Quotes

De meest hilarische en opmerkelijkste quotes van Aflevering 8

Meredith over het nieuwe stemsysteem; “ Er moet wel op ιιn persoon gestemd worden, maar je mag zelf beslissen hoeveel stemmen je geeft. Je geeft er geen of vier of zo en dat geeft een totaal nieuwe wending aan het spel ”

“ Je moet daar niet teveel van wakker liggen ” Marleen maakt zich echter niet veel zorgen over het nieuwe stemsysteem.  

“ Vandaag is voor mij een denkdag, ik weet niet goed wat ik ervan moet denken, ik weet het niet. Ik ben echt volledig in de war vandaag ” Emma ziet het ergste scenario voor zich wat betreft het nieuwe stemmen.

Elbert vindt het een stemsysteem een veel eerlijker systeem; “ Nu verandert het helemaal natuurlijk. Nu je een kokertje krijgt met zes briefjes erin, die je desnoods op ιιn iemand kan in zetten als je dat zou willen ”

“ Je kunt het beste met zijn drieλn samenwerken, dan kom je het verst ” Elbert ruikt zijn kansen en probeert samen te spannen met de andere Nederlanders.
 
Douwe heeft nog steeds een heldere mening inzake Carl; “ Dat ze niet konden stemmen op jou was je redding. Als ik nu op Carl kon stemmen, dan zou ik dat doen. Klaar, weg, opzouten. Die heeft het bij mij bedorven ”
“ Zolang jullie hier zitten zit je virtueel in de finale, maar er is maar plek voor twee personen tegelijkertijd. Zolang je hier zit kun je niet stemmen en kan de rest niet op jullie stemmen, dus je kunt je stemmen opsparen. Het is een bijzondere plek, pak jullie spullen uit en geniet ervan. Er is hier een overdaad aan luxe en daar kun je alleen van genieten als je immuniteit hebt. Nu zijn het Carl en Marnix, maar na een proef kan dat veranderen, want dan komt de winnaar van een van hen de plaats inpikken ” Aldus Ernst Paul tegen Carl en Marnix die plaatsnemen op het nieuwe “winnaars”eiland Goal.

Carl is enorm blij met de survivalkist met veel verschillende dingen erin; “ De kist zit behoorlijk vol. Niet alleen met veel rijst, bloem maar ook kruiden, thee we waren direct in de goede stemming “

Marnix en Carl zijn nog maar net aangekomen op hun nieuwe eiland, als ze tot de ontdekking komen dat er nσg een bewoner is: een lief, klein, schattig aapje; “ Het kwam gewoon bij ons zitten. Dat is tof, zalig ”

“ Hij is net als wij. Kijk eens naar die handjes ” Carl is ondersteboven van het feit dat het aapje gewoon vingertjes heeft.

Het aapje is wel welkom, maar Carl houdt hem wel in de gaten; “ Die aap is natuurlijk leuk gezelschap voor ons en wij ook voor hem denk ik. Maar we zullen wel op ons eten moeten passen, want hij zal er elke keer bij komen zitten. En als hij de kans heeft om zijn pootje in de pot te steken, dan zal dat zeker en vast gebeuren ”

Marnix bedenkt een naam voor het aapje; “ Chico. Noemen we hem Chico?” Carl is het er mee eens; “ Allι, vooruit. Hij is gedoopt, we noemen hem Chico ”
“ Omdat hij een concurrent in het spel is ” Elbert’s reden om Maxime weg te stemmen bij de eerst volgende eilandraad.

Douwe probeert Elbert duidelijk te maken dat het echt niet zo simpel is als hij denkt; “ Als jij zes stemmen krijgt, dan moet hij er al zeven krijgen want anders lig je er alsnog uit ”

Marleen over Emma en haar reactie op het nieuwe stemsysteem; “ Emma was helemaal in de war, en ze was helemaal van slag daardoor “

Carl en Marnix maken zich ondertussen helemaal geen zorgen op Goal ze toasten met de cognac; “ Op onze eerste dag op het winnaars eiland. En dat er nog veel mogen komen “

“ Je kunt er maar beter van genieten terwijl we nog bezig zijn. Want als er morgen iemand komt dan kan het een heel anders spel zijn ” Carl heeft toch het gevoel dat er zomaar iets zou kunnen gebeuren.

