Aflevering 10 & 11 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

Aflevering 10

We zien dat Sterrin het erg naar haar zin heeft op Tweede Kanseiland. Ze gaat op het eiland op zoek naar krabben (om te eten) en schorpioenen en slangen. De Tweede Kansers krijgen een brief waarin staat dat ze twee gelijkwaardige teams moeten vormen. De twee teams (de mannen + Sterrin tegen de rest van de vrouwen) moeten tegen elkaar strijden op een hindernisparcours en daarna nog een puzzel oplossen. Het team dat wint hoeft niet naar de eilandraad. De mannen zijn iets sneller over het parcours. Daarna heeft Sterrin binnen no time de puzzel gelegd. De mannen en Sterrin winnen dus immuniteit. Bij de eilandraad krijgt Sieneke de meeste stemmen. Sieneke gaat samen met Jasmine naar afvallerseiland.Aflevering 11

We zien dat Britte René heeft gewaarschuwd dat hij zijn immuniteitsring niet hoefde in te zetten en dat de twee al vanaf de 1e proef een geheim bondje hebben.

Op afvallerseiland blijkt dat Jasmine en Sieneke een proef tegen elkaar moeten spelen. De verliezer gaat naar huis, de winnaar gaat terug naar afvallerseiland.

De winnaar van de proef kan naast immuniteit ook weer eten winnen. Tijdens de proef moeten ze eerst vuur maken in een wok, vervolgens moeten ze de wok meenemen door een labyrint. Het vuur moeten ze gebruiken om een touw doorbranden, waardoor ze puzzelstukjes vrij spelen. Wanneer de puzzel ook opgelost is gaat er een vlam branden. Kamp Zuid wint de proef.

Bij de proef op afvallerseiland moeten Jasmine en Sieneke een plateau met een bekertje erop stabiel houden. Jasmine wint deze proef en Sieneke moet helaas Expeditie Robinson verlaten.

Terug op het eiland blijkt dat Jan Jasper eruit wil spelen, omdat hij van Defano had gehoord dat Jasper op het oude eiland van plan was om Jan en Defano eruit te stemmen. Iedereen wordt op de hoogte gesteld van dit plan behalve Annemiek (en Jasper uiteraard).  Tijdens de eilandraad besluit Jasper zijn immuniteitsring niet in te zeggen en hij wordt eruit gestemd.
Jasper mag met de nieuwe afvaller van Tweede Kanseiland straks nog wel naar afvallerseiland.

Discussieer mee: aflevering 10

Discussieer mee: aflevering 11