Aflevering 1 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

D*N

Expeditie Robinson is eindelijk weer terug na twee jaren zonder. En dit keer voor het eerst in Europa, Kroatië. Dit zijn de kandidaten:

Annemiek Koekoek (Boerin)
Britte Lagcher (Actrice)
Défano Holwijn (Rapper, Acteur)
Dennis Schouten (Verslaggever)
Dyantha Brooks (Presentatrice)
Eva van de Wijdeven (Actrice)
Jan van Haalst (Oud-profvoetballer, Voetbalanalist)
Jasmine Sendar (Actrice, Presentatrice)
Jasper Demolin (Acteur, Muzikant)
John de Bever (Oud-profvoetballer, Zanger)
René van Meurs (Cabaretier)
Robbert Rodenburg  (Acteur, Youtuber)
Sandra Ysbrandy (Televisiekok)
Sieneke Baum-Peeters (Zangeres)
Stefano Keizers (Cabaretier)
Sterrin Smalbrugge (Ecologe, Reptielendeskundige)
Sylvana IJsselmuiden (Model, Presentatrice)
Yuki Kempees (Muzikant, Schrijver)

De 18 expeditieleden komen aan op een boot, waar Nicolette ze gelijk opwacht. Ze wil de mannen aan de ene kant hebben en de vrouwen aan de andere kant. Voor hen liggen zakjes met de foto’s van het andere geslacht. Na een kop of munt gooi van Nicolette mogen de mannen als eerste kiezen met wie ze een duo willen vormen. Jasmine is tweemaal gekozen en moet kiezen tussen Jasper en Jan. Ze kiest Jan. Ook Sandra is twee keer gekozen, door Dennis en Yuki. Ze kiest voor de positieve Yuki. Nu mogen de twee dames die nog niet gekozen zijn een keuze maken. Britte en Annemiek kiezen beiden voor Jasper, die vervolgens Britte kiest als duo. Annemiek en Dennis zijn daardoor tot elkaar veroordeeld. Dit zijn de duo’s waar ze de openingsproef mee gaan spelen.De duo's zijn als volgt:
Annemiek - Dennis
Britte - Jasper
Dyantha - Défano
Eva - John
Jasmine - Jan
Sylvana - René
Sieneke - Robbert
Sterrin - Stefano
Sandra - Yuki

De volgende dag is het zover, de duo’s zitten aan elkaar vastgebonden. Ze spelen voor een plek in kamp noord of kamp zuid want er zijn maar 16 bandana’s. Daarnaast winnen de twee duo’s die als eerste aankomen een immuniteitsring. Die kunnen ze inzetten bij de eilandraad. Het laatste duo komt niet in kamp noord of zuid terecht!Alle duo’s zitten vast aan een paal. Om los te komen moeten ze een soort puzzel oplossen en zichzelf los wikkelen. Sandra en Yuki vertrekken als eerste, gevolgd door René en Sylvana, Stefano en Sterrin, Jasper en Britte, Jasmine en Jan, Eva en John. Stefano vind vuur maken leuk “ik ben een echte pyromaan”. Defano en Dyantha staan als laatste nog vast. René en Sylvana hebben als eerste het touw doorgebrand. Ze zijn als enige bezig met de puzzel die aan alle kanten dezelfde uitkomst moet hebben. Waarna ze een rekensom moeten oplossen om de code te kraken. Ze zijn als eerste klaar en kiezen blauw want “dat past het beste bij je [René] ogen” volgens Sylvana. Jasper en Britte zijn als tweede bij de puzzel gevolgd door Dyantha en Defano. Jasper en Britte komen als tweede duo aan. Hij laat Britte, die de puzzel oploste, achter om vooruit te rennen. Maar beiden gaan voor kamp zuid en hebben een immuniteitsring. De andere duo’s hebben achter elkaar aan vuur en beginnen te puzzelen met uitzondering van Robert & Sieneke en John & Eva.

Sterrin gaat ondertussen als “een berggeit” naar de finish samen met Stefano. Bij de puzzel komen ook de laatste twee kandidaten aan. Nicolette schreeuwt bemoedigend dat ze het hoofd koel moeten houden. Dit lijkt niet te werken want Dyantha maakt richting de eindsprint een goede val voordat ze de finish over strompelt. Yuki & Sandra en Dennis & Annemiek zijn gelijktijdig klaar met de puzzel maar sprinten allemaal afzonderlijk naar het einde. Annemiek en Yuki komen als eerste aan, gevolgd door hun partners waarna kamp noord vol zit. Eva en John zijn de laatste twee en zitten dus niet in kamp noord of kamp zuid. Ze gaan beiden naar afvallerseiland. John: “Waar?” Eva: “Afvallerseiland, hij is doof”.Défano komt aan op het eiland: “Dit is geen Ibiza”. De twee kampen starten hun kamp op door een hut te bouwen en op zoek te gaan naar het eerste voedsel. In het geheim starten 8 oud-kandidaten die een tweede kans krijgen op de titel. Maar wie dat zijn, zien we volgende week.

Of niet, want via Instagram Live werden de terugkerende BN'ers onthuld namelijk:

Rob Geus, Jayjay Boske, Loïza Lamers, Saar Koningsberger, Wietze de Jager, Anouk Maas, Loek Peters & Do

Discussieer mee