Si Mirat

De strijd kan beginnen...

Op Si Mirat staan ze voor de keuze of Ronald mag blijven ja of nee. Shandinella is blij met Ronald en vind hem een prettige teamgenoot die eerlijk is. Mick is het daarmee eens maar klaar heeft (weer) haar bedenkingen. Het is natuurlijk Ronald geweest die haar wegstemde en daar heeft ze wel moeite mee. Toch besluit ze mee te gaan ind e mening van haar teamgenoten en Ronald zal blijven! Ronald is sterker dan ooit tevoren!
Ze zijn als groep sterk en Shandinella geeft hen nog een fitnesslesje. Opdrukken en gewichtheffen met kokosnoten hoort er allemaal bij. Het is goed voor de teambuilding. Ze voelen zich goed en ze helemaal klaar voor de strijd. En dan ontvangen ze de post. De verlossende brief. Ze mogen in gaan pakken en per boot vertrekken naar het eiland Teluk! Klaar kijkt er dubbel tegenaan. Enerzijds is ze blij omdat dit het moment is waar ze zo naar uit heeft gekeken maar anderzijds ziet ze wel op tegen de 'sociale jungle'.
Het uur van de waarheid breekt aan, ze worden gedropt aan de andere kant van Teluk en vanaf daar moeten ze binnen een uur in het kamp aankomen. Ze mogen individueel of als groep maar als je niet binnen het uur bent dan val je echt definitief af in de expeditie. Maar er zit een addertje onder het gras. Op zich is het haalbaar binnen een uur maar in de jungle zit van elk teamlid een familielid verstopt. Pas als ze een half uur onderweg zijn berg op berg af, over takken en door hoog gras komt de zus van klaar tevoorschijn. Daarna volgen de vrouw van Mick, de tante van Shandinella, de man van Darline en als ze nog maar 5 minuten de tijd hebben en het kamp en EP al in zicht zijn is daar ook nog de vrouw van Ronald. Een heel emotioneel weerzien en het afscheid is moeilijk.
Met 58 minuten en 15 seconden op de klok behalen ze als groep hun opdracht en zijn ze weer helemaal terug in de expeditie. Ze hebben maar één doel: eliminatie van de andere expeditieleden. Dit is een keuze waar Darline het moeilijk mee heeft. Straks zullen de anderen terug komen van hun proef en zullen ze worden verenigd, de afgevallen kandidaten zijn er helemaal klaar voor! Laat ze maar komen!
Omdat de kandidaten, die door het leven gingen als 'de afvallers', nu zijn samengevoegd met de originele expeditieleden, verwijs ik graag naar het mooie afleveringsverslag van Linda. Dit was ook het laatste verslag over de afvallers aangezien zij nu als een groep door het leven zullen gaan.