd ik met mijn 120 kilo aan het kruis geknoopt.´
Bron: avrobode

Weetjes

Leeftijd: 48 jaar
Beroep: Schipper en ijzerwerker
Deed mee in: ER 6

Quotes

"Ik presteer het om van een stoep af te vallen."Ook Douwe ziet balkopdracht niet zo zitten. (Aflevering 1)

"Ik hoef me over de rest niet meer druk te maken, want ik kan het toch niet meer halen." Douwe bekijkt het verlies kans op immuniteit positief. (Aflevering 1)
Douwe ziet op tegen de komende eliminatieproef: "Ik kan geen enkele proef bedenken van; daar ga ik met een vrolijk gezicht naar toe." (aflevering 2)

Douwe's antwoord op de vraag 'Ga je naar huis als je morgen niet gaan vissen': Nee, dan hebben we honger.(aflevering 2)
Douwe heeft vertrouwen in zijn vislijn:”Dan kom je de volgende dag terug en dan zit er wat aan. Of niet, dat ligt eraan.” (aflevering 3)
Douwe reageert nuchter en vind de reactie van Jennifer op het gooien van de veldfles wat overdreven: "Ach kom op zeg. Dat hoeft niet hoor" (aflevering 4)

"En deze keer mocht ik ineens wel mee doen ik dacht wat zijn jullie nou een stel stomme idioten." "Ik ben niet zo ster maar als ik het in een keer op me heupen heb dan ga ik toch wel de boel onder water duwen." Aldus Douwe die ineens aan de eliminatieproef mag mee doen van de rest. (aflevering 4)

Douwe over Jennifer: "We kunnen niet zo goed met elkaar twee botsende karakters. Ze heeft mij wel gekozen, maar ik zou haar niet als vriendin beschouwen." (aflevering 4)
Douwe is nog steeds verbaasd over de vorige eilandraad: "Het is toch vreemd, je kunt met allebei heel goed en dan stemmen ze toch op je!" (aflevering 5)

Douwe heeft last van zijn knie: "Het voelt alsof je op glassplinters loopt met je knie, dan is het net een spijkerbed." (aflevering 5)

Douwe geeft met zijn kniepijn nu een verklaring voor zijn gedrag: "Ik loop dus niet zo veel en probeer zoveel mogelijk te liggen. Maar ja, daar heb je op een gegeven moment ook alleen maar last van." (aflevering 5)


Ernst Paul tegen Douwe nadat bekend is dat hij de expeditie moet verlaten: "Hoe voorspelbaar is deze uitslag?"
Douwe: "Tja, het zat er aan te komen." (aflevering 5)

Ernst Paul: "Wat was je dieptepunt?"
Douwe: "Die knie"
Ernst Paul: "niet toen je niet mee mocht doen met de proef?"
Douwe lachend: "ja toen baalde ik als een stekker!"

Ernst Paul: "En wat was je hoogtepunt?"
Douwe: "Nou, ik heb geen hoogtepunt gehad hier."
Ernst Paul: "was het zo erg?"
Douwe: "Ja." (aflevering 5)

Artikelen

Hier komen artikelen over Douwe.

Geef je mening over Douwe op ons forum!