Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 10

Marnix denkt dat opnieuw Carl naar Goal komt; “ Ik heb een hele goede intuοtie. Ik voel dat ”

Marnix is niet zo blij met Carl’s komst naar Goal; “ Shit, Carl. Dat kan toch niet. Godverdomme. Ik zag die strooien hoed en realiseerde me dat hij het toch weer heeft klaargespeeld ”
 
“ Dat is toch gewoon verschrikkelijk. Ik wil me verstoppen “ Emma is evenmin blij met de komst van Carl.

“ Ik heb heel slecht nieuws jongens: maxime is afgeslacht, compleet afgeslacht. Hij kreeg acht stemmen. Zes van Douwe denk ik en twee van Fleur. Douwe moest als eerste stemmen en ik als tweede, ik ging naar boven, ik kijk in dat potje en dat potje zat overvol. Ik dacht dat het geen zin had om een stem uit te brengen. Ik kon lezen dat er Maxime opstond, ik heb zelf blanco gestemd ” Carl verteld over het vertrek van Maxime uit de expeditie.

Emma is kwaad over het wegstemmen van Maxime en het vertrek van Marnix; “ Ik vind het een kutspel, een stom spel, bah ”

Marnix benadrukt nog maar eens wat Maxime voor hem betekende; “ Maxime ligt mij gewoon heel goed. Wij hadden echt een goede band. En Maxime verdient dat niet en ik heb geen eens afscheid kunnen nemen “
“ Toen wij hier vanmorgen weggingen toen was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik eruit zou zijn. Door Carl en Maxime. Toen kreeg ik dus de indruk dat zij heel hoog zouden stemmen. Ik denk nou dan kan ik ook al mijn stemmen in zetten, alles of niets. En dat heb ik gedaan ” Douwe legt aan Marnix uit waarom die Maxime 6 stemmen heeft gegeven.

“ Als ik alle stukjes van de puzzel bij elkaar leg, dan weet ik gewoon dat Carl heeft gezegd tegen Douwe kijk ik speel mijn 3 stemmen uit of meer tegen u en Maxime ook. Dus hij heeft gewoon Douwe misleid, maar hij heeft ook Maxime misleidt door te zeggen van kijk ik geef die stemmen aan Douwe en op het moment van de waarheid brengt hij vervolgens geen enkele stem uit. Ik denk dat ik het spel van Carl door heb. Ik had al revanchegevoelens door de zaak met Esther. We moeten gewoon zorgen dat Carl in het hol van de leeuw komt. Ik ben voor niemand bang en wacht hier gewoon op hem ” Marnix wil wraak nemen op Carl en legt zijn strategie uit.

Marleen is het vertrouwen in Carl verloren; “ Meer en meer merk ik dat ik op Carl totaal niet kan rekenen ”

Emma geniet erg van de komst van Carl naar Goal; “ Vanaf het moment dat Carl hier uit de boot is gestapt, heb ik zes uur geslapen. De rest van de tijd heb ik geluisterd naar Carl. Die is voortdurend bezig met het spel. Ik denk dat hij ongeveer 836 keer per dag naar dat eiland staat te turen om te kijken of er zwarte stipjes te zien zijn, wat die zwarte stipjes aan het doen zijn en of ze in het water zitten ”

“ Er gaan honderd vragen door mijn hoofd. Hoe is het met Luc en de kinderen? Dat begint zwaar door te wegen ” Marleen zou erg graag een brief van het thuisfront willen hebben.
Douwe zou niet weten van wie hij een brief kan verwachten; “ Nou ja ik weet niet van wie ik een brief verwacht. Ik heb geen kinderen…….. tenminste niet dat ik weet ”

“ Het was echt wel super leuk voor ons allemaal. De eerste 5 a 6 toeren, dat ging nog wel. Maar daarna weet je in geen 1000 uur meer waar je naar toe gaat. Je gaat naar links en gaat naar rechts ” Marnix vond de robinsonproef erg leuk.

Marleen heeft ook erg genoten van de proef; “ Ik vond het zo plezant de proef. Omdat we allemaal zoveel plezier gehad hebben vind ik het absoluut niet erg dat ik vandaag verloren heb ”

“ Dit is een echt verweneiland ” Emma vindt het fijn op Goal.

“ Die emoties, je kunt ze niet wegsteken. Je probeert die brief gewoon vlot te lezen, maar dat gaat niet. Het is zalig om iets te horen van het thuisfront. Je wacht er al 36 dagen op. Als je al zo lang in de expeditie zit, geeft het je een boost van energie als je iets hoort van je kinderen en vrouw. Ik had het echt moeilijk ” De brief van het thuisfront roept veel emoties bij Marnix op.

Emma geeft aan Carl aan dat ze het niet helemaal eerlijk vind; “ Ik heb de indruk dat je de schuld soms in andermans schoenen schuift ”
Emma merkt dat het tussen haar en Carl niet klikt, omdat hij altijd gelijk moet hebben; “ Ik voel dat Carl niet echt de persoon is met wie je goede discussies kunt voeren omdat hij tegenspreken niet altijd duldt. Ik heb al zo vaak gehoord dat ik niet zo tegen hem moet beginnen omdat hij ouder is. Hij is iemand die altijd gelijk wil krijgen ”

Douwe merkt dat het er op of er onder is bij de volgende proef; “ Morgen moeten we die proef doen als ik die niet win dan lig ik eruit ”

“ Hier word je vier dagen gedwongen om met die persoon samen te leven ” Emma heeft nu wel genoeg van Carl.

Emma over Carl die zich alleen maar druk maakt over het spel; " Hij is zichzelf gewoon helemaal gek aan het maken hier "

“ Het is voor mij erop of eronder. Het is net zoals op de vorige eilandraad, toen heb ik ook alles ingezet wat ik had ” Douwe benadrukt het belang nog maar eens.

Fleur vraagt zich af hoe lang ze het vol gaat houden tijdens de eliminatieproef; “ Het is wel een uitdaging natuurlijk om te kijken wat je lichaam nog kan in dit stadium ”
“ Ik had graag vandaag gewonnen, dan had ik er nog een tijdje ingezeten maar het zat er gewoon niet in ” Douwe vind het jammer dat hij niet gewonnen heeft en merkt dat voor hem na de zwarte stem de Expeditie erop zit.

Marnix ziet al helemaal voor zich  wat  hij tegen Emma zegt als hij op Goal komt; “ Jij mag hier nog even blijven, helaas Carl ”

“ Heb je hem weer de hele dag aan je kop hangen hier ” Fleur ziet Carl liever gaan dan komen.

Marleen moet kiezen, een stem verbranden of een brief van het thuisfront nemen; “ Het gemis wordt ook wel enorm ik voel dat het echt wel nodig is om iets te horen ”

“ Er is ook een VIP-tent, hebben jullie dat al gezien? Dat is voor iemand die niet tegen de beesten kan, die mag daar slapen ” De moeder van Fleur is best opgewekt over het verblijf op het eiland.

Douwe over zijn vertrek door 1 zwarte stem; “ Ik had voor mijn gevoel geen keus. Als ik niet die 6 stemmen gedaan had, dan hadden ze me waarschijnlijk weggestemd ”