Aflevering 30 & 31 Expeditie Robinson 2021

Overzicht

Aflevering 30

We beginnen de aflevering waar de vorige geindigd was: de balansproef met Sandra, Robbert en JayJay. De toren van JayJay valt een paar keer omver, maar ook Sandra en Robbert moeten hun cirkels en balletjes een paar keer opnieuw opstapelen. En dan stoot JayJay ook nog zn hoofd, de arme stakker. Gelukkig voor hem kan Nicolette snel tellen, 123 en hij wint de proef! Op winnaarseiland mag hij met Do en Anouk naar filmpjes van thuis kijken.

De grootste prijs is echter dat hij niet naar het basiseiland moet, want daar zitten Yuki en Britte uiteraard weer vuile plannetjes te smeden. Sandra en Robbert arriveren en direct moet Yuki meedelen dat hij het wel heel zwaar heeft: hij vindt Sandra en Robbert allebei leuke mensen en nu moet een van hen slachtoffer worden van zijn gemene streken! Och, wat hebben we een medelijden. En Britte heeft geen stemmen meer, wat sneu voor haar. Ze was natuurlijk ook heel slim door zelf alles in te zetten en Yuki zijn laatste stem te laten behouden.

Maar goed: Sandra en Robbert worden direct helemaal gek van hun nieuwe kampgenoten. Er wordt constant gesmoesd, gefluisterd, gekeken of er niemand kijkt, gewikt en gewogen, gemanipuleerd, gehersenspoeld, bedrogen, . Robbert vindt het na een uur al vreselijk en Sandra trekt zich terug om lekker te genieten van het eilandleven. Britte komt met een FeMiNiStIsCh BoNdJe, AlLeEn VrOuWeN iN dE hAlVe FiNaLe. Yeah right, Britte. Aan het eind van de middag pusht Yuki Sandra nog even om alsjeblieft niet op hem te gaan, maar op Britte. Sandra gaat uiteindelijk voor Yuki, maar de smiecht zet zijn immuniteitsring in en ons aller Sandra valt af bij de laatste eilandraad. Gelukkig kan zij wel met recht trots terugkijken op haar deelname!Aflevering 31

Britte vertelt dat ze het toch wel moeilijk vond om Sandra weg te stemmen en naast haar te zitten op de eilandraad. Ja, stem dan anders he, Britte, gedraag je dan anders! En Yuki is blij dat hij geen boodschap van thuis heeft gezien of gehoord, want dan zou hij direct naar huis zijn gegaan. Toch een gemiste kans, programmamakers. Hoe dan ook: de drie op het basiseiland en de drie tweepuntnullers op winnaarseiland verlaten hun kamp en nemen hun spullen mee naar de halve finale. Die bestaat uit meerdere proeven: per proef plaatst steeds n speler zich voor de finale.

In de eerste proef lopen de kandidaten over de rotsen naar een rij fruit en weer terug naar Kaj. Hij telt langzaam van drie naar n (goed opletten, Nicolette) en dan moeten alle kandidaten onthullen wat het eerste, tweede, derde, etc. stuk fruit in de rij was. Bij een fout fruitstuk lig je direct uit het spel en is de rij compleet, dan herhaalt het spel zich met een nieuwe reeks. Britte blijft als laatste over en is de eerste finalist!

In de tweede proef houden de kandidaten een touw strak gespannen om aan het einde van dat touw een tafel overeind te houden. Op die tafel bouwen ze een blokkentoren met blokjes en plankjes die achter hen liggen. Ze moeten dus constant heen en weer bewegen in alle rust, zodat hun bouwwerk niet omver kukelt. Dat blijkt lastiger dan gedacht: iedereen moet meermaals naar voren lopen om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Na een spannende eindstrijd weet uiteindelijk Robbert zich te kwalificeren als tweede finalist!

Op winnaarseiland genieten Britte en Robbert van hun finaleplekje. De overgebleven kandidaten gaan teleurgesteld en uitgeput terug naar het basiseiland om zich op te maken voor het volgende deel van de halve finale: te land, ter zee en in de lucht! Tobbedansen, dat belooft wat.

Discussieer mee: aflevering 30

Discussieer mee: aflevering 31