Aflevering 2

De Mangrovemeisjes

Kruipend door het struikgewas nadert Klaar de hut van de verstekelingen. Een natte en barre toch. Algen, beestjes, takken, bomen. De andere verstekelingen zien wel dat er iemand aankomt, maar niet wie precies. gespannen wachten zij af wat er in het struikgewast ruist. Liefdevol wordt Klaar in de hut gehesen door haar nieuwe huisgenootjes. Ze moeten zich wel nog even aan elkaar voorstellen, ze weten niet eens elkaars namen!
   
   
Klaar neemt meteen het moerasleiderschap op zich. Ze maakt een vuurtje, zorgt voor het eten. Ze bepaalt hier en daar wat er moet gebeuren en een van die dingen is dat er eten gezocht moet gaan worden. Ze moeten dichterbij de kampen komen om aan wat voedsel te komen. Met de kaart gaan ze te water. Klaar leidt wederom de verstekelingen. Dit keer door de bush bush heen. Onderweg maakt ze een pijlstaartrog van kant, tenminste ze doet een verwoedde poging en deze mislukt. Ze zorgt dat een kreeft zijn laatste seconden zijn geteld en ze wist de sporen uit voor de eilandbewoners.
   
   
Terug in de hut geeft Sarah te kennen dat ze wil eten van de voorraad rijst die er nog is. Nu hoeven ze de voorraad nog maar met zijn drien te delen en morgen komt er iemand bij en ze heeft honger. Klaar maakt haar duidelijk dat ze rustig moeten doen met de voorraad en ze buiten dat niet eens zeker weten óf er wel iemand komt. Erg veel ruimte voor discussie is er niet. Klaar heeft besloten. Sarah ziet er niet uit het er erg mee eens te zijn maar accepteert de beslissing van Klaar wel.
   
   
Het is overduidelijk wie de leiding neemt in het moeras. Ernestine is erg blij met de vaardigheden van Klaar en ziet in dat Klaar dingen voor elkaar krijgt die zij en Sarah nooit voor elkaar hadden gekregen. klaar heeft zichzelf opgeworpen tot GI Klaar van de Mangrove van Simirat. Of Sarah daar telkens zo blij mee is, is nog de vraag. Of hoe moet dat als er bij de volgende eilandraad iemand afvalt en kiest voor de Mangrove, iemand die een leidersrol op zich wil nemen, of iemand die graag vergadert?

Verslag Aflevering 2