Quotes aflevering 13

 

Sprien
Dennis is woest na de stemming: "Ik heb bijna medelijden met die mensen. Ze durven niet eens in een straal van 100 meter van ons te komen. Ze durven niet eens in mijn buurt te komen. Hoe sneu eigelijk, zielig!"

Jeroen verdedigt zichzelf en legt zijn keuze van de eilandraad uit. "Ik ben er klaar mee om als een mak lammetje hier van links naar rechts te worden gesleept."

Maar alle uitleg mag niet baten, Dennis blijft gefrustreerd. "Ik ga er liever uit na 40 dagen en dat ik thuis onwijs veel dingen heb die op me zitten te wachten dan dat ik in mijn eentje aan de spacecake in Gran Canaria zit."

Rita weet wel wie ze liever terug ziet keren naar het eiland. "Ik vind Dennis een toffe gast maar met Esmeralda heb ik gewoon meer."
"Hij is voor jou," aldus Esmeralda die afscheid moet nemen van het eiland.

Jeroen rekent zich al rijk. Tegen Dennis zegt hij: "We zitten in de finaleronde man. Potverdikkie."

Al heel de expeditie lang heeft Rita haar eigen spel. "Het is nog steeds mijn expeditie en ik moet het voor mezelf leuk houden, ik kan nu mee gaan zitten mokken maar dat wil ik helemaal niet. Ik wil het leuk hebben!"

Jeroen heeft wel vertrouwen in de proef. "Ik denk, hé.. dit ligt misschien wel in mijn straatje. Hier gaan we even tegenaan."

"Het dode vogeltje kan nog wat!" Rita wint de proef en is daar heel erg trots op.
Marcel prijst Rita de hemel in. "Die zit mentaal enorm goed in elkaar. Ik denk dat ze de verrassing van de expeditie is."

Rita krijgt een lekker ontbijtje voordat ze op zoek gaat naar de olifanten. "Ik heb weer als een bouwvakker zitten schransen."

Marina benadrukt tijdens de eilandraad nog eens dat haar immuniteit niet alleen maar positief is. "Het is een mooi cadeau maar met een zuur randje."

Rita was behoorlijk zenuwachtig tijdens het duel. "Je voelt iedereen meekijken naar dat kaarsje."