Sieneke Baum-Peeters

Expeditielid 2021

Sieneke is zangeres. In 2010 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisiesongfestival.


Sieneke groeide op in een hecht gezin met haar moeder, vader en een broertje. Als kind was ze al bezig met dansen en zingen. Sieneke mocht zingen op feestjes op diverse plekken in het land. Bij een van haar optredens in Dordrecht werd ze door Marianne Weber ontdekt.

In 2007 bracht de Nijmeegse zangeres een cd uit met zes covers van jaren 80 nummers. De cd It's my dream werd in eigen beheer uitgegeven. Ze volgde de kappersopleiding aan het ROC Nijmegen.

In 2010 deed ze mee aan het Nationaal Songfestival waar alle deelnemers een versie van het door Pierre Kartner geschreven lied Ik ben verliefd (sha-la-lie) uitvoerden. Sieneke won nadat ze door Kartner als winnaar aangewezen werd toen zowel het jury-oordeel als de stemmen van het publiek niet de doorslag gaven. Hierdoor was ze de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisiesongfestival 2010 in Oslo, waar zij de finale niet haalde. Hiermee was ze de zesde Nederlandse deelnemer op rij die zich niet wist te plaatsen voor de finale. Tijdens de halve finale werd ze 14e van de 17 deelnemers met 29 punten. Begin 2011 deed Sieneke mee aan het SBS6-programma Sterren Dansen op het IJs. In dit programma werd zij vierde. Sieneke is in de kwartfinale verslagen door zangeres Monique Smit. In augustus van het jaar verbraken Sieneke en Marianne Weber de zakelijke banden.In 2015 was Sieneke te zien in het RTL 5 programma Shopping Queens VIPS, ze eindigde op de vierde plek.

bron: metronieuws.nl, wikipedia

Discussieer mee