Gregory Sedoc

Expeditielid Allstars


Gregory Sedoc (Amsterdam, 16 oktober 1981) is een Nederlandse oud-hordeloper van Surinaamse afkomst. Het grootste succes van zijn loopbaan haalde hij op 2 maart 2007; op de Europese indoorkampioenschappen in Birmingham won hij de 60 m horden, een honderdste seconde voor landgenoot Marcel van der Westen. Verder nam Sedoc driemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2009 trok hij het Nederlands record op de 60 m horden indoor naar zich toe. Sedoc is lid van AAC en traint onder andere op Sportpark Ookmeer (Amsterdam) en in Duitsland.

Atletiek vanaf zijn zesde
Sedoc is al vanaf zijn zesde lid van de Amsterdamse atletiekvereniging AAC. Zijn vader Roy was een succesvol hink-stap-springer. Aanvankelijk leek het verspringen zijn specialiteit te worden, maar na een lange blessureperiode stapte hij over naar de horden. Op zestienjarige leeftijd deed hij tijdens de Jeugd Olympische dagen in Lissabon zijn eerste internationale ervaring op. In 2001 nam hij deel aan de EK voor junioren, in 2002 aan zowel de Europese indoor- als Europese outdoorkampioenschappen en in 2003 aan de wereldindoorkampioenschappen en de WK outdoor. In datzelfde jaar behaalde hij op de 110 m horden een bronzen plak op de EK voor atleten onder 23 jaar. In 2003 en 2004 werd hij Nederlands kampioen op de 60 m horden indoor.

In 2004 nam Sedoc op de 60 m horden deel aan de WK indoor in Boedapest en op de 110 m horden aan de Olympische Spelen in Athene. In beide toernooien strandde hij in de halve finale, in Boedapest met een tijd van 7,66, en in Athene doordat hij ten val kwam, nadat hij eerder in zijn serie in 13,65 als vijfde was geŽindigd.

Gregory Sedoc blijkt ook zeer goed te sprinten op de fiets. In 2007 versloeg hij in het sportprogramma Holland Sport tijdens het fietsspel de coureurs Thomas Dekker en Michael Boogerd.
In 2019 was Sedoc deelnemer aan De Slimste Mens. Hij nam het op in de laatste aflevering van het seizoen (vůůr de finaleweek) tegen Maurice Lede en Mark Tuitert.Expeditie Robinson 2019


Gregory had een pittige expeditie in 2018. Als oud-sporter presteerde hij erg ondermaats in de proeven. Ondanks dit wist hij de finale te behalen, waar hij de finaleproef verloor van boer Jan.