Expeditie Robinson 2007 - Quotes

Aflevering 3

Veel expeditieleden storen zich aan de halfbakken organisatie, vooral het vissersteam van Mathilde moet het ontgelden. 'Ken jij Mathilde?' 'Nee, ik ken Mathilde helemaal niet!' 'Ik zie 2 visjes per dag binnen komen'

Om het vistekort aan te zuiveren, besluiten de vier verantwoordelijken de handen inéén te slaan: 'Bruno neemt een snipperdag en gaat ook vissen'.
's Nachts regent en onweert het. Carl houdt de spirit er al zingend in: 'Raindrops keep falling on my head!'

'Daarom wilden al die mensen naar huis'. 'Het waren allemaal weermannen'.

'Dit is de tweede fase, die is nu begonnen, die is begonnen met straf'.
Bruno is vast van plan veel vis te vangen. 'Die Mathilde moet eraan, die doet niks, haar handen zijn niet geschonden, die zijn nog even mooi als op de eerste dag'.

Hans besluit op krabbenvangst te gaan en heeft er eentje gevangen met een net. 'Sorry maatje, maar je bent eten voor 80 man'.

Intussen valt er in de keuken nog weinig te koken, want ook Bruno heeft bot gevangen. 'Ik ben geen visser, maar ik heb het geprobeerd en het lukt niet'.

Als beloning voor alle inspanningen tot nu toe krijgen de expeditieleden een grote zak rijst, die door Bruno meteen veilig wordt gesteld. 'Hee Bruno, laat het niet verrotten he, want dan is het je laatste dag geweest!'

Sven: 'Heel veel gaan zich kandidaat stellen als leider, net omdat ze het kunnen, maar omdat ze bij de laatste 40 willen zitten, da's het spel'.

Door de gekregen rijst is er voldoende voor iedereen. Bruno: 'Misschien kunnen we een tweede ronde doen als iedereen braaf is'.
Rudi stelt zich kandidaat voor het leiderschap. 'Ik ben Rudi, ik ben een man van weinig woorden, maar ik probeer er met mijn team iets van te maken'.

Terwijl de stemmen gesteld worden, bespreken de kandidaten op wie ze gestemd hebben en waarom. 'Ik denk dat Rudi er niks voor gaat bakken en dat wil ik weleens zien'.
Inge en Rudi, de twee nieuwe leiders, moeten ieder 25 mensen voor hun team kiezen, de rest gaat terug naar huis. Frits wenst Rudi succes: 'In Nederland zeggen we, wat een kutklus!'