Sterrin Smalbrugge

Expeditielid 2021

Sterrin is ecologe en herpetologe (reptielendeskundige).


Sterrin Smalbrugge (1993) is ecologe en herpetologe (reptielendeskundige).

Ze studeerde Cum Laude af aan de Wageningen Universiteit en bestudeert reptielen over de hele wereld. Sterrin is ervaren in het hanteren van gifslangen en is getraind door slangenexpert Romilly van den Bergh.

Sterrin presenteert haar eigen leerzame TV-programma Reptielengek op Videoland.

Ze presenteerde De Grote Reptielenshow en Superhelden van het Dierenrijk en tourt momenteel met een nieuwe educatieve theatershow (Sterrins Reptielenreis) door Nederland.

Sterrin schreef een kinderboek dat overal in Nederland en BelgiŽ verkocht wordt. Het grote reptielenboek is een spannend boek voor kinderen van 7 tot 12 jaar, compleet met indrukwekkende fotoís van gerenommeerd reptielenfotograaf Matthijs Kuijpers en grappige illustraties van Wendy Panders. In januari 2021 verschijnt haar tweede kinderboek.

In 2018 richtte ze, samen met de bekende wildlife fotograaf Jason Savage, The Conservation Front op. The Conservation Front is een team van gepassioneerde natuurbeschermers wiens doel het is om mensen dichter bij wildlife te brengen. Ze maken hoge kwaliteits-documentaires over soorten die lijden onder habitatvernietiging, stroperij en human-wildlife conflicten.

bron: metronieuws.nl, sterrinswildworld.nl

Discussieer mee