Expeditie Robinson 2006 - Quotes

 

maud
"als ik op de boot zit probeer ik te gokken welk eiland het wordt. We komen bij een klein eiland en ik hoop dat het niet dat eiland wordt, maar toch varen we naar dat eiland toe." Olga wordt naar haar eiland gebracht en ze gaat op onderzoek uit: "Ik begin gewoon te wandelen, want ik zie dat het eiland maar klein is. dus ik wil meteen weten wat er aan de andere kant is, wat voor bomen, wat voor rotsen." Haar conclusie: "Alleen rotsen, geen strand. Ik kan niet zeggen dat het meeviel, het viel tegen, wat nu? Ik kan geen vuur maken, ik kan geen bed maken, ik eet geen slakjes, dus ik had zoiets van: mag ik weg?"

Koen vertelt over de eilandraad: "De sfeer op de eilandraad was verschrikkelijk, heel gespannen. om verschillende redenen. De hoofdreden was dat wij er als sitting ducks zitten."
"Ik ben er van overtuigd dat het idee van Ignace kwam omdat hij het nodig had. Jij had het niet nodig en Curd had het niet nodig. Ignace had het nodig. Die meisjes hadden het zeker niet nodig, want die kunnen de finale nooit halen. Die zouden nog verliezen van een dove, blinde man in een rolstoel." Koen spreekt met Lenny over het complot.

Het excuus van Ignazio nadat hij 10 minuten naast het kwartier had gerekent. "Ik was in slaap gevallen."

"Voor mij staat Lenny en achter mij komt Koen. Dus ja, ik maak me op dat moment best wel zorgen." Wietske heeft weinig hoop de proef te winnen. "Op dat moment bedenk ik een tactiek: Stil blijven staan!"
Linda is even de weg kwijt als ze in het sjieke hotel binnestappen: "Ik durfde mijn spullen niet op de grond te zetten. Ik sta daar met mijn spullen, zo van, mag je dat hier zo op de grond zetten?"

"Curd, jongen, hoe is dat nu mogelijk? Moet je zien. Afschuwelijk, zo`n baard." Curd schrikt als hij zichzelf voor het eerst sinds tig dagen weer in de spiegel kan bekijken.

Ignazio tegen Bernadette over hun en Koen: We doen het niet slecht als oudjes, he? Bernadette: "Koen is meer teleurgestelt." Ignazio:
Straks is dat weer vergeten. Straks heeft hij een goeie dikke vis en dan is dat weer van hem af." Bernadette: "Ja, die vist het wel weer van zich af. Die lacht zo wel weer met Lenny.
"Ik heb nog nooit van mijn leven vuur gemaakt. In het boekje stond: een klein beetje touw en kleine takjes, en dan ga je met die stick heel snel en hard. Dat doet pijn aan je vingers en dan zie je van die kleine vonkjes opspringen. Je ziet rook maar het brandt niet. Olga merkt dat het uit een boekje makkelijker lijkt dan het in de praktijk is.

Ignazio is de kok van de dag: "Jongens hoe willen jullie de karakollen? krokant, of heel krokant?

Koen is gallant: "Bernadette ik kan je vanavond alleen een hotel met zeezicht aanbieden Iganzio valt hem bij: "Maar wel met meer dan 5 sterren." En Bernadette kan dat wel waarderen: "Wat wil ik nog meer? Drie mannen en een Vijfsterren hotel met zeezicht."
"Curd, Wietske en Linda komen terug van het hotel en het eerste wat linda zegt: Nu ga ik een mangootje eten. Dan krijg je het het gewoon. Dan hebben ze de dag ervoor ongelooflijk veel gegeten. En terwijl ze weet dast wij allemaal heel veel honger hebben, gaat zij een mangootje pellen. om gek van te worden." Lenny baalt flink als Linda en Wietske voor zijn neus een mago opeten en ook Ignazio wordt er een beetje zuur van: "Die heb je goed kunnen bewaren die laatste mango."

Bernadette haakt als eerste af bij de buikspierproef: "Toen die balk naar beneden kwam had ik al moeite. Het is echt geen proef voor mij, bovendien heb ik 4 keizersneden gehad, dus ik heb geen buikspieren

"Ik had wel iets meer verwacht van een politieman." Ernst-Paul tegen Lenny die als 2e opgeeft bij de buikspierproef.
Op de vraag of hij nog langer zou hebben volgehouden antwoordt Ignazio: "Ik had wel door kunnen gaan ja, maar ik ben lange minuten gewend zoals de vorige proef heeft laten zien

"Wat kunnen simpele dingen je gelukkig maken: Droog weer, de geur van vuur, de koekjes die ik elke ochtend maar van bloem, zout, water en een beetje olie. Geen haast, geen auto`s, geen mobieltje, geen e-mails. Peace. Olga voelt zich happy op Happy Day.

Curd bied zich aan: "Mocht het nodig zijn, dan wil ik best die prijzen iedere keer oop mij nemen en die mensen rustig achter laten, als dat eens timulans is om een leuke, gezellige avon te hebben."
"De boom in met die tactiek. Vanaf nu volg ik mijn Robinson-hart." Lenny brengt zijn stem uit.

Ernst-Paul leest de stemmen voor: "De eerste stem... Koen." Koen corrigeert degene die zijn naam fout heeft geschreven: "Met een K." Ernst-Paul vervolgt: "Enfin, de tweede stem... goed geschreven." Koen: "Perfect." Ernst-Paul: "maar wel de tweede voor jou."

Op de vraag van Ernst-Paul of ie gelukkig is dat ie revange heeft genomen of dat ie Olga weer ziet antwoordt Koen: "Beide, Alleen op een eiland met een playmate of the Year, ik heb wel eens minder leuke dingen gedaan."