Expeditie Robinson 2006 - Quotes

Quotes aflevering 5

maud
Ernst Paul opent de aflevering: "13 dagen, 3 eilandraden en al 5 afvallers. Een ongekende start van expeditie robinson. Toch zullen de overgebleven expeditieleden vandaag opnieuw op de proef worden gesteld, want de kampen worden heringedeeld."

"Ik ben begonnen met de expeditie om grenzen te ontdekken bij mezelf. Het is gebleken dat ik die grenzen heb ontdekt en daar ook overheen ben gegaan. En daar wil ik wel wat mee gaan doen, maar dat kan ik niet hier." Saron neemt afscheid.
Klaar ziet niet veel in lootjes trekken: "We gaan lootjes trekken? Ik denk ja natuurlijk gaan wij geen lootjes trekken, want wat heb ik daaraan? Dan zit ik straks met allerlei grofvuil opgescheept. Wietske is te dun, Linda is te lastig. Dus eigenlijk komt mij die vriendschap ontzettend goed uit, want nu kan ik met een gerust hart zeggen jullie hebben het ook goed."

Curd over zijn favoriete mannen: "Ik had drie mannen in mijn hoofd, dat zijn Ignace, Lenny en ikzelf uiteraard."

"Hij is van de alternatieve kant en ik leef in 2006. Dat moest verrekend worden. Robin is iemand die macht misbruikt. Dat is voor mij wel duidelijk." Koen is geen fan van Robin.
Klaar is zeer verbaast dat de verdeling van de dames zo makkelijk verloopt: "Ja zeggen ze fantastisch. Men bek viel open. Ik had alles kunnen voorbereiden aan spel en drama, is niet nodig het gaat gewoon vanzelf. Precies de zwakke schakels blijven achter... en ze zijn er bij mee... af en toe heb je echt wind mee."

"Ik denk dat er een hele fijne klik met Klaar kan komen. Dat wens ik je wel toe." Robin spreekt achterblijver Werner moed in.

Robin probeert Bert te plagen: "Bert is zijn kamer aan het opruimen want de vrouwtjes komen." Maar Bert is niet gek: "Nee, ik wil weten dat als jullie vertrekken, dat wij alles nog hebben."

Michelle: "Klaar, wil je alle mango`s gewoon meenemen?"
Klaar: "Ah joh, gewoon voor te lachen, voor de bloody gein."

"Wilde ik mango`s achterlaten? nee, waarom? Ik bedoel het is 10 minuten lopen en dan heb je er 200. Dus het lijkt mij, als je de hele dag niks gedaan hebt, dat je wel eeeventjes 10 minuten krachtinspanning kan leverenom 200 mango`s te gaan plukken... niet eens plukken... rapen." Klaar ziet geen reden om mango`s achter te laten.

Robin laat geen misverstand bestaan: "Ik heb heel leuk afscheid genomen van Werner. Van Koen wat minder leuk, maar het was ook niet de bedoeling dat dat leuk zou zijn."
"Als je voor robinson gaat dan moet je wel een beetje af kunnen zien, en ook wel een beetje pijn kunnen lijden. Doorzetten, niet zeuren, we meoten er doorheen en zo snel mogelijk." Bernadette is niet flauw voor de dames.

Ignazio: "Eenmaal uit de jungle zien we ons nieuwe strandje. We waren meteen voor 200% opgefokt.

"We laten een vettige boel achter en we gaan naar het paradijs." Lenny is blij het vrouwenkamp te zien.

Klaar aan de andere kant treft een heel ander beeld: "Wanneer komt de werkster?" waarop Koen antwoord: "De werkster komt elke avond. Ze heet eb en vloed."
Robin en zijn kampgenoten balen dat ze zonder bijl zitten. Robin: "Lenny, hoe zou jij dat aanpakken, de man der wet?" Lenny: "Ik stuur Ignace." Robin: "Jij stuurt je knokploeg? Ik denk dat we Ignace als laatste troef moeten houden eerst een vreedzame onderhandeling." Ignace komt erbij: "En anders word het slaan." Robin: "Dan neem ik het over en benoem ik jou tot krijgsmeester. Dan ben jij de minister van Defensie en Aanvallen."

Ignazio belt met zijn vrouw en heeft boodschap voor zijn moeder:"Zeg maar tegen moeder dat ze zich geen zorgen maakt. Ik eet hier genoeg."
Curd trekt een heel blik koosnaampjes open als het met thuis belt: "Nathan, hoe is het ventje? Poppemietje, poppemietje? Hoe is het, kippeke? Hoe is het met snoezepoezeke?"

"We gaan winnen omdat we heel strijdvaardig zijn geworden. Zeker door bepaalde elementen die ons niet aanstaan zoals: bijlen weg, mango`s weg. We gaan ervoor met zijn allen." Wietske zoekt revange.

Lenny gaat er ook voor: "De andere groep heeft problemen op de ladder. We gaan er in één ruk naar toe. We ruiken het bloed."