Expeditie Robinson 2006 Quotes

 

Sprien
Tijd voor het samensmeltingsfeest. Klaar: ”Jongens, wat mag ik jullie áánbieden?”

”Als je de tafel ziet denk je gelijk van..’wauw’. Mijn mond liep direct vol met speeksel. “ Wietske staat te watertanden bij het zien van al dat lekkers.

EP komt met een boot naar het strandje. Linda: ”Ik zie ernst-paul aankomen. En ik had zoiets van, dat is óf goed nieuws en aan de andere kant had ik ook wel een kriebel in mijn buik van.. oeehh..”
“Ik hoop dat ik lang op het competitieeiland mag blijven.” Lenny ziet het niet zitten om naar het afvallerseiland te gaan.

Klaar mag ook een extra stem uitdelen. ”Bernadette, omdat jij zo verschrikkelijk veel capaciteiten hebt ga ik het aan de runner-up geven!”

”People, be sweet to me!” Aldus Olga, die de extra stem in de pocket heeft.

Olga heeft een beetje teveel gegeten: “Ik voelde met net als een ballon.”
De twee kampleiders nemen definitief afscheid.Vanaf de boot roepen ze nog wat adviezen naar de deelnemers
Robin:” Genieten hè!!”
Klaar:” En winnen!”

Ignazio is het gezeur over het ‘complot’ beu: “Er beginnen nu gesprekken over de stemmingen, en dat geeft wel een domper op de sfeer.”

De ‘drie’ zonderen zich even af.
Koen:
“We houden een meeting.”
Bernadette: “Een meeting?”
Koen: ”Ja, er zijn duidelijk aan de overkant ook meetings geweest.”
”Komen we met de boot aanvaren, iedereen kijken waar we terechtkomen en wat doet Linda? Ze zit achterstevoren haar nagels schoon te maken. Dan denk ik.. Meid, blijf thuis” Bernadette heeft in de gaten dat het niet meer om ‘een echte robinson’ gaat en daar is ze niet blij mee.

“Je moet heel die vis demonteren om die haak te pakken te krijgen.”. Koen gaat vissen maar vangt niet veel soeps.

”Noord tegen zuid, *boem*, één voor één geliquideerd” Olga is pisnijdig over het gedrag van voormalig kamp noord. Als Ignazio zegt dat ze alleen maar onrust stookt, is de maat vol: ”Nee, er is geen onrust. Morgen zit je hier rustig zonder mij. Dus mag ik praten, of moet ik permission vragen?”
Ignazio legt zich erbij neer: “Ik zal erover ophouden, jij mag het laatste woord hebben.”

Olga, Bernadette en Koen houden een gezamelijke biecht.
Olga:
“Vanavond verlaat ik het eiland, dus dit is de laatste dag om met deze gezellige groep te zitten. Morgen zit ik lekker alleen. Ik hoop dat Bernadette en Koen het lang volhouden op dit eiland.”
Koen: ”Neenee, ik zou het liefste zo snel mogelijk meegaan. En dan wachten wie er komt. Als er van dat groepje nog wat afvallers naar het eiland komen is het payback-time.”
”Wietske en Linda hou ik in het spel, terwijl die in mijn ogen het niet verdienen om in het spel te blijven. Ik vind ze de zwakke schakels, maar ze passen in mijn tactiek.” Lenny is misschien íets te openhartig.

Curd geeft een beschrijving van Olga: "Olga is ook echt een vrouw met ballen, zowel van boven als van onder."

Als Evi, tijdens de eilandraad, aan Bernadette vraagt of sfeer nog altijd goed is antwoordt die wat teleurgesteld: “Nou nee.. van samensmelting is eigenlijk weinig sprake.”
Tijdens de samensmelting vlogen de vonken eraf.
Bernadette: Discussie kun je niet aangaan, je kunt net zogoed tegen een muur praat hun hebben nu eenmaal dat standpunt ingenomen. Dus discussie is niet mogelijk.
Ignazio: Maar we hebben toch openlijk op  al jullie vragen geantwoord
Olga:
”Ja, jullie antwoord was, ‘Whatever jullie zeggen, jullie worden één voor één geliquideerd in de volgorde die we al hebben bepaald”
Lenny: “Ik denk dat je niet moet vergeten dat we een spel aan ’t spelen zijn, en bij een game is er een tactiek. En zo geraken wij het verste.”
Olga: “Mag ik dan ook de tactiek van Lenny open maken. Lenny zei tegen mij: ‘Eerst gaan jullie drie (ze wijst naar Koen, Bernadette en zichzelf), en dan de twee meisjes. Wij drie gaan nooit op elkaar stemmen’ Ik vroeg waarom wij die kans niet verdienen om het spelletje te spelen. Toen zei hij: ‘Jullie zijn sterker dan die twee. Die zijn altijd apart. Wij vinden ze minder leuk. Ze worden gebruikt, en daarna weggestemd.’ Dus dat is de tactiek van Lenny”
Lenny gaat verder: ”Het woord gebruikt heb ik niet gebruikt.”
Olga: “Nee, dat heb je niet gebruikt.”
Lenny: ”Waarom zeg je dat dan? Je bent gewoon aan ’t liegen nu. Je probeert nu woorden in mijn mond te leggen die ik nooit heb gezegd.”
Olga: ”Bernadette, heeft hij dat gezegd?”
Bernadette: ”Ja, dat heb je gezegd Lenny.”
Er volgt nog een hele discussie en als laatste krijg Koen het woord: “Ja, ik wordt hier gewoon ziek van, ik bedoel, natuurlijk sta ik achter mijn kamp. Het is zo’n ziekelijk boel, dat Expeditie Robinson er voor mij gewoon door verpest wordt en ook voor ons kamp. Het is hun tactiek, hun logica, het zal nooit de mijne zijn. Ik neem het woord ‘fair play’ in de mond, maar dat is blijkbaar een woord wat geen betekenis heeft. Ik ben het beu om erover te praten, dus ik blijf er liever stil over.”
Olga praat nog even na met Evi nadat ze is weggestemd. Als Evi vraagt of ze teleurgesteld is, blijkt dat dat niet zo is. Olga: “Ik had geen tactiek, ik zei tegen hun: It’s not you playing the game, the game is playing you. Ignazio noemt het naïef, ik noem het naïef als hun denkt dat je meer dat je een maand van te voren Expeditie Robinson kunt voorspellen.” (aflevering 8 )