Bertie Steur

Expeditielid Allstars


Bertie Steur (Renesse, 17 februari 1974) is een mediapersoonlijkheid, agrariŽr en politica uit de Nederlandse provincie Zeeland. Ze nam als lesbische boer deel aan het Nederlandse televisieprogramma Boer zoekt Vrouw om een vrouwelijke partner te vinden. Daarnaast treedt Steur op als DJ op festivals.

Steur werd geboren als enig kind. Na afronding van de havo, mts en de Middelbare Agrarische School startte ze samen met haar vader een eigen akkerbouwbedrijf in het Zeeuwse dorp Renesse. Na de dood van haar vader heeft ze het bedrijf overgenomen.

In 2002 deed Steur haar intrede in de lokale politiek. Namens Leefbaar Schouwen-Duiveland zat zij met drie fractiegenoten tussen 2002 en 2006 in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland.

Steur deed in 2014 mee mee aan Boer zoekt Vrouw. Met de hulp van presentatrice Yvon Jaspers ging ze op zoek naar een geschikte partner, die ze uiteindelijk ook vond, en met wie ze een relatie van een kleine twee jaar had.

Begin 2017 kreeg Steur een nieuwe relatie met Rosita, die ze kende van de opnames van Boer zoekt Vrouw twee jaar eerder. Tevens was ze dit jaar te zien in het RTL 4-programma Een goed stel hersens en het Comedy Central-programma Celebrity Stand-Up.

Steur ontving in 2017 de "Vrouw in de Media Award" voor de regio Zeeland. Volgens de stemmers had ze 'in alle opzichten bijgedragen aan het doorbreken van rolpatronen.'

Voor de Provinciale Statenverkiezingen van 23 maart 2019 was Steur verkiesbaar namens de partij Partij voor Zeeland (PvZ) en werd als lijstduwer met 2.575 voorkeurstemmen verkozen.
Expeditie Robinson 2016

Bertie was de onverwachte comeback winnaar in het seizoen van 2016. Voor de eerste Eilandraad gaf ze aan dat ze het niet erg vond om weggestemd te worden. Haar kampleden maakten hier dankbaar gebruik van waardoor ze als eerste naar het afvallerseiland gestemd werd. Daar vormde ze een dynamisch duo met Jay-Jay Boske en wist ze de halve finale te behalen. Ze kwam terug in het spel en versloeg Dio en Thomas.