Aflevering 2 & 3 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

Aflevering 2 (2 september)

In deze aflevering start een nieuwe groep de expeditie. Deze groep bestaat uit expeditieleden die al eerder mee hebben gedaan en nu een tweede kans krijgen. De groep komt aan op een prachtig eiland. Helaas komen ze er al snel achter dat dit niet het eiland is waar ze gaan verblijven. Ze vinden een kaart waarmee ze een kist kunnen vinden. Deze kist moeten ze vervolgens binnen vijf kwartier over de finish brengen in hun eerste proef.
Meteen bij de finish zien ze evenwichtsbalken in de zee liggen. De twee kandidaten die het langst blijven staan winnen een voordeel. Degene die als eerste afvalt gaat meteen naar huis, tenzij de kist op tijd binnen was. Deze proef is een deja vu voor Rob Geus. En net als in zijn eerste seizoen valt hij ook nu weer als eerste in het water. Do wint de proef en kiest voor immuniteit, Saar Koningsberger wordt tweede en krijgt een kaart waarmee extra voedsel te vinden is. Omdat de kist op tijd over de finish was valt Rob niet af, maar krijgt hij een zwarte stem bij de eerstvolgende eilandraad.
Eenmaal op het eiland wordt het allemaal niet beter voor Rob, wanneer hij een lekker maaltje probeert te maken voor de kandidaten, maar hier zoveel zeewater bijgooit dat het oneetbaar wordt. Zware tijden dus voor Rob Geus. Gaat hij de eerste eilandraad toch nog overleven?


Aflevering 3 (5 september)

Het wordt al snel duidelijk dat het klimaat in KroatiŽ iets anders is, dan op de tropische eilanden waar Expeditie Robinson normaal wordt opgenomen. De kandidaten hebben last van het koude regenachtige weer in KroatiŽ.
ís Nachts krijgt Dennis klachten die hij eerder ook had vlak voor hij een TIA kreeg. Dennis besluit het zekere voor het onzekere te nemen en naar huis te gaan.De bewoners van afvallerseiland moeten samen een proef spelen. Ze moeten een grote puzzel maken. John is vooral bezig met roepen dat hij er niks van snapt en daarmee Eva af te leiden, maar lost uiteindelijk toch als eerste de puzzel op. John mag terug naar de Expeditie en Eva gaat terug naar afvallerseiland.Tijdens de proef moet Kamp Zuid een speler aan de kant laten, vanwege het vertrek van Dennis bij Kamp Noord. De keuze valt op Dyantha, omdat zij geblesseerd is. Tijdens de proef moeten de kandidaten bijlen verzamelen waarmee ze over/door hindernissen heen moeten. De bijlen moeten ze uiteindelijk gebruiken om bordjes mee te breken. Het kamp dat als eerste vijf bordjes weet te breken door er bijlen tegenaan te gooien wint de proef. Kamp Zuid ligt het grootste gedeelte van de proef op voorsprong, maar uiteindelijk blijkt Kamp Noord beter te zijn in het gooien van bijlen. Kamp Noord wint de proef, maar kom niet helemaal ongeschonden uit de strijd, want Sandra gaat tijdens de proef door haar knie en heeft hier behoorlijk last van.Terug op het eiland beginnen de eerste bondjes en irritaties al te ontstaan.Tijdens de eilandraad krijgt Sieneke stemmen van al haar mede eilandbewoners. Sieneke is heel erg teleurgesteld, maar gelukkig voor haar krijgt ze nog een kans. Ze mag zich gaan voegen bij de tweedekansers.

Discussieer mee: aflevering 2

Discussieer mee: aflevering 3