Kiezen en keuzes maken!

Kiezen en keuzes maken!

In het donkere woud van Si Mirat krijgen Ernestine en Klaar last van de klaagzangen van Sarah. Sarah trekt het slecht, ze is moe en futloos. De Mangrove eist zijn tol. Ernestine probeert Sarah in te laten zien dat ze nu over haar grenzen heen gaat en dat ze een keuze moet maken. Op deze manier raakt ze verder in een dal en verzwakt ze alleen maar meer. Klaar sluit zich aan bij Ernestine. Ze zeggen dat als Sarah ervoor wil gaan dat ze dan achter haar staan maar op deze manier kan het niet verder. Sarah wil niet opgeven, ze wil graag blijven. Ze doet haar best om het vol te houden maar ze heeft last van uitputtingsverschijnselen.
   
       
Ernestine en Klaar bespreken dat er eigenlijk niets anders op zit dan dat ze moeten gaan stelen in de kampen. Klaar twijfelt er een beetje over. Het is een enorm groot risico natuurlijk. Als je gezien wordt, is het hele 'feest' voorbij. Toch besluiten ze dat er niets anders opzit. Ze gaan de volgende dag, na een stevig rijstontbijt op pad. Hun koers ligt naar het Nederlandse kamp. Bij het strand aangekomen zien ze dat bij het Belgische kamp een boot vertrekt. Even is het spannend of de boot niet naar hen toekomt in plaats van vertrekt. Maar de boot verlaat het eiland. Nu weten ze zeker dat het Belgische kamp leeg is. Even is er de twijfel of ze niet voor de zekerheid moeten gaan maar dat zou inhouden dat ze een eind moeten lopen en ze zijn nu zó dichtbij het Nederlandse kamp dat ze toch kiezen voor het Nederlandse kamp.
   
Eindelijk aangekomen bij het Nederlandse kamp en op het punt hun slag te slaan, komen de Nederlanders uitbundig zingend terug van de proef. De mangrovemeisjes vluchten snel naar een plekje waar ze niet gezien worden. Diep teleurgesteld keren ze terug naar hun eigen kampje. Missie mislukt en nu zijn ze nog volledig uitgeput ook...

verslag aflevering 3