Proeven Expeditie Robinson 2021

Waardeer de proeven

   
Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Bijlen gooien (8.8)
2. Apenkooien voor volwassenen (8.7)
3. Twee emmertjes water halen (8.6)
4. Hindernisparcours + puzzel (8.5)
5. trappuzzel (8.3)
  1. Puzzel afvallerseiland (6.3)
2. Evenwichtsbalk (6.4)
3. Cijferpuzzel (6.6)
4. Hangen met gewichten (6.6)
5. Afvallersproef: wankel evenwicht (7.2)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 01
 Selectieproef in duo's
De kandidaten moeten in duo's, aan elkaar vastgebonden, een parcours afleggen. Hierbij moeten ze onder andere vuur maken en een puzzel oplossen.
8.2 Log in!
Aflevering 02
 Evenwichtsbalk
De deelnemers moeten een kist zoeken en deze vervolgens binnen 5 kwartier over de finish brengen. Daarna moeten ze op een evenwichtsbalk staan. Degene die als eerste van de balk valt, moet de expeditie verlaten, tenzij de kist op tijd binnen is.
6.4 Log in!
Aflevering 03
 Puzzel afvallerseiland
De bewoners van afvallerseiland moeten een vierkant in elkaar puzzelen.
6.3 Log in!
 Bijlen gooien
De kandidaten moeten bijlen door een parcours heen brengen. Daarna moeten ze de bijlen gebruiken om bordjes stuk te gooien. Het team dat als eerste alle bordjes kapot gegooid heeft wint.
8.8 Log in!
Aflevering 04
 Verschillende hindernissen
De deelnemers moeten verschillende hindernissen over om stokjes te verzamelen. Ze mogen zelf weten in welke volgorde ze de hindernissen nemen.
8 Log in!
Aflevering 05
 Raddraaiers
De deelnemers moeten balanceren op een groot rad om op die manier stokjes te verzamelen. Met deze stokjes kunnen ze een ladder maken en de vlag naar beneden laten komen. Het kamp waarvan als eerste de vlag naar beneden komt wint.
7.9 Log in!
Aflevering 06
 Hangen met gewichten
De deelnemers hangen aan een touw boven het water. Ze hebben hierbij gewichten om hun middel hangen. Wanneer ze in het water vallen moeten ze hun gewichten bij iemand anders hangen. De deelnemer die het langst blijft hangen wint de proef.
6.6 Log in!
Aflevering 07
 Afvallersproef: Ringwerpen
Eva en Rob moeten ringen werpen om een pion, die ze mogen verplaatsen als ze raak gooien.
7.3 Log in!
 Immuniteit: Hinderkistparcours
Kandidaten moeten een kist door een hindernisparcours brengen, vervolgens de sleutel bemachtigen, de kist openmaken en met de spullen uit de kist vuur maken.
7.9 Log in!
Aflevering 08
 Immuniteit: Sjoelen
De kandidaten moeten schijfjes bemachtigen. Deze moeten ze op paaltjes laten belanden door het sjoelen van deze schijfjes.
8 Log in!
Aflevering 09
 Afvallersproef: wankel evenwicht
John en Stefano moeten op een gammel krukje blijven staan, wanneer ze van het krukje afvallen hebben ze nog kans om aan een touw te blijven hangen.
7.2 Log in!
 Doolhof Fitness
De kandidaten moeten over een grote draaischijf rennen om op die manier een balletje door een doolhof heen te krijgen.
8.1 Log in!
Aflevering 10
 Hindernisparcours + puzzel
De kandidaten van 2e kans eiland moeten in teams een hindernisparcours afleggen. Het team dat dat als snelste doet, krijgt een voordeel bij de puzzel die daarna gemaakt moet worden.
8.5 Log in!
Aflevering 11
 Afvallersproef: Bekertje balanceren
De kandidaten moeten een plankje met een bekertje erop stabiel houden. De kandidaat bij wie het bekertje als eerste omvalt moet de expeditie verlaten.
7.4 Log in!
 Warme hindernisbaan
De kandidaten van Noord en Zuid moeten vuur maken, het vuur door een hindernisparcours dragen, touw doorbranden en een puzzel oplossen.
8 Log in!
Aflevering 12
 Twee emmertjes water halen
De deelnemers van tweedekanseiland moeten over een evenwichtsbalk lopen om water te halen, wat ze vervolgens in een bak met water moeten storten. Het team dat als eerste zijn bak vol heeft wint de proef
8.6 Log in!
Aflevering 13
 Apenkooien voor volwassenen
De teams moeten zich van platform naar platform bewegen zonder in het water terecht te komen.
8.7 Log in!
 Cijferpuzzel
De kandidaten moeten een cijferpuzzel oplossen. Degene die dit het langzaamst doet ligt uit de expeditie.
6.6 Log in!
Aflevering 14
 Bal hooghouden
De kandidaten moeten met een stok een bal tegen een balk aangeduwd houden, wie de bal laat vallen is af.
7.3 Log in!
Aflevering 15
 Afvallersproef: Vaas stabiel houden
Saar en Annemiek moeten met een voet een balk stabiel houden met daarop een vaas. Degene die de vaas laat vallen is af. Ook mogen ze proberen zakjes in de vaas te gooien, wie dat als eerste lukt heeft gewonnen.
7.4 Log in!
 Eetproef
Het is tijd voor de befaamde eetproef, waarbij de kandidaten plaatselijke delicatessen moeten eten. Het team dat dat het snelst doet wint immuniteit.
8 Log in!
Aflevering 16
 trappuzzel
De kandidaten van tweede kans eiland moeten vuur maken, een puzzel oplossen, waardoor ze een trap kunnen maken. Hier moeten ze omhoog klimmen met een fakkel en een vuur ontsteken. Degene die dat als eerste lukt wint immuniteit.
8.3 Log in!
Aflevering 17 & 18
 Samensmeltingsproef
Kandidaten moeten hengelen naar een puzzelstukje. Daarna moeten ze over allerlei obstakels, waarna ze bij nog een puzzelstukje komen. Deze moeten ze losschroeven. Hierna moeten ze een evenwichtsbalk over. De twee die dit het snelst doen, mogen nog een puzzel oplossen. De winnaar verdient immuniteit.
8.2 Log in!