Emma voelt zich alweer iets beter na haar dipje; “ Met mij gaat het wel goed nu, ik heb het eventjes wel moeilijk maar ja het is wel een feit dat ik hier echt wel graag ben ik wil dat ook niet ontkennen want ik vind het hier echt fantastisch ”

“ Dat mietjes gedrag heb ik geen zin in. Ja, maar dat moest dan wel. Voordat ik wist zat ik helemaal vol met vlechtjes ” Het vlechtjes idee vond Douwe eigenlijk niet zo heel erg geslaagd.
Meredith merkt dat er rust in het kamp gekomen is; “ Ik denk dat, dat toch wel te maken heeft met het feit dat Carl en Marnix weg zijn ”

Meredith heeft een goed gevoel over de rust in het kamp en heeft heerlijk uitgeslapen; “ Vandaag heb ik keilang geslapen en dat is de eerste keer dat ik mij niet schuldig heb gevoeld. Dat ik zolang in mijn bed heb gelegen, dat wil toch wat zeggen? Anders voelde ik mij altijd schuldig als iedereen al wakker was en ik nog sliep. We houden ons nu gewoon een beetje rustig ”

“ Als we allemaal bij elkaar zijn komt er bij sommige mensen een ander persoon naar boven. Je ziet twee personen een beetje heen en weer rennen en dan ga je ook maar wat doen. Uiteindelijk doe je dan iets dat geen nut heeft, maar sinds deze twee personen weg zijn is het eigenlijk gewoon over met de stress ” Ook Fleur vindt het vertrek van Carl en Marnix niet zo erg en ziet er zelfs de voordelen wel van in.

Meredith is erg tevreden over het eten dat Marleen gekookt heeft; “ Het lekkerste wat ik hier heb gegeten. Echt waar “

Elbert over de Robinsonproef;  “ We komen bij de proef aan en ik snapte er helemaal niks van ”

“ Dat is gewoon niet een proef voor mij ” Douwe is niet erg gecharmeerd van de hangproef.

“ Ik ga altijd voor winst en dan is het jammer als je 2de wordt natuurlijk  2de telt niet he? ” Elbert baalt als hij voor de zoveelste keer 2de is geworden in de Robinsonproef.
Douwe heeft een leuk adres waar zijn brief naartoe moet; “ Nah..Stuur maar naar mij stamcafι ‘De Stee’ ”

“ Die trip naar het vaste land is voor mij heel leuk omdat ik eventjes weg ben van het eiland en het verwondert mij heel hard als je daar aankomt en hoe zwak je bent, hoe zwaar je bent aangetast door ondervoeding en de natuur. Je voelt je echt verloren tussen al die beweging. Maar aan de andere kant schitterend om wagens te zien, om mensen te zien. Normale leven zal ik maar zeggen ” De trip naar het vasteland bezorgt Maxime een goed gevoel.

Marleen gelooft wel dat Maxime iets leuks schrijft naar huis; “ Ik laat het echt aan hem over. Ik reken op hem ”

Meredith vertrouwd Maxime ook volledig; “ Het zal wel okι zijn. Ik denk dat hij dat wel goed doet ”

Maxime in een brief naar het stamcafι van Douwe; “ Hola, hier schrijft een eilandgenoot van jullie zeepiraat Douwe. Wat een gozer, zeg. Recht door zee. Alle hens aan dek en hijsen maar. Tot zo. Groeten van Douwe ”

“ Hola, Helmy en Lindy. Wat n bulldozer van een vent heb je, zeg. Eentje met een hart van goud. Zo`n lieve man net een klein kindje zo speels. Hij moet je vertellen dat hij jullie zo mist ” Maxime beschrijft Elbert precies zoals hij is.

Marnix begrijpt Carl's strategie wel een beetje; “ Ik denk dat Carl wel de mensen naar zich toe zal lokken die voor hem te gebruiken zijn ”
Maxime na zijn terugkomst op het eiland bij zijn oude kampgenoten; “ Ik denk dat ze heel blij gaan zijn ”

“ Het was eigenlijk vrij persoonlijk allemaal ik verschoot er wel van ” Emma is erg blij met de woorden die Maxime over haar geschreven heeft.

Ondanks dat er een hechte vriendschap ontstaat tussen Marnix en Chico, is het tussen Carl en Chico wat minder;  “ Potverdomme, nou heeft hij de boontjes “

Douwe vindt zichzelf maar een stuntel vergeleken met de andere kandidaten; “ Ik ben niet zo`n evenwichtsmonster, mijn andere kampgenoten daarin tegen zijn goed ”

“ Het lijkt me sterk dat ze me wegstemmen ” Douwe heeft ondanks zijn zwarte stem geen gevoel dat hij weggestemd gaat worden.

Emma zou Maxime nooit naar huis sturen; “ Ik vind dat hij in mijn ogen, hij doet alles hij doet altijd zijn best hij is altijd optimistisch “

Elbert heeft niet het gevoel dat hij weggestemd is doordat hij aan had gegeven weg te willen; “ Emma en Meredith hadden toch wel op me gestemd ”

Eιn voordeel: zijn vrouw en kind hoeft hij niet lang meer te missen; “ Als ik ze straks zie op Schiphol wordt het wel heel emotioneel ja. Ik kan nu mijn tranen al niet meer inhouden ”