Aflevering 22 & 23 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

Aflevering 22

De kandidaten spelen een klassieke Robinsonproef: je staat op een klein plankje en hangt naar voren boven het water. Met je armen gestrekt achter je houden je handen een touw vast. Als je dat touw loslaat, lig je in het water en uit het spel. Veel spelers vallen al snel van het plankje af. Uiteindelijk gaat het tussen Annemiek en Sandra: die laatste blijft het langste staan en wint immuniteit! Ze mag wel nog mee naar de eilandraad. Annemiek wil aartsrivaal Sylvana nu eindelijk eens het spel uit werken, want ze doet niets in het kamp en is zwak. Ze vraagt de mannen en Sterrin om met haar mee te stemmen. Duo vanaf dag 1 Sandra en Sylvana voelen het al van ver aankomen, maar Sandra bewaart wijselijk haar stemmen voor later. Ze vertrekt naar winnaarseiland nadat Sylvana inderdaad de meeste stemmen krijgt.Aflevering 23

De eilandbewoners ontwaken en Wietze ontbreekt: hij heeft de ochtend na de eilandraad waar Loek werd weggestemd, direct de boot naar huis genomen. In de biecht legt hij uit dat hij al zijn doelen heeft bereikt (zoals verder komen dan aflevering 2, individuele immuniteit winnen, eten van het samensmeltingsdiner en levenslessen leren). Daardoor blijft Anouk als enige herkanser achter.

Op winnaarseiland wordt Sandra hartelijk onthaald door maatjes Jan en Jasmine. Symbolisch schrijft ze haar naam in roet op de deur van het hutje. Jasmine en Sandra koken een heerlijke maaltijd. Daarna spelen de drie een proef (geen duel want een duel heeft maar twee spelers!): ze moeten meerdere stapels staven van verschillende hoogte zo in een cirkel neerzetten dat de stapels even hoog zijn en ze er een nieuwe cirkel waterpas op kunnen leggen. Dit herhalen ze nog twee keer. Jan en Jasmine krijgen stap 1 niet eens af en Sandra pakt overduidelijk de winst. Zij blijft genieten op winnaarseiland en de andere twee gaan terug naar het basiseiland.

Daar aangekomen hebben Yuki, René, Britte en Anouk al plannen klaarliggen voor diverse scenario’s (afhankelijk van wie er terugkeren van winnaarseiland). Maar eerst wordt er een proef gespeeld: een dik touw losmaken dat in en om een paal gewikkeld zit, vervolgens het touw over een hoge balk gooien om zo een slinger te creëren en met die slinger enkele stenen vazen breken. Britte heeft als eerste het touw los, maar de mannen troeven haar af bij het slingeren. Yuki is het snelst en wint immuniteit. Anouk en Jasmine halen Britte ook in bij het slingeren, waardoor die laatste een zwarte stem krijgt, en dat op haar verjaardag! Gelukkig is Nicolette naar de bakker gegaan om een heerlijke taart voor de jarige.

Terug in het kamp wordt het plan onder het genot van een stuk taart ten uitvoer gebracht: Yuki, René, Britte en Jan doen tegenover Jasmine alsof ze op Anouk gaan. Yuki, René, Britte en Anouk doen tegenover Jan alsof ze op Jasmine gaan. Zodoende stemt Jasmine op Anouk en Jan, tegen zijn zin in, op Jasmine. Maar: Yuki, René, Britte en Anouk gooien hun stemmen op Jan, die al een paar dagen onschadelijk op winnaarseiland verbleef en nu voor het eerst kwetsbaar was. Op de eilandraad pakt Jan het sportief op en vertrekt, terwijl hij een verwarde Jasmine achterlaat.

Discussieer mee: aflevering 22

Discussieer mee: aflevering 23