Expeditie Robinson 2006 – Quotes

De halve finale

maud
Ernst Paul: "Op het afvallerseiland Isla Monte lijkt op dag 45 de ergste kou uit de lucht. Zelfs linda voelt zich er inmiddels thuis."

"De expeditie is zo goed als ten einde en er zijn heel wat dingen gebeurd. Zo rijk als ik me nu voel heb ik me nog nooit gevoeld. En dat alles door wat je meemaakt in 46 dagen op een eiland. Losereiland... Geweldig. Ontzettend veel respect. Helemaal voor Olga en Koen. Hoe mooi ze het hier hebben gemaakt." Linda maakt de balans op.

Koen dicht Isla Monte bijzondere krachten toe: "We hebben uitspraken gedaan over wat we zouden doen met de nieuwkomers, maar als je die mensen voor je neus ziet wordt het veel gematigder. Curd is een ander mens op dit eiland. Ik kan het echt goed met hem vinden hier. Ook Wietske is anders, dus dit eiland zal wel goede `vibes`geven. Dit eiland straalt rust, eerlijkheid, maar vooral bescheidenheid uit. Waarschijnlijk door zijn kleine omvang, maar het is groot in power."
Olga begroet Ignazio die zojuist op het eiland is aangekomen: "Hey, Welcome to the losers island, loser.

"Ik vind het gewoon het mooiste eind. Dat de bedenkers nu het slachtoffer zijn. Ignace en Lenny. Ignace is nu het slachtoffer. Het is een mes in je rug op het laatste moment. En lenny wordt het slachtoffer als de stemming in Nederland is. What goes around, comes around." Olga analyseert actie en gevolg voor Ignazio en Lenny.

Ignazio past zich snel aan aan zijn nieuw omgeving: "Nu ben ik ook een loser. Loser, nothing but a loser."
Koen fantaseert er op los"Weer een gekke wending. Het kan alleen nog maar gekker als Evi de finale speelt tegen EP of zo." En ziet het dan zo voor zich: "Ze hebben een complot gesmeed tegen alle kandidaten."

Lenny en Bernadette bewonderen het onweer waarbij het behoorlijk bliksemt. Bernadette: "Wauw, machtig gezicht, he. Ik vind het wel leuk dat ze voor vuurwerk hebben gezorgd, de laatste avond voor ons hier, vind je niet?" Waarop lenny antwoordt: "Dat hadden ze niet moeten doen. het is teveel van het goede."

Op isla Monte moeten ze al hun spullen inpakken voor vertrek. Koen vraagt aan Olga: "Wil jij dat bordje `gevaarlijke hond`hebben?"
Koen is al uitjes aan het plannen voor als hij weer thuis is: "Ik ga met mijn dochter Rio slakken plukken en die ga ik dan klaarmaken en dan zeg ik: Papa heeft kilo`s van die beesten gegeten, vandaar dat hij zo traag loopt."

Evi verwelkomt de afvallers: "Welkom allemaal, op deze eilandraad. Van deze plek werden jullie allemaal weggestemt en vertrokken jullie naar Isla Monte, en jullie vragen je waarschijnlijk af wat jullie hier nu zitten te doen."

"Ik ben heel blij dat ik toch zo relaxed ontvangen ben, en dat ik ook wel verrast was dat ze een knus kampje hadden. De inrichting was echt heel mooi, dat moet ik wel zeggen. Chapeau voor de mensen die dat gedaan hebben." Ignazio over zijn ervaringen, al waren ze kort, op Isla Monte.
Ernst Paul legt uit: "Zometeen gaan jullie allemaal één voor één, één stem uitbrengen van wie jullie willen dat hij of zij kan terugkeren om te strijden tegen Lenny en Bernadette. Het is nogal een gewichtige beslissing, maar dat is de laatste opdracht voor vandaag. Degen die uiteindelijk wordt gekozen keert terug in de expeditie. Voor de andere vijf eindigt de expeditie hier op de eilandraad en keren jullie terug naar de beschaafde wereld."

"Als ik hoor dat het om stemmen gaat schrik ik, omdat ik twee personen in mijn hoofd heb die ik het allebei gun." Wietske moet een moeilijke ekuze gaan maken.

Olga ziet de bui al hangen: "Voor mij heeft het geen zin, want als mensen één keer mij de kans hebben ontnomen, waarom zouden ze mij dan nu wel een kans geven."
Curd motiveert zijn stem op Olga"Ik vind dat jij de grootste verandering hebt doorgemaakt tussen het begin van de expeditie en nu. Ik heb enorm veel respect voor je." Maar laat toch even weten hoe hij er zelf over denkt. "Uiteraard zou ik liever zelf de finale spelen." Om haar vervolgens toch succes te wensen. Tot slot heeft hij nog een woordje voor Koen: "En Koen, sorry, maar ik kan maar op één iemand stemmen."

"Voor mijzelf heb ik de expeditie al gewonnen, maar nu ik in de finale zit wil ik nog verder en de expeditie winnen. Ik weet niet welke proef er komt, maar ik geef 100 procent." Olga gaat voor de winst.
Bernadette en Lenny proberen in te schatten wie er in het bootje zit dat aan komt varen. Lenny: "Het is Koen." Bernadette: "het is Koen, oh oh wat goed! Dat zou ik gaaf vinden." Lenny staat op om het nog beter te kunnen zien: "Ik denk dat het Wietske is." Maar dan pas zien de het beide goed: "Olga !!"

