Verslag aflevering 11

Vreetpartijen in het Paradijs

Op het zelfde moment dat Curd richting Isla Monte vaart, bespreken de overgebleven kandidaten op Cassaya de unanieme stemuitslag tijdens de eilandraad. Verbazing alom, want waren Wietske en Curd niet heel close?
Bernadette hecht weinig waarde aan de eensgezinde verklaringen van Wietske en Linda. Ook Lenny is er nauwelijks van onder de indruk. Het gesprek verloopt eigenlijk uiterst onbevredigend.
Curd, totaal onwetend van de vragen die de unanieme stemuitslag met zich mee heeft gebracht is onderweg naar Isla Monte. Het kleine eilandje is inmiddels veranderd in het vakantieresort van Olga en Koen. En iedere nieuwkomer moet van goeden huize komen om daar een plekje te veroveren.. De komst van Curd wordt dan ook met enige scepsis gadegeslagen.
Maar Olga maant Koen om toch vooral vriendelijk te blijven. En zo is de ontvangst van Curd hartelijk. De Belgische slager lijkt gepast onder de indruk van alles wat Olga en Koen voor elkaar hebben gekregen. Olga maakt het Curd niet makkelijk en confronteert hem met zijn stemafspraak. Een afspraak die Curd en zijn kornuiten eerder belachelijk dan geloofwaardig maakt. Curd kiest eieren voor zijn geld en accepteert het regiem van Koen en Olga.
Op Cassaya is er post tijdens de maaltijd. De deelnemers moeten een snelle heremietkrab uitzoeken die hen zal vertegenwoordigen bij de Robinsonproef.. Bernadette noemt haar krab Cornel naar een uroloog in het ziekenhuis die altijd heel hard loopt. Bijou is de krab van Ignace en Fons gaat racen voor Lenny.
In een veredelde sjoelbak racen de krabben naar de eindstreep. Bernadette, onder de indruk van de entourage (prachtig met die vlaggetjes), is al lang blij… ze hoeven zich niet zelf in te spannen, dat doen de krabben. De race vormt de inleiding tot de grote robinsonveiling. De winnaar van de race wint 200 dollar, numemr twee wint 150 dollar, nummer drie 100 dollar en de laatste twee winnen ieder 50 dollar. Met dit gewonnen geld mogen de kandidaten bieden op allerlei lekkers en artikelen die het verblijf op het eiland aangenamer maken.
Fons van Lenny doet het prima.. Ook Bijouke van Ignace gaat als een speer. De belofte dat hij bij winst niet in de pan zal eindigen geeft extra power aan de krabbenpootjes. Jammergenoeg krijgt Fons last van kramp in de linkerkuit. En zo krijgt Cornel ruim baan en wint. :D
Ignace wordt 2e, Lenny 3e en Linda en Wietske eindigden als laatsten.
Bernadette vindt het wel grappig dat zij als sportvrouw een proef waar ze zich zelf helemaal niet voor hoeft in te spannen. Dan begint de veiling. De eerste aankoop, een boterham met pindakaas, gaat voor 40 dollar naar Linda. Vervolgens koopt Bernadette de witte stem voor 55 dollar. De kipnuggets gaan naar Ignace, gevolgd door het biertje, sigaretje en kopje koffie. Bernadette wordt vervolgens de nieuwe eigenaresse van de shampoo en een heerlijk warm dekentje en de overheerlijke hamburger met friet!!! Zo weggekaapt voor de neus van Lenny die vervolgens de dropjes weet te bemachtigen. Iets waar hij helemaal niet blij mee is, want een Belg houdt niet van drop. Gelukkig komt er nog een heerlijke pizzapunt. Maar in de hoop op iets beters laat Lenny deze lopen voor Wietske. Jammergenoeg voor hem is de veiling afgelopen.
Op Isla Monte vangt Curd een enorme vis. Dat is op zijn eerste dag een goeie binnenkomer. Het doet zijn komst zeker goed, want ook Olga heeft besloten Curd te accepteren.
Op Cassaya is men een beetje zat van het slechte weer. Iedereen slaapt slecht. Lenny heeft daarbij nog een probleem en dat is honger. Maar in dat laatste kan de eliminatieproef verandering brengen.
Alle kandidaten zitten aan een lange tafel met voor hun neus een bord vol heerlijk eten. De borden wegen precies 2100 gram. Daarvan mogen de kandidaten precies 1 ons opeten. Maarrrrrr… als je jezelf veilig voelt, dan eet je gewoon je hele bord leeg. Ignace gaat voor het hele bord.. evenals Bernadette en Linda. Maar Lenny, gamer als hij is, gaat voor het ons en ook Wietske wil deze proef voor immuniteit graag winnen. Het is Lenny die ook deze maal met de immuniteit aan de loop gaat.
Wietske en Linda zijn bezig met een charme-offensief, want zij voelen zich toch een beetje in de gevarenzone. Bernadette heeft het daar niet zo op en verbaast zich er een beetje over dat de meiden eerst niet met haar wilden praten en nu het complot niet meer bestaat net doen alsof er niets gebeurd is.

En opnieuw is het weer slecht. Voor Ignace wordt het allemaal teveel en heeft een gesprek met de dokter. Hij heeft werkelijk geen enkele nacht goed geslapen en hij krijgt een slaappil voorgeschreven.
Deze helpt en dit komt zijn energie ten goede.

Linda vraagt zich af waar ze het allemaal aan verdiend heeft. Zomaar op een eiland, de samensmelting halen en dan nu de laatste 5. Ze heeft geen idee hoe het komt dat ze zover is gekomen. Bernadette weet het wel… de mazzel om op het goede eiland te zitten en daarna het complot.
Dan is de eilandraad daar. Wietske en Linda stemmen op Bernadette, de andere 3 stemmen op Wietske. Afspraak? Ik weet het niet, maar feit is dat Wietske richting Isla Monte vertrekt en daar de Curd waar zij het zo goed mee kon vinden, weer zal ontmoeten.. Maar of ze nu nog welkom is?? En of Olga en Koen voor haar net zo veel begrip zullen hebben als voor Curd?

Terwijl de 4 overgebleven kandidaten terugvaren naar Casaya arriveren in het diepste geheim onverwachte gasten. Hoe alles zich gaat ontwikkelen…
Dat zien we volgende week..... ::zwaai::