De Mangrove

 

De herkansing

Waarom de mangrove?
Na vorig jaar groot succes te hebben geboekt met het duivelseiland Gual is er nu de Mangrove. Dit zal de plaats zijn waar de deelnemers die afvallen een tweede kans krijgen op een plaats in de finale. Daar waar men vorig jaar op een apart eiland alleen moest vertoeven, moet men dit jaar zien te overleven in het spookachtige deel van het eiland waar de kampen zich ook bevinden. Temidden van de twee kampen ligt een oerwoud, een vochtig oerwoud met een groot scala aan insecten.
De kandidaten die afvallen zullen het moeten rooien hier in een claustrofobie-opwekkend hutje.
Er zit echter n hele grote maar aan... Vanwege de torenhoge luchtvochtigheid in de mangrove is het vrijwel onmogelijk om vuur te maken, men is genoodzaakt om op voedseljacht te gaan buiten de mangrove. Omdat de andere eilandbewoners op slechts n kilometer afstand leven is de kans groot dat je ze zult tegen komen. Mr.... Als dt gebeurt kan je je rugzak pakken en is de expeditie voorbij.

De andere bewoners van de mangrove

In mangrovemoerassen leven veel verschillende dieren. Veel daarvan schijnen zelfs nog eetbaar te zijn. Ook in de beelden van de eerste aflevering waren een aantal beestjes te zien. In expeditierobinson 2003 werd bewezen dat slangen goed te hachelen zijn. En dat er slangen zijn in de Simirat mangrove is inmiddels bewezen. Maar zullen de bewoners van de mangrove deze ook durven vangen?
De beesten in de mangrove zien er gevaarlijk uit maar kunnen de bewoners nog van nut zijn. Wie weet hoe een leguaan zou smaken?
De leguaan staat erom bekend een levendig en alert dier te zijn, zeer alert op mensen ook. Ze slaan met hun staart als iets of iemand t dichtbij komt. Dus de verstekelingen van de expeditie zullen van goede huize moeten komen om erachter te komen hoe een leguaan smaakt.'Spinnen zijn nuttige dieren', tenminste dat zegt men altijd. Maar er zijn vrij weinig spinnen echt eetbaar. Dus voor de bewoners van de mangrove zullen de spinnen die er leven waarschijnlijk alleen maar angsten als gevolg hebben in plaats van gevulde buikjes.

De eerste gelukkigen

Na de eerste eilandraad

Na wat vergaderingen en besprekingen, waar Klaar het helemaal benauwd van kreeg, is er door vijf Nederlanders gestemd op Klaar. Klaar had volgens haar teamgenoten teveel tegenspraak en moest daarom de groep verlaten. Dit lijkt ze vrij goed op te pakken en gaat met geheven hoofd weg van de eilandraad. Maar dan krijgt zij ht voorstel: Naar de Mangrove en daar proberen te overleven! Klaar is er klaar voor en wordt per boot gebracht naar het duistere hart van het eiland. Daar mag zij te voet verder door het water...

Verslag aflevering 1