Quotes aflevering 11

 

Jeroen sprak op de eilandraad uit dat hij één van de sterkeren is en dat hij daarom veel stemmen heeft gekregen. Marina ergert zich hier aan: "Blijkbaar zijn wij de sukkeltjes die met vriendjes en vriendinnetjes naar de finale willen."

"En ik kom aan bij blok zeven en hij kan er niet op. En ik begrijp niet waarom... hij staat toch gewoon recht?" aldus Marjolein die de toren voor haar ogen om ziet vallen. En tijdens haar afscheid tegen Eddy: "Ik had nooit gedacht dat ik in mijn leven tevreden zou zijn om ergens niet te winnen, maar dat is toch gebeurt."

Dennis relativeert het afvallen van Marjolein als Rita aankomt op het eiland: "Gelukkig weer degene met de meeste stemmen weg."

Marina confronteert Jeroen met zijn uitspraken op de eilandraad. Als hij zegt dat hij de sterkste is zegt ze: "Je hebt wel een dunk van jezelf hè?"
"Het waait wel over, wind genoeg", aldus Marina die boos blijft op Jeroen.

Na het voorval met Marina voelt Jeroen dat hij er alleen voor staat. "Bijval hoef je niet te verwachten. Iedereen probeert zijn straatje schoon te houden."

De inzet van de proef is niet alleen immuniteit maar ook een middag doorbrengen met een geliefde. Esmeralda: "Natuurlijk zou ik 'm heel graag even vast willen houden. Dan weet ik zeker dat ik die laatste veertien dagen fluitend uitzing."

"Dat is dweilen met de kraan open, op het moment dat je drie mensen tegen je krijgt," aldus een zielige Kurt die zijn koker voller en voller ziet worden.

Kurt op het eiland tegen Marina: "Ik heb mijn vrouw gezien!"
Dennis wint immuniteit en daarmee ook de ontmoeting met de vrouw van Kurt. Eddy: "Voor het eerst sinds een maand is Dennis even terug in de bewoonde wereld. Ook al is het dan met de vrouw van een ander."

Ook al heeft hij zijn vrouw alleen gezien, Kurt is in opperbeste stemming. "Ik heb weer energie. Laat dat zeker zijn. Ik ga het zeker nog 14 dagen volhouden."

Dennis geeft Jeroen een advies om verder te komen in het spel. "Ga je ding in godsnaam doen. Want je graaft je eigen graf."

Marcel heeft een geniale tactiek bedacht. "De mensen die niet op mij stemmen, die wil ik erin houden."
"Ik merk wel dat ik wat vaker naast de groep sta," aldus Jeroen tegen Evi tijdens de eilandraad.

Esmeralda krijgt opnieuw geen stemmen tijdens de eilandraad. Evi: "Of je bent heel goed bezig, of je vormt geen gevaar." Esmeralda: "Ik chanteer geen mensen. Ik hou ze niet in de greep. Ik doe er helemaal niks voor. Ik ben gewoon mezelf."

Kurt moet duelleren. "Het is duidelijk dat we 100% in tactiek verzeild zijn geraakt."