Niels Gomperts

Expeditielid Allstars


Niels Jonathan Gomperts (Amsterdam, 19 juli 1991) is een Nederlands acteur.

Gomperts maakte zijn debuut met het televisieprogramma V.T.W.G. (Veel Tijd Weinig Geld). Dit maakte hij samen met twee vrienden in opdracht van Villa Achterwerk. Gomperts presenteerde het programma, de vrienden deden het camerawerk, geluid en montage. In 13 afleveringen lieten ze zien wat men voor leuke dingen kan doen met weinig geld.

In 2010 was hij te zien in de film Shocking Blue van Mark de Cloe, wat hem een Gouden Kalfnominatie opleverde voor Beste mannelijke bijrol. De prijs ging aan zijn neus voorbij naar acteur Jeroen Willems die op dat moment zijn vader speelde in een film van de Vlaamse regisseur Christophe Van Rompaey.

Na het succes van het eerste seizoen van Penoza, waar Gomperts Lucien van Walraven vertolkt, de zoon van Monic Hendrickx, is hij tevens te zien in de daarop volgende seizoenen van deze serie.Expeditie Robinson 2017


Niels deed mee in het seizoen 2017. Hij werd gezien als één van de sterkste kandidaten en was dan ook veel op Winnaarseiland te vinden. Maar hij piekte op de verkeerde momenten en verloor de halve finale waardoor hij eindigde op een vijfde plek.