Anouk Maas

Expeditielid 2021


Anouk Maas (Tilburg, 31 juli 1986) is een Nederlandse (musical)actrice die onder andere te zien was in de musicals Evita (maîtresse), The Sound of Music (Liesl) en Hairspray (Amber von Tussle).

Maas' opleiding begon aan de afdeling Musicaltheater van de Fontys Dansacademie in Tilburg, daarnaast kreeg ze zangles van Jack Breikers en Margot Giselle en volgde ze acteerworkshops van Mara Otten. In New York volgde ze danslessen aan het Broadway Dance Centre.

Toen Maas elf jaar was, kreeg ze een hoofdrol in de musical Annie. Daarna deed ze in Londen mee aan een samenwerkingsproject met de Arts Educational School for Musical Theater, waar ze ook zang- en dansles kreeg.

Vervolgens was zij te zien in de musical We Will Rock You in Keulen en in Wenen en de Duitse tournee van Saturday Night Fever als understudy van Stephanie en Annette. In Saarbrücken speelde ze in 2006 Serena in Fame en daarna weer de rol van Annette tijdens de Duitse tournee van Saturday Night Fever.

Begin 2007 deed ze mee aan de skateschool voor de musical Starlight Express van Andrew Lloyd Webber. In datzelfde jaar speelde Maas in Cats als swing van de rollen Lorrenjopie, Silvany en Electra. Daarna speelde ze de maîtresse in Evita en was ze te zien als Liesl in The Sound of Music. Vanaf september 2009 was Maas te zien in de musical Hairspray als Amber von Tussle. Hierna speelde zij in het ensemble van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In oktober 2010 speelde ze de rol van Anne Dindon in La Cage Aux Folles. Daarna speelde ze in Miss Saigon. Sinds november 2012 speelde ze in Shrek. Later nam zij de rol van Fiona over van Kim-Lian van der Meij. Vanaf september 2013 speelde ze de rol van Alex in de musical Flashdance. In 2014-2015 was ze weer te zien in de sound of music, maar nu als Maria von Trapp. In 2015 deed zij mee met het achtste seizoen van de Beste Zangers.

Vanaf september 2017 was Maas te zien in de soap Goede tijden, slechte tijden als Zoë Xander. In mei 2019 maakte RTL bekend dat zij uit de serie geschreven was.

Sinds voorjaar 2018 is Maas hoofdpersoon in de commercials van Leen Bakker. In het najaar van 2018 was zij te horen in de animatiefilm Ralph Breaks the Internet, waar ze de stem van Shank insprak.

In 2021 is Maas een van de acht terugkerende oud-deelnemers van het 21e seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson. Maas was eerder te zien in het vijftiende seizoen van het programma.

Bron: wikipedia

Discussieer mee