René van Meurs

Expeditielid 2021

René is een stand-upcomedian, cabaretier en tekstschrijver.


Van Meurs groeide op in het Zuid-Hollandse Schipluiden. In 2005 plaatste hij op een internetforum het bericht dat hij wilde beginnen met comedy. Een van de reacties was een uitnodiging om op te treden op het Griffioen Cabaret Festival 2006. Hij ging op dit aanbod in en won de publieksprijs. In datzelfde jaar bereikte hij de finale van de Culture Comedy Award en sloot hij zich aan bij de landelijk toerende improvisatiegroep Op Sterk Water. Van Meurs bleef lid van dit gezelschap tot begin 2008.

In 2007 stond hij in de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In juni van dat jaar werd Van Meurs ingelijfd bij comedycollectief Comedytrain en sindsdien staat hij geregeld op het podium van hun thuishonk Toomler. In 2009 maakte hij deel uit van de groep jonge comedians die als het 'Amsterdam Underground Comedy Collective' de Comedytrain representeerde op 's werelds grootste kunstfestival The Fringe in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

In 2010 ging het Van Meurs voor de wind. Hij speelde in april twee dubbelprogramma's met Theo Maassen, waar Van Meurs het voorprogramma voor zijn rekening nam. Ook stond hij op het Amsterdam Comedy Festival in de Melkweg en speelde hij op Lowlands.

In 2012 won hij zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten.

In 2018 werd hij voor zijn derde theaterprogramma Ik beloof niks genomineerd voor de Neerlands Hoop (cabaretprijs).

bron: twitter.com, wikipedia

Discussieer mee