Olga doet een bekentenis: "Ik sta op die boot en ik ben zenuwachtig, omdat ik niet kan zwemmen."

"Lenny, Gefeliciteerd, jij bent de eerste finalist van de expeditie. Olga en Bernadette, één van jullie tweeën wordt de tweede finalist. Jullie zullen nog evne geduld moeten hebben. Vier maanden geduld om precies te zijn. $ maanden geduld en dan weten jullie wie er naast Lenny gaat zitten op die finalestoel. De expeditie hier is voorbij. Gefeliciteerd dat jullie het allemaal zover hebben gebracht." Ernst Paul sluit deze expeditie af.

De Live Finale

lord menno
Wietske is blij dat ze heeft meegedaan met de Expeditie: “Het kost veel, maar het levert ook veel op.”

Lenny heeft respect voor Olga: “Olga zit hier naast mij dus ik denk dat ze het verdient heeft.”

Bernadette is helemaal verbaasd dat zij een stem krijgt van Wietske: “Nee, eigenlijk had ik het niet verwacht, omdat je toch in een beetje in een positie zit waarin je andere hebt weggestemd en dan verwacht je niet van degene die je hebt weggestemd een stem.”
Olga vond het pas spannend worden toen het 2-2 werd: “Nu begint het spannend te worden.”

Bernadette vindt het jammer dat ze eruit ligt: "Ja, jammer hè, ik had wel graag die derde stem gehad en ik ben ook wel een beetje teleurgesteld, maar aan de andere kant, ik had het ook wel een beetje verwacht. Ik was verbaasd van Wietske haar stem en die van Koen, maar de rest had ik wel een beetje zo gedacht.”

Lenny heeft al wilde plannen voor de 50.000 euro: “Ik heb nog geen concrete plannen, maar we hebben juist een huisje gekocht en er moet nog veel in gebeuren. We kunnen nog veel meubeltjes gebruiken. We zijn een jong koppel. Met 50.000 euro extra, ik denk dat dat meegenomen is.”
Mevrouw Urashova verteld over een echte winnaar (Olga vertaald het): “De winnaar is niet degene die 50.000 euro krijgt en niet wie de expeditie wint. Voor haar heb ik het allang gewonnen, voor heb ik gewonnen toen ik moest zwemmen, want ik ben bang voor water.”

Pieter-Nel geeft een reactie op de fanatiekheid van Lenny: “Ja inderdaad, Lenny is zeer competatief, zowel op het voetbalplein als bij allerlei spelletjes, zoals 4 op een rij, als hij dat niet wint laat ik hem gewoon winnen.”

Lenny heeft toch wel spijt dat hij Ignace eruit heeft gestemd: “Ja Ignace had hier kunnen zitten, want hij was mijn maatje en hij is nog steeds mijn maatje, maar ik ben er zeker van dat hij mijn grootste supporter is.”
Het stelde Ignace teleur dat Lenny hem eruit stemde: “Ik vond het spijtig en het heeft mij verdriet gedaan. Ik heb ook proberen hem om te praten, maar toen ik zag dat hij gewoon ging voor het spel, zei ik: Ja Lenny ga ervoor nu, maar je moet wel winnen.”

Zou Ignace hetzelfde als Lenny hebben gedaan? “Nee, ik had daar mijn woord niet gebroken. Ik had wel het spel uitgelegd aan beide. Ik had nooit tegen Lenny gestemd, dat is gewoon niet in mijn aard. Het was stom eigenlijk. Het was eigenlijk stom. Nu blijkt ook dat het stom was, maar ja zo zit ik in één als ik mijn woord geef dan is dat heilig voor mij. Ik heb er helemaal geen spijt van, hoe het is afgelopen. Het was een heel goede les, het was eigenlijk de enigste les voor mij geweest op de hele expeditie."

Olga vindt zichzelf de beste:
“De mensen moeten gewoon op de beste stemmen. Dus stem OLGA!!!”
Olga wilde zich bewijzen: “Ik wilde mij bewijzen voor mijzelf niet voor iedereen, want ik heb al zo vaak gezegd: Je hoeft aan iemand niets te bewijzen, dan ben je meteen verloren. Je moet alles wat je wil alleen aan jezelf bewijzen.”

Ignace maakt de mythe over seks waar: “Ik heb daar helemaal niet aan gedacht op het eiland. Ik moet wel zeggen: dat ik het moeilijk had met slapen, dat ik dacht: Ik ga maar wat doen, maar ja, het lukte toch niet.”
Lenny vindt niet dat hij het slap heeft gespeeld, door complotten te maken: “Dat vind ik niet, het is mijn spel geweest en ik zag het spel zo, ik ben de hele tijd voor het spel gegaan, niet om vrienden te maken en ik heb er één hele goede vriend aan over gehouden en daar ben ik heel blij om.”

En eindelijk maakt Ernst Paul de winnaar bekend: “En de winnaar van Expeditie Robinson 2006 wordt:….OLGA!!!”