Expeditie Robinson 2006 - Quotes

 

Sprien
“Linda en Wietske wisselen constant van gedachten, ze hebben geen eigen mening en spelen een rolletje”, aldus Lenny die niet blij is met het gedrag van Linda en Wietske.

Ook Bernadette heeft door dat ze wel heel goed naar elkaar luisteren: ”Ze praten elkaar ook steeds na, vullen elkaar aan.. Het is net een eeneigen tweeling, maar dan heel nep.”

Ernst-Paul geeft Curd, maar ook de andere afvallers, een tip:” Koen en Olga zijn er heer en meester van hun privé-resort en het is nu al duidelijk dat iedere nieuwe afvaller van goeden huize moet komen om er een plekje te veroveren.”
Olga en Koen staan aan de waterkant te kijken wie er naar hun eiland komt.
Olga:
“Bye-Bye peace”
Koen: “Nee, onze eigen peace blijft”
Het is duidelijk dat ze liever met zn tweeën op het eiland gebleven waren. Als ze zien dat Curd in de boot zit zegt Koen: “Is het Curd? Godverdomme, ook dat nog”
Olga probeert nog een beetje lief te doen: ”Vriendelijk zijn, een beetje zwaaien”

“Hij is wel het slachtoffer van zn eigen afspraakje” Olga doet een schot in de roos.

Ignazio vindt het al veel te lang duren: ”Aah, eindelijk dan eens post.”
“Ik noem ‘m Cornell, dat is een uroloog bij ons in het ziekenhuis, en die loopt altijd heel hard.” Bernadette heeft een geschikt kreeftje gevonden.

Ook Ignazio ziet het wel zitten met zijn kreeftje. ”Ik heb 200% vertrouwen in bijoux, ik hoop dat hij zich nu niet te moe gaat maken en dat hij zijn krachten spaart voor straks in de race.”

“Als je niet wint, heb je het zelf niet gedaan, dan heeft je kreeftje het gedaan.” Bernadette is tevreden met wat ze krijgt.
Ignazio geeft zn kreeft nog een extra aanmoediging mee: ”Ik heb bijouxkke gepakt en gezegd, bijouxkke, als je het niet goed doet eindig je in de pot en als je het wel goed doet laat ik je vrij.”

”3, 2, 1, racen!” EP haalt het plankje weg en de race kan beginnen.

Lenny ziet dat het er goed voorstaat: “De wind staat goed mee dus het ziet er heel goed uit voor Fons.”

”EP haalt dat ding omhoog, en ze blijft gewoon staan! Dwarse pubers” Het kreeftje van Linda heeft een koppig karakter.
Bernadette moedigd haar kreeft aan: “Do it for me Cornell!”

Fons heeft last van een blessure. Lenny:”Plots kreeg hij kramp in zijn linkerkuit. Daar gaat bizu voorbij, en Cornell zien we helemaal al niet meer.”

“Ik heb nog geen proef gewonnen. En de sportvrouw wint de proef met het kreeftje.” Bernadette is blij met haar eerste winst in het spel.

Linda ziet de boterham met pindakaas: ”Ik had ‘m al op voordat ik ‘m zag
”Die kipnuggets komen naast me staan en dat is gewoon verschrikkelijk” Lenny zit zich te verbijten terwijl Ignazio naast met ín de kipnuggets zit te bijten.

Lenny heeft de dropjes gekocht, maar..: “Die dropjes smaakten klote, want een dropje voor een Belg is niet het lekkerste wat er is.”

”Als je teveel prijzen voorbij ziet gaan heb je straks niks!” Wietske gaat nu toch ook eens bieden.

Curd vangt een hele grote vis. Dat komt hem erg goed uit. “Mooier kan ik mij mijn eerste dag niet voorstellen.”
”Nog 10 dagen hè, en we zijn thuis” Lenny is de enige die geen eten heeft gehad, behalve dropjes.

Lenny ruikt zijn kansen “Wietske, van mij mag je álles opeten hoor, je kunt het!”

Linda vraagt zich af hoe ze zo ver is gekomen. Bernadette: “Dat komt allereerst omdat je eerst een complot had, met zn vijven.”

“Ik had wel zoiets van.. dat me hand vanzelf ging.” Linda kon zich niet bedwingen.

Lenny vond dat hij de kipnuggets wel verdiende ”Ik heb ze een brief achtergelaten in het vorige robinsonspel, en dat waren ze duidelijk vergeten.”