Aflevering 26 & 27 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

Aflevering 26

Annemiek komt terug van winnaarseiland en baalt enorm dat ze Sandra niet heeft kunnen verslaan.
De immuniteitsproef van vandaag begint in teams. Sterrin en Annemiek vormen een team en JayJay, Do en Robbert ook. Ze moeten drie ballen over plankjes door een parcours heenrollen. JayJay, Do en Robbert winnen, zij mogen de volgende ronde spelen. Deze spelen ze tegen elkaar. Ze moeten een stok maken en daarop een bal balanceren om deze zo in een netje te krijgen. Het blijkt een lastige proef en dit levert voor alle drie de kandidaten enorme frustraties op. Uiteindelijk wint Jay Jay immuniteit, hij mag na de eilandraad naar winnaarseiland. Do overlegt met Robbert dat ze graag met hem en Jay Jay door wil. Sterrin vindt zelf dat zij klaar is met de missie, waarvoor zij naar Expeditie Robinson was gekomen (de mensheid wat meer gaan waarderen) en ze wil niet stemmen op iemand wiens avontuur nog niet voorbij is. Daarom vraagt ze aan Annemiek of die het oke vindt, dat Sterrin op haar stemt. Sterrin wordt weggestemd op de eilandraad.Aflevering 27

Op winnaarseiland komt een kok de lunch bereiden. Ook op bandana eiland komt eten langs. In de brief die erbij zit wordt benoemd dat de halve finale dichtbij is.
Op winnaarseiland moeten de deelnemers in de proef een touwladder knopen, daarmee moeten ze naar boven klimmen om een bordje aan te tikken. Wederom wint Sandra de proef. Bij de proef op bandana eiland moeten ze balanceren op een boomstam op een plateau met alleen twee touwen als steun. Anouk wint de proef en mag eindelijk naar winnaarseiland.
Yuki verstopt na overleg met Britte zijn immuniteitsring, maar bedenkt dat dit voornamelijk in zijn nadeel is en wil het opbiechten aan Jasmine. Britte vreest daarmee voor haar positie en heeft een ander plan. Ze wil naar Jasmine om te zeggen dat zij nog weinig stemmen heeft en dat Jasmine dus best op haar kan stemmen, maar dat Jasmine daar niet al haar stemmen voor nodig heeft, omdat Britte toch al zo zwak staat. De bedoeling is dat Jasmine dus niet al haar stemmen in zet en dat Britte en Yuki haar er daardoor uit kunnen stemmen. Het plan werkt en Jasmine gaat naar huis.

Discussieer mee: aflevering 26

Discussieer mee: aflevering 27