Verslag aflevering 9

Pact van 5 gebroken

cynneke
Olga is vertrokken naar het afvallerseiland. Ze komt op een klein eiland met weinig eten en ze heeft slecht een klein beetje meel en rijst en een dagboek gekregen in een kist. Het valt haar in eerste instantie tegen, er is geen strand, alleen rotsen.  Met alle mogelijke moeite probeert ze vuur te maken en aangezien ze maar alleen is, heeft ze ook niemand om op terug te vallen.

Op Casaya vinden Koen en Bernadette het jammer dat ze weg moeten. Ze zien de bui al hangen en beseffen dat ze na elkaar weggestemd zullen worden. Ondanks dat, vissen Koen en Lenny samen en hebben ze veel plezier. Ze ontwikkelen een vriendschap samen.
Dan is de Robinsonproef aan de beurt. Wietskeís vriend is jarig en ze hoopt dat ze de proef wint en dat de prijs een belletje naar huis is. Net als de rest zal ze moeten strijden in een arena. Iedereen krijgt een masker op, een belletje aan de voet en een hoepel bij zich. Ze moeten tegen elkaar strijden en de hoepel om de tegenstander zien te krijgen. Er strijden steeds 2 kandidaten tegen elkaar en wie het laatst overblijft, heeft gewonnen. Wie als laatste mag beginnen, heeft een voorsprong en daarom wordt in een eerlijke proef gekeken wie dat wordt. Voor de kandidaten ligt een hoepel en wie er het dichtstbij 15 minuten in de hoepel stapt, heeft gewonnen. Koen wint, die zit er maar 32 seconden naast. Ignace stond naar eigen zeggen te slapen en zat er 10 minuten naast.
In de arena mogen eerst Ignace en Linda tegen elkaar. Ignace weet zijn hoepel al heel snel rond Linda te krijgen. Daarna strijdt Bernadette tegen Ignace en nu is het Ignace die verliest, waardoor Bernadette de kans krijgt Lenny uit te dagen. Lenny vliegt echter meteen op Bernadette af en wint snel en zonder problemen. Ook Curd is geen probleem voor Lenny in de volgende ronde. Wanneer hij echter tegen Wietske moet, is zijn geluk over. Wietske is heel stilletjes en slaat haar hoepel zo om Lenny. De laatste ronde gaat dan tussen Wietske en Koen en hoewel ze bang is niet van Koen te kunnen winnen, lukt haar dit toch, na een misslag van Koen.
De beloning van Wietske is een kort verblijf in een resort, samen met 2 kampgenoten. Ze kiest Linda en Curd om mee te gaan het hotel, waar ze een hele luxe kamer krijgen. Linda is zelfs bang haar vieze tas op de grond te zetten. Curd kijkt in de spiegel en verbaast zich in de spiegel te zien. Als ze netjes gedoucht zijn, krijgen ze een grote cocktail. Daarna grote coupes met gambaís en ieder krijgt een eigen kreeft. De sfeer is goed en ze hebben het met zijn drieŽn supergezellig.

Op Casaya gaan Koen en Lenny maar vissen in de tussentijd. Koen baalt ervan dat hij de proef verloren heeft; hij had zich namelijk graag weer eens goed willen wassen. Bernadette en hij krijgen echter wel de kans om goed kennis te maken met Ignace en Lenny. Ignace komt erachter dat hij Koen verkeerd had ingeschat. De sfeer is die avond erg goed en Bernadette vindt zelfs dat het contact met de anderen hechter is geworden.
Olga heeft het inmiddels op Isla Monte minder aangenaam. Na lang proberen lukt het haar wel om vuur te maken, maar op slakken na is er niet veel te eten. Helaas vindt Olga de slakjes erg vies, maar ze is wel vastberaden ze te eten. Ze bakt ze zwart, waardoor het net verbrande patat lijkt. Vissen wil haar ook niet lukken, maar ze ontdekt wel hoe ze een koekje kan maken van wat bloem, water, olie en zout en dat biedt weer wat variatie.

De kandidaten op Casaya krijgen last van de honger en uitputting. Wanneer Linda en Wietske terugkeren en uitgebreid voor hun neus een mango gaan zitten eten, beseffen Lenny en Ignace dat ze de verkeerde keuze gemaakt hebben door het pact met hen aan te gaan. Na deze eilandraad willen ze het pact breken. Ze willen niet langer Bernadette wegstemmen, maar Linda en Wietske.
De eliminatieproef wordt dan ook erg spannend. De kandidaten moeten plaatsnemen op een houten bankje, hun voeten onder een ijzeren stang haken waarna ook over hun borst een ijzeren stang komt te liggen. Het is een test van hun uitgeputte buikspieren, die volgens Ernst-Paul erg zwaar is. 5 Minuten is een goede richttijd, maar al snel blijkt dat niemand die tijd haalt. Bernadette valt zelfs als eerste na 50 seconden af, Lenny als tweede en Linda als derde met net geen 2 minuten. Koen geeft het vlak na Linda op met net 2 minuten en Curd als vijfde met 3 minuten. Wietske en Ignace houden het nog heel even samen vol, maar Wietske moet als zesde met drie-en-een-halve minuut opgeven. Ignace haalt net 4 minuten en wint hiermee de eliminatieproef.
Op de terugweg naar Casaya legt Koen zich erbij neer dat hij de volgende is die naar Isla Monte moet vertrekken en hij kijkt er naar uit naar Olga te gaan. Terug op Casaya neemt hij dan ook afscheid van Bernadette en hij vertelt haar dat hij zin heeft fase 4 in te gaan. Wanneer de eilandraad dan ook volgt, vertelt Koen Ernst-Paul dat hij achteraf blij is dat hij het resort gemist is. De avond met Lenny, Ignace en Bernadette samen was een van de beste op het eiland, want ze hebben elkaar beter leren kennen. Ignace vertelt hierna dat hij na deze eilandraad het pact wil breken. Dat doet hij niet nu, aangezien hij het niet eerlijk vindt dat hij nu niet weggestemd kan worden. Lenny valt hem bij en zegt ook nu nog zich aan de stemming te houden, maar hierna ook het pact te breken en zijn hart en gevoel te volgen en die mensen die Robinsonwaardig zijn er niet uit te stemmen.
Bij de stemming zelf stemt hij echter niet op Koen, omdat hij het niet over zijn hart kan verkrijgen op zijn vriend te stemmen en hij breekt het pact nu al. Koen krijgt dan ook 4 stemmen van Ignace, Linda, Wietske en Curd, Linda krijgt er 2 van Bernadette en Lenny en Koen zelf stemmen op Curd.

Koen krijgt zijn zin en mag Playmate 2005 gaan vergezellen op Isla Monte, zoals hij zelf tegen Ernst-Paul zegt.